Gala UAD Fashion Design 25 de ani (galerie foto)

În fiecare an, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, prin Departamentul Modă-Design Vestimentar, organizează GALA UAD FASHION DESIGN, eveniment care a ajuns la EDIȚIA ANIVERSARĂ 25 DE ANI.

Gala UAD Fashion Design este un fenomen prestigios în peisajul învăţământului universitar artistic din România. Principalul scop al Galei este de a crea o conexiune între absolvenţi și mediul profesionist al modei. În fiecare an, cei mai buni absolvenţi sunt premiaţi prin internshipuri şi participări la importante evenimente naţionale şi internaţionale.

GALA UAD FASHION DESIGN e unul dintre cele mai longevive evenimente din moda românească. De 25 de ani Gala UAD Fashion Design înseamnă evenimente cu foarte mare vizibilitate pentru parteneri și sponsori: sâmbătă, 29 iunie, a avut loc fashion show-ul în Sala Mare a Operei Naționale Române / Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, urmat de o recepție la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Expoziția aniversară GALA UAD FASHION DESIGN 25 DE ANI, curator Conf.univ.dr. Lucian Broscățean a fost vernisată duminică, 30 iunie în Sălile Universale de la parterul Palatului Bánffy – Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Expoziția este deschisă publicului până în 14 iulie 2019 (pentru mai multe informații vă invităm să accesați site-ul macluj.ro).

În cadrul expoziției aniversare, ca absolvent al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca (secția Design Vestimentar, promoția 2006), are expuse lucrări și colegul nostru, Amir Doboș, Fashion Director Cosmopolitan și Cosmopolitan Man.

Ca în fiecare an, participarea la Gala UAD Fashion Design este un premiu oferit de către colectivul profesoral al Departamentului celor mai buni absolvenți, care reușesc să realizeze colecții creative și inovatoare.

85 de expozanți talentați fac parte din generațiile care s-au bucurat de această platformă ce a devenit un „reper” pentru moda românească.

Demersul curatorial a fost pe cât de sofisticat și ofertant, pe atât de dificil și anevoios. Într-un astfel de context universitar cu sute de absolvenți, în alegerea expozanților s-au impus criterii riguroase, atât în ceea ce privește estetica fiecăruia, cât și constanta implicare, traseul croit până acum în medii profesioniste ale modei.

Consistență, relevanță, emoție e o triadă conceptuală pe care am adus-o în discuție aproape de fiecare dată când a trebuit să vorbesc despre demersurile academice din cadrul Departamentului Modă-Design Vestimentar al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca”, spune Conf.univ.dr. Lucian Broscățean (directorul artistic al Galei UAD Fashion Design și curatorul expoziției aniversare).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.