Coco Chanel: 5 sfaturi de la cea mai fashion femeie din lume

Luna august marchează aniversarea cu numărul 133 a legendarei Gabrielle “Coco” Chanel, amintindu-ne de impactul pe care acest icon al modei continuă să îl aibă în întreaga lume asupra domeniului cu numele de “fashion”.

Fiind prima femeie care a croit și a purtat pantaloni într-o perioadă în care femeile își încorsetau bustul și își ascundeau picioarele, Coco Chanel va rămâne în istorie drept femeia ce a revoluționat lumea modei și le-a învățat pe femei să-și pună în valoare feminitatea.

Pentru a-i sărbători aniversarea, îți amintim de 5 sfaturi pe care Coco Chanel ți le-ar oferi dacă ar fi aici:

Triumful rujului

Întotdeauna un avocat al rujului clasic purpuriu, “Rouge Chanel” a fost un talisman care a funcționat la fel ca o armură a frumuseții – o armură pe care o folosea ca să arate și să se simtă bine. “Dacă ești supărată, dezamăgită sau suferi din dragoste, bucură-te de un ritual de înfrumusețare, aplică ruj și treci la atac!”

Importanța unui parfum-semnătură

“O femeie care nu poartă parfum nu are niciun viitor!”, a proclamat Coco Chanel, femeia care credea în importanța unei impresii de durată și în importanța de a avea un “parfum-signature”. Propria ei semnătură a fost, de altfel, clasicul “Chanel No. 5”, parfum lansat în 1921, inscripționat cu numărtul ei favorit și devenit faimos pentru mireasma misterioasă și unică a sa.

În vremea aceea, “Chanel No. 5” era diferit de orice alt parfum al vremii care, de regulă, avea o aromă florală. În prezent, se pare că o sticlă de “Chanel No. 5” se vinde o data la 30 de secunde și este cunoscut ca fiind cel mai emblematic parfum al tuturor timpurilor.

Îmbrățișează-ți individualitatea

Indiferent dacă revoluționa moda pentru femei sau ducea o luptă pentru a convinge lumea că ceea ce face o femeie să arate confortabil se și simte confortabil, viața faimoasei Coco Chanel a fost un studio de secționare a normelor sociale. Sau, așa cum chiar ea a spus-o, “pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferită!”.

Alege nuanța corectă

Dacă până atunci era considerată doar o nuanță de doliu, Chanel a reușit să aducă negrul la modă în 1926. Cu toate acestea, dragostea ei pentru o paletă îndrăzneață de culori a fost, de asemenea, bine documentată.

Fie că alegea o rochie de zi simplă sau nunța perfectă a blush-ului, nuanța momentului s-a transformat într-un concept simplu: “Cea mai bună culoare din întreaga lume este cea care arată bine pe tine!”.

Îmbătrânește grațios

“La 20 de ani, tenul tău arată bine de la mama natură. La 30, tenul tău a fost modelat pe viață. Dar la 50, este datoria ta să îl meriți”, spunea Chanel.

Nu ai înțeles ce vrea să spună? Ei bine, acest citat s-ar traduce printr-un sfat care să te facă să uiți de obsesia cosmeticelor din ziua de azi, de obsesia botoxului și a operațiilor de întinerire. Chanel încerca să te facă să înțelegi că frumusețea se traduce odată cu trecerea anilor, iar ridurile și liniile fine care apar cu timpul sunt doar amintirea momentelor tale de glorie!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.