Fashion Editor’s Choice: Ce genți purtăm toamna aceasta

Ce modele de genți sunt în tendințe pentru sezonul care abia a început? Am alcătuit o mică listă de must-haves din colecțiile care abia au aterizat pe rafturile magazinelor:

Clutch Comme des Garçons, 100 euro – aiciNuanțele neon – mega populare în anii ’80, apoi din nou în jurul anilor 2000 – încep, încetul cu încetul, să revină în modă. Însă de data aceasta, nu se mai merge pe un full look, construit din cap până în picioare în diverse astfel de pete de culoare, ci mai degrabă pe varianta unui detaliu neon asociat unui outfit compus din nuanțe neutre.

Culorilor neon au început să-și facă apariția mai întâi timid, în colecțiile pentru toamna aceasta, iar revenirea lor s-a cimentat în momentul în care le-am remarcat pe mai multe podiumuri de la New York Fashion Week, unde s-au prezentat colecțiile pentru primăvară/vară 2019.

Un clutch este un mod safe de a încorpora o astfel de nuanță puternică în cadrul unui outfit, mai ales dacă nu ești pregătită să porți o piesă de îmbrăcăminte neon.

Borsetă Mango, 79,90 lei – aici

Borsetele continuă să fie populare – fascinația modei cu anii ’90 este mai puternică decât niciodată, și, în plus, borsetele sunt pur și simplu foarte practice și comode. Pe lângă modelele clasice, cu aer sporty, există și variante cu aer mai elegant (oricât de bizar ar suna asocierea dintre termenii borsetă” și elegant”) – pe care le poți purta chiar și la birou. Un exemplu bun este cel de mai sus, un hibrid între bucket bag și belt bag, care poate fi asociată atât cu piese cu aer business, cât și cu piese casual.

Borsetă Stradivarius, 59,90 lei – aici

Un alt model de belt bag extrem de practic – poate fi purtată fie cross-body, fie la brâu, iar contrastul dintre aerul sobru (dat de faptul că modelul este inspirat de cel al servietelor) și detaliul de inspirație BDSM (inelul metalic de la nivelul închizătorii) creează un echilibru perfect.

Poart-o cu sacouri și pantaloni drepți la birou, cu jeanși și jachete moto în contexte casual, și cu o rochie din lână și cizme până la genunchi la un date.

Geantă cu mărgele, Mango, 249,90 lei – aici

Cu aspectul lor dulce și girly (aproape că par un accesoriu-jucărie), gențile din mărgele sunt detaliul perfect cu ajutorul căruia să finisezi un look care nu vrea să se ia prea în serios. Poate fi vorba despre o rochie simplă, monocromă, sau pur și simplu de o pereche de jeanși și un tricou clasic. Ba chiar poți folosi o astfel de geantă pentru a îndulci un look mai sobru, cum ar fi o pereche de pantaloni drepți + o cămașă masculină supradimensionată.

Geantă Zara, 149,90 lei – aici

Pentru seară, în locul clutch-urilor clasice, care au devenit ușor prea comune, îți sugerez mai degrabă să alegi o geantă precum cea de mai sus – dimensiunea miniaturală o face perfectă pentru contexte formale sau semi-formale, în timp ce forma atipică o distinge față de modelele clasice de genți de petrecere.

Geantă Mango, 179,90 lei – aici

Datorită aerului structurat, geanta de mai sus este potrivită și pentru ținuta de birou, dar, totodată, grație formei inedite și a detaliului metalic, este destul de cool încât să se poată încadra și la categoria accesoriilor pentru going out”. Chiar dacă e micuță, este totuși destul de încăpătoare încât să adăpostească strictul necesar – telefonul, cheile, portofelul și rujul.

Geantă COS, preț la cerere – disponibilă în magazinele COS

În teorie, geanta din fotografia de mai sus este un port-telefon, dar poate fi folosită și pe post de mini-poșetă – ar arăta super cool cu o fustă mini, cizme lungi și un pulovăr supradimensionat, ori purtată cross-body peste o rochie lungă din lână.

Geantă Uterque, 589 lei – aici

După ce obsesia verii care abia s-a încheiat au fost gențile din pai reimaginate în fel și fel de variante, de la modele retro și până la modele structurate, care puteau fi purtate chiar și în contexte mai formale, cum ar fi la birou, pentru toamnă, gențile inspirate de coșuri rămân în tendințe, numai că vin în versiuni un pic mai sobre – cum ar fi această poșetă din acrilic.

Rucsac adidas, 32 euro – aici

În locul unui rucsac clasic, optează pentru versiunea stil sac – o variantă mai light pe care o poți purta oricând (nu numai la sală, ci și când ai treabă prin oraș și trebuie să transporți cu tine mai multe lucruri decât ar încăpea într-o geantă) fără să arate bulky.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.