De ce sa nu porti blana naturala si piele

Hainele, încălțămintea și accesoriile din blană naturală și piele nu ar trebui să existe în garderoba ta. Iată de ce.

De ce să nu porți blană naturală și piele? Răspunsul simplu ar fi: de ce să porți, atâta timp cât ai alternative?!

Există pe piață sute de modele de haine, pantofi și accesorii din blănuri artificiale și piele ecologică din care poți alege. De ce ți-ai dori să porți pielea și blana unui animal? Un animal care nici măcar nu a murit de moarte bună, ci a fost pur și simplu jupuit de viu, pentru profit.

Ce alegi intre pielea naturala si pielea ecologica

Multe persoane sunt de părere că materialele provenite de la animale sunt mai rezistente, deci e de la sine înțeles că ar trebui să le purtăm. Totuși, chiar dacă sunt mai rezistente, sunt și mult mai scumpe. Cumpărând blănuri artificiale și piele ecologică, vei purta, într-adevăr, mai puțin timp produsele, dar îți vei putea cumpăra mai multe – poți avea chiar 3 jachete la fel, pentru a te ține mai mult timp, dacă dorești, asemenea unei jachete din piele naturală.

Singurii oameni care au avut cu adevărat dreptul să poarte așa ceva au fost oamenii preistorici și asta din simplul motiv că nu aveau cu ce se îmbrăca. Evident, în vremurile noastre avem la dispoziție o gamă variată de produse pe care le putem cumpăra, deci nu avem, de fapt, niciun motiv să mai jupuim animale.

Spuneam mai sus că animalele sunt jupuite de viu, dar nu este 100% adevărat. Unele dintre ele sunt electrocutate înainte de a fi jupuite.

Haina de blana ecologica. Trucuri de stil

Poate că acum îți imaginezi fără să vrei tot felul de grăzăvii și vrei să închizi pagina, dar consider că acesta este cel mai rău lucru pe care l-ai putea face. Dacă știi prin ce trec aceste animale, dar nu îți pasă și încă vrei să porți blănuri naturale și piele… ei bine, e treaba ta. Cel mai probabil nu va arunca nimeni cu roșii în tine.

Însă ignoranța nu este ok.

Ar trebui ca fiecare persoană din lume să cunoască aceste lucruri înainte să facă o decizie care duce la omorârea unei vietăți nevinovate.

Nu vom posta aici fotografii, nici clipuri video. Te vom îndruma, totuși, către documentarul Earthlings sau către acest clip scurt. Vizionează unul dintre ele, apoi spune-mi: chiar merită să porți blănuri naturale și piele?

 

P.S.: Blănurile artificiale și pielea ecologică pot arăta FOARTE bine, dacă sunt de calitate. 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.