De ce ar trebui sa cumperi haine second hand

Ai chef să ieși la shopping weekend-ul acesta? Iată de ce să vizitezi magazine second hand în loc de mall-uri.

Cândva, magazinele de tip second hand erau considerate magazine pentru săraci, iar cele mai multe produse erau foarte uzate sau de proastă calitate. În timp, lucrurile s-au mai schimbat, iar foarte multe persoane au început să își cumpere cele mai multe haine de aici. Nu doar o dată am descoperit o bloggeriță cu un stil grozav, ca apoi să aflu că în fiecare postare a sa purta cel puțin o piesă vestimentară second hand.

5 semne ca esti o tipa stilata

Pentru a te convinge și pe tine să cumperi haine (și accesorii) second hand, ți-am pregătit o listă de motive:

În primul rând, trebuie să știi că nu toate hainele sunt second hand! Știu, nu prea are sens, dar e adevărat. În foarte multe magazine găsești, dintr-un motiv sau altul, haine nou-nouțe – îți poți da seama de asta cu ochiul liber și, de obicei, scrie și pe eticheta de preț. Iar dacă nu sunt noi, sunt, în orice caz, în stare foarte bună.

Apoi, multe haine sunt de firmă, iar prețurile sunt mai mult decât convenabile. Să îți dau câteva exemple: jachetă nouă de bărbați Levi’s – 90 lei, fustă galaxy scurtă nouă H&M – 15 lei, bluză nouă peplum ASOS – 20 lei. Nu dau exemple aiurea, acestea sunt produse pe care le-am văzut sau cumpărat la cel mai apropiat second hand de blocul meu.

Cum cumperi haine vintage

De asemenea, nu vei purta aceleași haine ca toată lumea. Cele mai multe produse nu fac parte din colecțiile recente, deci le poți combina în așa fel încât să îți creezi un stil unic, în loc să arăți la toate tipele care au făcut cumpărături recent în mall.

Totuși, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi haine dintr-un magazin second hand.

Pentru început, nu vei găsi mereu ceva pe placul tău. Întreabă vânzătoarea când se aduce marfă nouă (de obicei acest lucru se întâmplă săptămânal) și mergi în ziua aceea la cumpărături. Nu te grăbi! Uită-te la toate hainele, pentru că printre bluzele „de bunică” poți găsi noua ta cămașă preferată.

Cum sa arati chic cu bani putini

Atunci când ajungi acasă, spală hainele. Uneori, magazinele second hand nu duc hainele la spălătorie înainte să le pună la vânzare, dar, chiar și așa, nu știi cine a pus mâna pe ele sau de câte ori au alunecat de pe umeraș. Acest lucru este valabil și când cumperi ORICE de la alte magazine.

Însă poți cumpăra haine second hand și din alte părți: de pe internet, de exemplu, sau de la târguri.

Tu obișnuiești să porți haine second hand? Dacă nu, te-am convins să o faci?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise