De ce aleg bărbaţii în 2018 costumele realizate la comandă

Odată cu trecerea timpului, hainele ce erau considerate odinioară îngrijite şi atrăgătoare si arătau incredibil de bine pe umerașele, manechinii sau rafturile din magazine (și aici intră și categoria de costume Ready To Wear), ar putea fi descrise în prezent ca fiind depăşite sau demodate. Costumele realizate in stil traditional la comanda, au inceput sa contureze din ce in ce mai bine stilul si personalitatea bărbatului modern. Domnul distins din zilele noastre se ocupă în principal de stillul său, combinând materiale cu modele diferite, pentru a crea un melanj echilibrat între culori şi acesorii, între lungime şi lăţime, care să îl înfăţişeze în forma perfectă.

Cu toate acestea, să te îmbraci într-un fel unic şi care îţi scoate în evidenţă punctele forte, făcând uz de imaginaţie şi folosind strategic articole vestimentare făcute la comandă, ei bine aceasta nu este un lucru mărunt iar croitoriile de lux vin în ajutorul bărbaților și fac toate aceste
lucruri posibile. Majoritatea oamenilor cad pradă însă obişnuitelor capcane din lumea vestimentaţiei la comandă: încercând să atingă un look spectaculos şi demn de admiraţie, sfârşesc într-o etalare comică şi eclectică a lipsei de bun gust. În continuare îţi vom detalia cum
poţi să ajungi la acea înfăţişare de domn „îmbrăcat la marele fix” şi, în consecinţă, să te bucuri de beneficiile costumelor la comandă.Fii cutezător și optează pentru un costum realizat la comandă

Eşti unic, ai o personalitate ce nu trece neobservată şi un fler îndrăzneţ pe care vrei să îl faci remarcat peste tot pe unde mergi. Vrei să fii observat în mulţime iar un costum la comandă va atrage toat atenția asupra ta. Având în vedere că ansamblul tău vestimentar este o imagine demnă de o mie de cuvinte, trebuie să fii atent şi prudent în alegerile tale, selectând întocmai acele piese care pot povesti volume întregi despre personalitatea ta cutezătoare.

Din acest motiv, vei dorii să stăpâneşti la perfecţie arta combinării materialelor cu diferite modele şi culori, pentru a-ţi dezvolta un stil propriu, pe care ceilalţi să îl adore. Cu toate astea, nu uita niciodată că adevărata frumuseţe zace în simplitate, aşa că alege mereu un singur
articol vestimentar îndrăzneţ, cum ar fi o pereche de ciorapi şic, o batistă de buzunar unică, un papion deosebit sau o brăţară cu pene ivindu-se rezervat de sub mâneca sacoului.

Accesorizează-ți costumul bespoke oferindu-i o finisare bestială

Dacă este costumul cel care îl face pe om, atunci accesoriile cutezătoare alese sunt cele care îi ilustrează personalitatea irezistibilă şi îl scot în evidenţă, făcându-l să fie remarcat. Contrar opiniei generale, accesoriile trebuie purtate cu modestie şi rezervă. Nu trebuie sa exagerezi niciodată, recurgând la prea multe accesorii pentru a zugrăvi o imagine unică. Mai degrabă păstrează un look simplist şi oferă numai uşoare indicii despre personalitatea ta enigmatică, intrigându-i astfel pe toţi cei din jurul tău.

La fel ca o tentă de parfum, niciun ansamblu vestimentar nu este complet fără o pereche unică de butoni la mâneci, o curea de piele, un subţire şi rafinat ceas de mână şi, eventual, un portofel de piele. Ţine întotdeauna cont că finisarea consecventă este cea care dă eleganţă
bărbatului, aşa că portofelul, cureaua şi pantofii ar trebui să fie făcuţi din acelaşi tip de material.

Un costum realizat la comandă (bespoke), poate fi un costum bun la toate În lumea agitată în care trăim, este aproape imposibil să respecţi un program rezonabil în timpul zilei, şi să îţi rezervi şi timpul necesar ca să te schimbi într-o altă combinaţie vestimentară pentru o seară petrecută la teatru sau o ieşire neprotocolară, cu prietenii, în oraş.

Din fericire, poţi cu uşurinţă să te asiguri că, atunci când pleci de la birou pe fugă, nu eşti nici prea elegant, nici prea puţin îngrijit. Dacă îţi găseşti o combinaţie perfectă şi pentru noapte şi pentru zi, vei fi gata să intri într-o locaţie elegantă, pe timp de seară, şi să închei o tranzacţie de succes, pe timp de zi.

Inveşteste în calitate costumului alegând un atelier de croitorie cu experiență

Când vine vorba de calitate, nu poate fi loc de compromis. Oamenii te vor judeca şi te vor eticheta în funcţie de calitatea ţinutei tale. Aşadar, fiecare din cămăşile tale, până la ultima, şi fiecare din costume trebuie să fie perfect gândite şi croite la comandă.

Investeşte în materiale de calitate, cum ar fi bumbacul egiptean, lâna, caşmirul sau mătasea pură, şi observă cum toate privirile vor fi îndreptate catre tine, atunci când iți faci apariția. Vei căpăta mai multă încredere în tine, pe măsură ce vei vedea că toţi oamenii pe care îi întâlneşti te vor trata cu respectul pe care îl meriţi.

Ultimele finisaje sau retușuri

În ultimul rând, trebuie să ştii că fiecare tip de cravată este destinat unui loc şi unei anume ocazii. Ar fi bine să ai un set de cravate unice pe care să le porţi la birou, în vreme ce papioanele ar trebui rezervate pentru evenimente speciale, cum sunt strângerile de fonduri, concertele, nuntile, diverse ceremonii sau o noapte petrecută la operă.

Nu uita, când asortezi diferitele modele de pe textura cravatelor cu costume uni, şi când alegi acccesoriile corecte pentru o vestimentaţie completă, să condimentezi un pic ţinuta şi cu puţin din gustul tău personal. Şi să nu uiți niciodată că într-un “costum la gata”, cumpărat direct din magazin (Ready To Wear), nu o să poţi fi vreodată prea bine îmbrăcat, așa că îți recomandam sa uiți de aceste haine, mai ales când vrei sa te afișezi la un eveniment extrem important. Un bărbat modern alege un costum realizat la comandă, nu se mai îmbracă pentru a face impresie – ci pentru a îi da pe toţi pe spate. Respectând aceste norme esenţiale privind costumele croite la comandă , poţi cu uşurinţă să te ridici deasupra mulţimii, să îţi zugrăveşti o imagine unică şi să te bucuri vreme îndelungată de numeroasele beneficii ale vestimentaţiei
rafinate.

Citeşte şi: Ce costume poartă bărbații în 2018? – Costume de mire la comandă în tendințele modei

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.