10 curiozități și superstiții despre pantofi

Pentru multe femei, pantofii reprezintă mult mai mult decât niște obiecte ce protejează picioarele. Îi alegem cu mare grijă, îi iubim și îi îngrijim, iar multe suntem cu adevărat obsedate de ei. În cinstea pantofilor, ne-am gândit să facem o listă de 10 curiozități și superstiții despre aceștia.

Există oameni superstițioși care își păstrează pantofii vechi, pentru a le purta noroc și a-i proteja în zilele de vineri 13.

Recomandarea COSMO: nu arunca, dar nici nu păstra pantofii vechi. În schimb, donează-i! Se organizează numeroase evenimente de tip swap, iar produsele rămase sunt donate persoanelor fără posibilități. Dacă nu cunoști niciunul, poți găsi o organizație care te va ajuta.

Citește și: Pantofii potriviți pentru orice tip de blugi 

În anumite părți din Asia, oamenii lasă o pereche de pantofi în fața ușii înainte de fiecare călătorie pe care urmează să o facă. Se spune că, dacă fac acest lucru, se vor întoarce acasă fericiți și revitalizați.

Recomandarea COSMO: nu am încercat acest lucru, dar ți-am pregătit un număr mare de articole care te vor ajuta să îți planifici vacanțele astfel încât să decurgă perfect. Le găsești în secțiunea Travel a site-ului.

Unii oameni cred că dacă își pun unul din pantofi sub pat nu vor mai avea coșmaruri.

Recomandarea COSMO: acest lucru nu va face decât să îți aducă bacterii și mizerii în casă! Locul pantofilor este cât mai aproape de ușa de la intrare.

Citește și: 5 motive pentru care să renunți la pantofii cu toc 

Se spune că atunci când șireturile pantofilor tăi se desfac fără niciun motiv, înseamnă că persoana pe care o placi se gândește la tine în acel moment.

Recomandarea COSMO: nu te bucura prea mult… există șansa să te împiedici!

Se spune că trebuie să ai grijă cum îți ții pantofii. Pantofii care stau întorși, cu talpa în sus, poartă ghinion pentru că prevestesc un pericol.

Recomandarea COSMO: chiar dacă te-ai întors târziu din club, așează pantofii cum trebuie, pentru a nu te împiedica de ei.

Nu trebuie să porți pantofi noi de Crăciun, pentru că se spune că acest lucru aduce ghinion.

Recomandarea COSMO: noi credem că atât la ocazii deosebite, cât și zi de zi, trebuie să arăți de milioane! Starea de bine și încrederea în tine îți vor aduce noroc.

Citește și: Trucuri pentru ca încălțămintea să reziste mai mult 

Dacă ești domnișoară de onoare, poți lega unul dintre pantofi la capătul mașinii mirilor, alături de conserve, iar acest obicei îți poate aduce un soț.

Recomandarea COSMO: dragostea apare când vrea ea! Încearcă să te concentrezi pe a deveni cea mai bună versiune a ta, cunoaște oameni noi și nu îți fie teamă să ieși la întâlniri.

Cei din Marea Britanie consideră că daca pui un ban în pantoful miresei, mirii vor avea noroc în căsnicie.

Recomandarea COSMO: mirii își pot menține relația sănătoasă și singuri; nu vei reuși decât să enervezi mireasa!

Maria Antoaneta avea atât de multe perechi de pantofi (aproape 500) încât avea un slujitor care se ocupa numai de pantofi, pe care îi ordona în funcție de dată, stil și culoare.

Recomandarea COSMO: știm că și tu visezi la așa ceva, deci ocupă-te de dezvoltarea personală și fă tot posibilul să ai o carieră de succes.

Citește și: Mituri despre modă pe care trebuie să le ignori 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.