Cum te îmbraci la o nuntă în funcție de stilul tău personal

Cu ce te îmbraci dacă ești invitată la o nuntă? Lasă-ne pe noi să îți propunem diverse variante, potrivite pentru fel și fel de stiluri și preferințe, astfel încât să elimini stresul cauzat de goana după o ținută potrivită.

Iată câteva sugestii, structurate în funcție de diverse tipare de stil personal:The Minimalist

Rochie Uterque, 839 lei – aici, geantă Zara, 149,90 lei – aici, inel All Blues, 150 euro – aici, pantofi Uterque, 509 lei – aici

Cel mai simplu mod de a te asigura că ai să ai ocazia să mai îmbraci și cu alte ocazii rochia purtată în calitate de invitată la o nuntă este să mergi pe o variantă simplă. Asta nu înseamnă că trebuie să fie ceva banal – iată, de pildă, cât de cool arată această rochie cu detaliu care se revarsă pe spate precum două eșarfe.

Eu aș purta-o cu o pereche de pantofi cu aer ușor retro, o geantă clutch stil portmoneu și o singură piesă de bijuterie ultra minimalistă – un inel din colecția All Blues, un brand suedez de accesorii pe care l-am descoperit de curând și de care m-am îndrăgostit la priva vedere – poți să arunci un ochi peste creațiile lor aici.

The Romantic

Rochie COS, preț la cerere – disponibilă în magazinele COS, pantofi Mango, 199,90 lei – aici, cercei Jennifer Behr, 329 euro – aici, geantă Ksimena Kavalekas, preț la cerere – aici

Pentru un stil romantic, feminin și necomplicat, am ales să propun această ținută *aproape* monocromă – continuitatea bleu-ului, care se regăsește pe rochie, pantofi și geantă, și care dă ținutei un aer inocent, angelic, este spartă numai de o pată de alb sub, forma cerceilor ultra feminini cu motiv floral.

The Retro Girl

Rochie H&M, 199 lei – aici, geantă Cult Gaia, 380 euro – aici, cercei Zara, 59,90 lei – aici, pantofi Uterque, 589 lei – aici

Stilul retro e pe placul tău? Propunerea mea e această rochie din țesătură jacard care amintește, și grație pattern-ului, și datorită croielii, de modelele de rochii purtate de pin-up girls (într-o variantă ușor mai sobră, astfel încât să fie potrivită pentru o nuntă).

Accesorizează tot cu elemente de inspirație vintage – acești pantofi pe care i-am recomandat și aici, în topul încălțărilor de pus pe wishlist toamna aceasta, o geantă superbă cu fir de mătase și o pereche de cercei care par descoperiți într-un flea market, dar după care nu e nevoie, de fapt, să alergi mai departe decât până la cel mai apropiat mall.

The Glamour Girl

Rochie ASOS, 52,99 euro – aici, cercei Zara, 79,90 lei – aici, sandale Zara 179,90 lei – aici, geantă Zara, 199,90 lei – aici

Pentru fetele care adoră ritualul de dressing up pentru un eveniment formal, propunerea mea este această rochie superbă și ultra feminină, care include panel-uri de material drapat astfel încât să cadă suav pe umeri și peste spate, creând o imagine plină de senzualitate, completată și de decolteul adânc și fusta despicată.

Aș completa cu o pereche de sandale cât mai delicate, în aceeași nuanță dulce de roz ca a rochiei, iar ca tușe finale, aș adăuga o geantă-bijuterie (realizată din zeci și zeci de pietre care imită perfect cristalele) și o pereche de cercei cu aer prețios.

The „Less Dresses, More Trousers” Kind of Girl

Sacou Zara, 249,90 lei – aici, pantaloni Zara, 149,90 lei – aici, set inele Mango, 69,90 lei – aici, pantofi Matteo Mars, 555 euro – aici

Dacă în general nu porți rochii, nu există nicio regulă care să dicteze că dacă ești invitată la o nuntă, trebuie neapărat să îmbraci o rochie. Ba chiar un deuxpièces format din pantaloni și sacou (asortate) va arăta incredibil de cool. Alege un material prețios, cum ar fi mătasea sau brocartul, pentru a te integra în contextul formal al evenimentului.

Compensează absența rochiei printr-o pereche de pantofi cu toc cu formă interesantă și completează cu niște inele statement (nu ai nevoie de alte bijuterii din moment ce hainele și pantofii sunt deja elemente care sar în evidență).

The Edgy Girl

Pantofi Zara, 199,90 lei – aici, cercei Mango, 69,90 lei – aici, rochie Mango, 249,90 lei – aici, geantă COS, preț la cerere – disponibilă în magazinele COS

Nu prea ești genul care merge la nunți? Poate nu ai mers niciodată și nu știi exact de unde să începi căutarea unei rochii potrivite, dar care totuși să nu arate a rochie cumpărată special pentru o nuntă, pentru că altfel riști să o uiți în spatele șifonierului pentru totdeauna, după încheierea evenimentului? Optează pentru o rochie precum cea de mai sus – scurtă, simplă, care compensează această simplitate printr-o croială mai neobișnuită și o nuanță-bijuterie.

Poart-o cu o pereche de pantofi cu toc neconvențional, cu un clutch atipic (nu un model rigid, ci unul din piele moale, care poate fi folosit ulterior și pe post de portofel) și adaugă, pentru a intra în spiritul festiv, o bijuterie glam, cum ar fi o pereche de cercei cu cristale.

The Boho Girl

Rochie ASOS, 103,99 euro – aici, pantofi Stella McCartney, 450 euro – aici, geantă Zara, 149,90 lei – aici, brățară COS, preț la cerere – disponibilă în magazinele COS

Dacă stilul tău este unul boem, adori printurile florale și detaliile feminine și romantice, propunerea mea este o rochie care îmbină toate aceste lucruri.

Volanele multiple și imprimeul floral – două laitmotive ale stilului boho – întâlnesc o serie de elemente ce emană un aer de eleganță plină de senzualitate – decupajul de pe partea din spate a rochiei și fusta petrecută care lasă la vedere picioarele când mergi. Efectul de ansamblu este unul rafinat, cu o puternică tușă romantică, perfect potrivit pentru o nuntă.

Accesorizează cu pantofi eleganți și un clutch, ambele într-o nuanță de roșu burgund care se regăsește pe rochie (și ambele cu detalii din catifea, pentru un match cu materialul tip jacard al rochiei).

Pentru că este vorba despre o ținută deja aglomerată, nu mai ai nevoie decât de o singură piesă discretă de bijuterie – o brățară fină din metal auriu.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.