Cum se curata incaltamintea din piele intoarsa

Îndepărtarea noroiului

Trebuie să achiziţionezi o perie specială pentru încălţămintea din pielea întoarsă. Acest tip de încălţăminte are un granulaj fin care are nevoie de o perie specială. Dacă încălţămintea ta are o etichetă, curăţ-o aşa cum este indicat de producător. Pielea întoarsă este foarte sensbilă la apă, deci noroiul este cel bine îndepărtat atunci când pantofii sunt uscaţi. Folosind peria menţionată mai devreme, freacă uşor încălţămintea pentru a îndepărta excesul de noroi. Nu face mişcări înainte şi înapoi, ci perie într-o singură direcţie.

Urmele de uzură

Atunci când încălţămintea din pielea întoarsă se scămoşează, suprafaţa materialului se presează într-o direcţie. Poţi ridica materialul prin perierea suprafeţei înainte şi înapoi. Petele de apă

Folosind peria ta de pantofi, umezeşte suprafaţa exterioară a încălţămintei. Apa poate decolora pielea întoarsă dar apa aplicată cu grijă poate scoate aceste pete. Dacă foloseşti o cantitate foarte mare de apă, pune hârtie uscată în pantof pentru a îndepărta excesul de apă din interior. Calapodul este şi el util pentru a readuce încălţămintea la forma ei originală. Nu folosi ziarul deoarece cerneala în exces se poate imprima pe material. Lasă încălţămintea să se usuce peste noapte. Pune-i într-un loc bine ventilat şi lasă apa să se evapore.

Alte tipuri de pete

Pantofii tăi din piele întoarsă se pot păta cu ulei sau cu alte tipuri de pete care sunt greu de îndepărtat. Foloseşte o perie pentru unghii pentru a freca zona pătată, dar nu înainte de a curăţa folosind peria specială pentru piele întoarsă. Peria pentru unghii trebuie înmuiată în apă călduţă înainte de folosire. Petele de grăsime sunt greu de îndepărtat de pe încălţămintea din piele întoarsă şi dacă a fost pătată, şansele sunt să nu o mai poţi face să arate ca înainte.

În cazul petelor de gumă de mestecat, pune pantofii în congelator timp de câteva ore (într-o pungă de plastic). Guma se va întări şi o poţi desprinde în bucăţi mari. Curăţă ceea ce rămâne folosind o perie pentru piele întoarsă. Dacă pătezi încălţămintea din pielea întoarsă cu cerneală tamponează cu un şerveţel pe pată pentru a mai absorbi din aceasta. O bucată de vată îmbibată în spirt te poate ajuta în asemenea circumstanţe.

Tu cum îţi cureţi încălţămintea din piele întoarsă?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.