Cum sa-ti faci singura blugi rupti

By  | 

Americanii le spun “ripped jeans” sau “distressed jeans”; la noi sunt “blugi rupţi”, “franjuraţi” sau “cu aspect uzat”. Şi, pentru că sunt la mare căutare de câteva sezoane încoace, cel mai probabil îi vei găsi în magazine la un preţ mai piperat decât o simplă pereche de blugi. Dar nu te îngrijora: ripped jeans sunt un must-have item pe care îl poţi crea singură, cu puţină răbdare şi îndemânare!

În plus, e posibil ca ceea ce vezi în magazine să nu fie exact pe gustul tău. Dacă găseşti culoarea şi modelul de blugi care îţi place, nu te încântă rupturile sau franjurii; dacă îţi place tipul şi dimensiunea rupturilor, nu-ţi place că blugii sunt skinny, şi nu boyfriend jeans… Aşa că cel mai bine e să-ţi faci tu blugi rupţi, exact culoarea şi modelul la care visezi.

Sfaturi și trucuri pentru a-ți face singură o pereche de blugi rupți

1. Îmbracă blugii pentru a stabili exact unde vrei să faci rupturile, mai ales dacă îţi doreşti să “operezi” la nivelul genunchilor. Ţine cont că atunci când stai jos, blugii se întind peste genunchi, aşa că cel mai bine ar fi să-i rupi puţin mai sus de genunchi, sau mai jos, altfel rupturile se pot largi şi nu vor mai arăta atât de bine.

2. Trasează cu cretă, creion sau pix linii orizontale acolo unde vrei să rupi blugii. Tăieturile simple, subţiri şi orizontale prin care se vede pielea, se potrivesc cel mai bine pe skinny jeans sau blugi drepţi. La boyfriend jeans se pretează rupturile mai mari, pătrate sau dreptunghiulare, care păstrează firele orizontale ale denimului. Pentru asta, trebuie să trasezi două linii orizontale, la distanţă de 2 cm sau mai mult, în funcţie de cât de lată vrei să fie ruptura (apoi, vei folosi o pensetă pentru a smulge firele verticale dintre cele două linii trasate – vezi video de mai jos).

3. Foloseşte o carte groasă, o bucată de lemn sau orice alt obiect solid care poate intra pe cracul pantalonului pentru a întinde suprafaţa pe care trebuie să lucrezi. Taie cu o lamă sau cu un cuţit liniile pe care le-ai trasat – sau poţi să le tai cu foarfeca înainte de a băga cartea în blugi.

4. Foloseşte o răzătoare, piatră ponce, şmirghel sau o lamă de ras pentru a freca zona tăiată. Astfel materialul se va subţia şi va căpăta un aspect uzat, iar pe marginile tăieturilor vor apărea fire răzleţe. Ai grijă să nu freci prea tare – ideea e să zgârii uşor denimul, nu să-l rupi de tot.

5. Dacă vrei blugi rupţi cu fire rărite, foloseşte penseta pentru a scoate unul câte unul firele verticale dintre două tăieturi (vezi video de mai jos).

6. Foloseşte înălbitor pentru a da un aspect şi mai interesant blugilor. Pune înălbitor pe un burete şi tamponează marginile rupturilor pentru a le decolora; înmoaie o periuţă de dinţi în înălbitor şi stropeşte blugii, sau foloseşte o pipetă pentru a crea din loc în loc picături albe pe denim.

Nu-i aşa că nu e deloc complicat să transformi niste simpli blugi în cei mai cool pantaloni ai momentului?

Tutorial video DIY ripped jeans

Idei și modele de blugi rupți

Încă din anii 70′, ani ai erei “punk”, blugii rupți au intrat ușor în lumea modei, în ultimii ani fiind o tendință tot mai întâlnită printre iubitorii de fashion. Și pentru că interesul pentru acești blugi rupți nu pare să scadă, iată care sunt cele mai cool modele:

Cu ce putem asorta noua pereche de blugi rupți

Ceea ce face ca blugii rupți să fie atât de “în-vogă” este faptul că îi poți asorta aproape la orice, fiind un accesoriu vestimentar ce poate să scoată din anonimat orice ținută!

Dacă îți dorești un look casual, poți asorta o pereche de blugi rupți negri, de exemplu, cu un tricou simplu alb sau negru și o pereche de teniși colorați.

Pentru un look mai ‘glam’, poartă blugii rupți cu un top simplu, un sacou-statement și o pereche de sandale cu toc.

Comments

comments

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *