Cum să te îmbraci la o nuntă. Ce poți purta și ce trebuie să eviți cu orice preț

Ne aflăm în plin sezon al nunților și suntem sigure că și tu ai câteva invitații de onorat. Atunci când participi la un astfel de eveniment trebuie să ții cont și de câteva reguli nescrise ale ținutei, așa încât să nu gafezi și să nu atragi priviri lungi din partea celorlalți invitați.

Iată cum ar trebui să alegi ținuta pentru o nuntă:

O nuntă de vară cere o ținută lejeră, vaporoasă. La nunțile de zi, care au devenit tot mai populare în ultimii ani, se poartă de obicei și ținute casual. De altfel, în ultimii ani și la nunțile clasice se observă tendința de a renunța la rochiile lungi, din materiale grele. Noi am găsit printre aceste rochii de vară câteva modele mai mult decât perfecte pentru o nuntă modernă, iar prețurile lor îți vor permite câte o achiziție nouă pentru fiecare eveniment la care ești invitată.

Fii foarte atentă la material. Vei dansa mult și ai nevoie de un material de bună calitate, care să nu te supraîncălzească sau să se lipească de piele atunci când ești pe ringul de dans.

Când vine vorba despre culori, îți recomandăm nuanțe precum roșu, albastru, roz, galben. Optează pentru culori vesele, de vară. Culorile neon nu sunt cea mai bună alegere, așa că este de preferat să le eviți.

Dacă mergi însoțită, este recomandat ca tu și partenerul tău să aveți ținute din același registru. Dacă tu ai ales o ținută elegantă, nu va da bine ca el să poarte una smart casual. Discutați înainte și ajungeți la un acord în ceea ce privește ținuta.

Ține cont de locul în care se desfășoară petrecerea. O nuntă într-o grădină sau într-un club cu piscină cere cu totul alte ținute față de cele la restaurante elegante. Spre exemplu, dacă mergi la o nuntă într-o grădină, este de preferat să renunți la tocurile cui pentru că se vor înfige în pământ și vor face aproape imposibil dansul. Dacă participi la o nuntă noncorfomistă, pe plajă, este imperativ să alegi o ținută potrivită pentru acest cadru – optează pentru sandale joase și o rochie lungă, dintr-un material ușor.

Rochiile de cocktail, vaporoase, sunt o alegere perfectă pentru nunțile de vară. Lungimea rochiei ar trebui să fie în primul rând una care să te avantajeze. O palmă deasupra genunchiului este limita când vorbim despre o rochie sau fustă mini, nu merge pe ținute mai scurte de atât. Fustele și rochiile midi sunt o alegere potrivită, însă dacă ești mignonă ar trebui purtate doar cu tocuri.

(P) Articol realizat împreună cu fashionagenda.ro

Ce trebuie să eviți cu orice preț

Există și câteva ținute interzise la nuntă. Este vorba, în primul rând, despre rochia albă. Nu purta o rochie albă la o nuntă deoarece s-ar putea ca invitații să te confunde cu mireasa. În plus, nici mireasa nu se va simți foarte bine văzându-te într-o rochie albă. Este de preferat să o eviți.

Lasă acasă rochiile foarte strâmte și foarte scurte. Ele sunt perfecte pentru club sau petreceri, însă la o nuntă este de preferat să ai o ținută mai sobră, deoarece la ea vor participa oameni de toate vârstele, inclusiv părinții și bunicii mirilor, care nu vor privi cu ochi buni o rochie foarte sexi.

Rochiile și pantofii incomozi ar trebui păstrate și ele pentru alte ocazii. O petrecere de nuntă durează destul de mult, așa că trebuie să alegi o ținută în care să te simți bine.

Evită rochiile cu trenă. Sunt incomode la un astfel de eveniment, riști ca un alt invitat să calce pe trena și, cel mai important, riști să ai o rochie asemănătoare cu a miresei.

Nu îți recomandăm coafurile complicate, cele cu un coc impregnat cu fixativ, bucle nenaturale sau coafura cu „sărmăluțe“. Stai departe de look-ul de nașă și alege o coafură cât mai naturală. Aceeași regulă este valabilă și pentru machiaj.

Tu cum îți alegi de obicei ținuta atunci când mergi la o nuntă? Care sunt criteriile de care ții cont?

Sursa foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.