Cum sa porti stilul boho

Ce înseamnă boho? 

Boho este prescurtarea de la englezescul bohemian, boem în română. I se mai spune şi boho-chic, boem, hippie sau chiar retro datorită influenţelor anilor ’60-’70. Sub orice nume l-ai întâlni, acesta nu reprezintă doar un stil vestimentar, ci şi o atitudine şi un stil de viaţă. Portretul robot al unui boeme moderne ar fi în mare următorul: iubeşte natura, are principii pe care şi le respectă, consumă alimente naturale, este în contact cu latura sa spirituală, fire artistică, atitudine uşor ”jemanfişistă”. 

Nu trebuie să adopţi stilul vestimentar boho doar pentru că vedetele îl poartă şi arată grozav, ci pentru că te simţi bine îmbrăcată aşa.

Cum să îţi creezi o garderobă în stil boho.

Pentru a crea acel aer autentic este bine să eviţi hainele de serie, la modă, deşi te pot ajuta să compui anumite ţinute. Dacă ai răbdare şi eşti pasionată de ”vânătoare”, caută-ţi hainele la târguri vintage, pe bloguri, la magazinele specializate şi uneori îţi poţi încerca norocul şi în magazinele de second hand. În acestea poţi găsi în special genţi superbe.

Piesele vestimentare specifice stilului boho sunt pantalonii evazaţi, fustele maxi, rochiile maxi, bluzele tip ie, topurile scurte, care să devzăluie un abdomen bine lucrat, vestele şi rochiile croşetate. 

Imprimeurile sunt şi ele un must pentru o ţinută boho veritabilă: de imprimeuri florale, la cele etnice, scrisuri (de mână) şi până la imprimeuri psihedelice. Spune da franjurilor şi volanelor şi nu monotoniei!

Cum te încalţi când te îmbraci în stil boho? Ei bine, cum libertatea de mişcare este necesară, vei ocoli tocurile în viaţa de zi cu zi şi le vei păstra doar pentru ocaziile speciale. În rest, sunt preferate cizmuliţele de tip cowboy, balerinii, mocasinii, şi sandalele cu şiret.

Ţinetele în stil boho sunt şi foarte accesorizate, spre bucuria noastră. Pun pariu că şi tu ai o colecţie impresionantă de bijuterii şi că nu conteneşte să se mărească, nu? Dacă ai moştenit de la mama sau bunica ta bijuterii, cu atât mai bine, deoarece sunt foarte apreciate cele vechi, autentice, nu doar cele cu aspect învechit.

Se poartă brăţările din piele, colierele cu pietre masive, colorate, inele masive dar şi cele stil verighetă, colierele lungi cu pandantive sub formă de pene, semnul păcii, pietre colorate, cheiţe, etc. Accesoriul preferat pe cap este pălăria cu boruri largi dar şi coroniţele de flori pe frunte.

Un alt element important pentru silul boho este coafura. Se poartă părul lung, în bucle lejere sau în diverse împletituri. Iar aspectul neglijent al buclelor este doar aparent, în realitate este foarte atent studiat.

Nu există un anumit tip de machiaj preferat pentru stilul boho, ba mai degrabă am putea spune că lipsa lui este mult mai agreată. Dacă, totuşi, simţi nevoia unor mici retuşuri, încearcă să nu iasă prea tare în evidenţă. Dacă ai buzele frumos conturate ai putea să porţi un ruj mai intens, roşu sau chiar nuanţe mai închise.

Vedete care poartă stilul boho.

Una dintre vedetele care au adoptat cu succes stilul boho este Vanessa Hudgens şi adevărul este că arată extraordinar de bine în toate ţinutele alese. Dacă ai nevoie de inspiraţie, aruncă un ochi aici, unde sunt postate diverse look-uri ale simpaticei actriţe.

Alte vedete asociate cu stilul boho mai sunt: Sienna Miller, Kate Moss, gemenele Olsen, Florence Welch, Johnny Depp, Nicole Richie şi Rachel Zoe.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.