Cum să porţi corect botine cu blugi. Ghid de stil pentru ţinute impecabile

Să recunoaștem: oricât de tare ne-ar tenta look-urile extravagante de pe catwalk, atunci când începe sezonul rece, singura combinație de haine la care ne gândim cu drag este cea formată din blugi și o pereche de botine. Clasică, confortabilă, effortless, această asociere reușește să ne scoată din încurcătură și atunci când ne simțim în pană de creativitate, dar și atunci când ne dorim să ieșim în evidență.

Ceea ce nu înseamnă că, deși par atât de simple, combinațiile de blugi și botine sunt super ușor de asortat. Este nevoie să ții cont de câteva repere ca să te asiguri că arăți ca scoasă din cutie! Azi îți spunem cum să porți blugii și botinele de damă în vogă acum!

Trucuri pentru ținute reușite cu blugi și botine

Te temi că această combinație e prea banală? Îți spunem mai jos cum să faci ca blugii și botinele să arate irezistibil împreună!

Botine scurte și blugi skinny

Una dintre asocierile de top din moda prezentului este cea formată din botinele scurte și jeanșii skinny. E adevărat că acest model de blugi nu mai e de ceva vreme favoritul tendințelor, dar recunoaște: chiar ai reușit să te distanțezi de el? Nouă nu ne-a ieșit și nici nu intenționăm să ajungem în această situație prea curând.

Există trei modalități de purtare a botinelor scurte și a blugilor skinny, și ele depind în mare de specificul articolelor vestimentare pe care le porți. Dacă blugii tăi sunt super strâmți, poți foarte bine să îi introduci în botine, dar fii atentă, deoarece acest look nu funcționează pentru toate modelele.

Cea mai răspândită modalitate de purtare a acestui look este răsucind tivul blugilor. Poți apela la o singură manevră de acest tip pentru un aspect mai sofisticat sau poți răsuci de mai multe ori.

În cazul în care look-ul tău e unul posh și ești de părere că îndoirea tivului nu te va avantaja prea tare, poți răsuci blugii în interior. Apelează la acest truc înainte de a îmbrăca piesa vestimentară și apoi calcă blugii, astfel încât rezultatul să fie impecabil.

Botine înalte și blugi cropped

Unii dintre blugii noștri preferați sunt cei deasupra gleznei: acest design s-a purtat nonstop în ultimii ani, și nici nu e de mirare. Combinația merge de minune, singurul criteriu la care e musai să fii atentă este legat de necesitatea de a lăsa un strop de piele dezvelită între blugi și botine.

Pentru look-uri impecabile, consultă galeria de botine de piele online: sigur vei găsi modele de încălțăminte care să îți meargă direct la inimă. Noi am da orice pentru perechea de mai jos!

Botine înalte, nuanța bej, din piele naturală, cu șiret

Botine statement și blugi cropped evazați

Ai o pereche de blugi de lungime 7/8 și vrei să îi porți cu botine? Poți obține cheia unui look de milioane. Apelează însă la o pereche de botine statement, cum sunt cele din catifea, în nuanțe vibrante sau cu printuri ori finisaje metalizate. Altfel riști ca blugii să acapareze toate privirile.

Lasă o porțiune de piele la vedere

Așa cum te-am sfătuit și mai sus, să dezvălui o porțiune din pielea gleznei poate fi magic. Astfel conferi impresia de siluetă mai lungă și mai armonioasă și, în plus, afișezi una dintre cele mai seducătoare și totodată vulnerabile părți ale anatomiei feminine.

Acoperă cu șosete colorate iarna

Cum să îți lași gleznele goale când afară e frig de îngheață și pietrele? Dacă aceasta este întrebarea care te frământă, atunci răspunsul cel mai bun e: cu o pereche de șosete. Apelează la unele în culori vii, care nu doar să te apere de frig, dar să constituie și un element de styling cool.

Crează o linie de culoare

Poartă blugi și botine de aceeași culoare și vei fi uimită de efectul obținut. Mai ales dacă apelezi la negru (sau la alte nuanțe închise), vei alungi și vei subția optic silueta. Efectul este wow dacă botinele tale au toc!

Poartă blugi cu tivul franjurat cu botine scurte albe

Iată una dintre cele mai trendy asocieri pe care le poți face în sezonul rece din 2019! Blugii cu tivul franjurat au un aer de rebeliune sexy, iar botinele scurte și albe le conferă un caracter sofisticat. Look-ul este de-a dreptul stylish dacă botinele tale au inserții western!

Asociază blugi boyfriend cu botine stilettos

Dacă există un dezavantaj al blugilor boyfriend, acela este legat de faptul că se pot dovedi puțin flatanți dacă ești mică de înălțime sau dacă ai câteva kilograme în plus. Efectul este însă domolit dacă vei încălța o pereche de botine cu toc stilettos, care îți dau alură de fotomodel.

Nu te teme de opozițiile de culoare

A fost odată, ca niciodată, o zână intransigentă în fashion care ne interzicea să purtăm blugi albi pe timp de iarnă. Nu mai e valabil, însă, și iată cât de cool arată. Poți asorta o pereche de blugi albi cu botine de damă negre fără teamă. Completează însă ținuta cu itemuri minimaliste!

Compune un look pe bază de neutre

Bejurile au fost delicioase în vara 2019, iar neutrele continuă să rămână la putere. Poți asocia blugi și botine în culori neutre pentru un look care arată instant rafinat. Ai grijă însă să nu folosești exact aceeași nuanță, deoarece efectul nu va mai fi la fel de reușit.

Fă cunoștință pieselor pline de personalitate

De multe ori preferăm să asociem piesele pline de personalitate cu articole mai simple, de teamă să nu greșim sau să încărcăm prea tare ținuta. Desigur, nu vom blama această atitudine, dar din când în când e bine să te mai și distrezi. Așa că poți purta o pereche de botine argintii cu blugii tăi cu franjuri sau cu aplicații: viața e scurtă și e păcat să nu ne bucurăm de ea!

Nu uita de botinele animal print

Continuă să fie la modă, așa că nu le abandona pe fundul dressing-ului! Combină însă aceste piese pline de savoare cu blugi clasici, drepți sau skinny, în nuanțe precum albastru, indigo sau negru.

Acesta este ghidul nostru de stil pentru ținute impecabile cu blugi și botine! Ține cont de sfaturile noastre și vei obține outfit-uri cărora nimeni nu le poate reproșa nimic! 

 

Sursă: Digital workforce

Surse foto: iStock, Dasha.ro

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.