Cum să îți vinzi hainele online

Vrei să îți schimbi garderoba, dar nu știi ce să faci cu hainele pe care deja le ai? Îți recomandăm să le vinzi online și ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute.

Odată cu schimbarea anotimpului, dar nu numai, ne dăm seama că nu avem atât de multe haine care ne plac sau pe care le purtăm prea des… deși avem șifonierul plin. Este evident că o schimbare de garderobă este necesară, însă ce facem cu toate hainele vechi?

Citește și: Online shopping: de ce trebuie să ții cont (partea I) și (partea a II-a)

Atunci când vrei să scapi de haine, ai trei variante: ori le arunci, dacă sunt deteriorate, ori le donezi, ori le vinzi. În cazul în care ai nevoie de bani și te-ai gândit să le vinzi online, ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta.

În primul rând, fă o selecție de haine – nu orice produs poate fi vândut! Dacă găsești vreo piesă vestimentară puțin descusută, o poți coase și apoi vinde, însă dacă ai vreuna care are o pată care nu se ia probabil nu va dori nimeni să îți dea banii pe ea.

COSMO tip: Dacă ai vreun pulover scămoșat, poți da ușor cu lama de ras peste zonele cu problemă și în doar câteva minute va arăta ca nou!

Citește și: Cum îți reorganizezi garderoba

Apoi, fă poze hainelor pe care vrei să le vinzi. Încearcă să faci cât mai multe poze, de preferat la lumină naturală. Nu este suficient să postezi o poză cu produsul întins pe pat, mulți cumpărători vor să facă cum arată hainele și îmbrăcate. Dacă are vreun detaliu deosebit, fă-i și acestuia o poză. De asemenea, dacă are cumva vreun defect, nu uita să îl pozezi și pe acesta.

Urmează să scrii descrierea produsului. Menționează materialul din care este confecționat, mărimea (eventual măsoară piesa vestimentară, uneori mărimea nu corespunde), stare sa (este nou? este purtat doar o dată? este purtat de 20 de ori, dar în stare foarte bună?), orice mic defect pe care l-ar putea avea. Mulți cumpărători te vor întreba și de ce anume vinzi produsul, deci poți scrie asta în descriere, pentru a scăpa de o grijă.

La final vine partea mai dificilă: cu cât îl vinzi? De multe ori, prețul inițial contează prea puțin. Cui îi pasă că tu ai cheltuit 400 lei pe acea rochie, în urmă cu 3 ani? Caută pe internet (atât pe site-urile magazinelor online, cât și pe site-uri de vânzări/cumpărări) produse aasemănătoare, pentru a afla cu cât se vând.

Nu în ultimul rând, ai grijă la trimiterea coletelor în alte orașe. Dacă trimiți prin poștă, cu ramburs, este posibil ca destinatarul să nu ridice coletul. Acesta se va întoarce la tine, deci vei plăti transportul de două ori degeaba. Poți propune plata în avans, în contul tău, pentru a fi sigură că nu îi iei țeapă, însă este posibil ca persoana care dorește produsul să nu fie de acord, crezând că nu vei trimite coletul. Astfel, îl poți trimite printr-un serviciu de curierat, cu verificarea coletului.

Citește și: Shopping online. Cum să nu-ți mai iei țeapă

Tu ai vândut vreodată haine online? Ce sfaturi ai avea pentru persoanele care încă nu au făcut-o?

1 comentariu
  1. Multumesc, foarte util articolul! Ma gandeam si eu sa imi vand niste haine online si o sa incerc sfaturile voastre.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.