Cum sa iti faci o fusta tutu (tutorial video)

Ţi-am arătat în trecut cum să îţi faci singură accesorii, decoraţiuni de Halloween, de toamnă sau de Crăciun, însă nu ne vom opri aici. Ce-ai zice să îţi faci singură şi îmbrăcăminte?

Orice fată COSMO ştie cât de distractiv este să mergi la cumpărături, însă uneori poate fi frustrant să nu găseşti haine pe gustul tău, să nu aibă mărimea ta sau să fie pur şi simplu prea scumpe pentru a ţi le permite. Una dintre piesele vestimentare care pot fi greu de găsit sunt fustele tip tutu, asemănătoare cu cele purtate de balerine.Dacă şi tu vrei să adaugi în garderoba ta o astfel de fustă, dar nu găseşti în comerţ sau doar vrei să economiseşti nişte bani, ţi-am pregătit un tutorial foarte simplu care te fa ajuta să creezi fusta perfectă.

Pentru început, vei avea nevoie de tul în coloarea preferată de tine (îl găseşti în magazine de textile la preţuri foarte mici – rola de 50 metri costa 2-3 lei), un elastic şi o foarfecă. Opţional, lipici sau ac şi aţă pentru a coase elasticul.

Primul pas este să îţi pui elasticul pe mijloc pentru a vedea dacă se potriveşte perfect. Dacă este mai mare şi tai din el, ai grijă să nu tai prea mult, pentru a nu te strânge când îi coşi/lipeşti capetele. 

Apoi, desfă rola de tul şi pune materialul pe lângă corp pentru a decide cât de lungă vrei să fie fusta. Măsoară lungimea, apoi taie tulul astfel încât să aibă dublul lungimi dorite de tine.

Taie apoi multe fâşii de tul. Cu cât mai multe cu atât mai bine!

În continuare, ia câte o fâşie şi îndoai-o la mijloc. Trece-o pe după elastic şi fă un nod în jurul acestuia, aşa cum vezi în clipul de mai jos. Ia următoarea fâşie şi fă acelaşi lucru cu ea. Cu cât mai multe fâşii vei pune, cu atât fusta va fi mai opacă şi mai pufoasă. Poţi alterna culorile sau poţi folosi una singură, o poţi face mai scurtă în faţă şi mai lungă în spate etc. Lasă-ţi imaginaţia la joacă.

Următorul pas… stai, nu mai exstă niciunul! Vezi cât de simplu este să faci o astfel de fustă? 

Poţi viziona mai jos un clip foarte reuşit care îţi arată paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a crea o fustă tutu.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.