Cum să ai o garderobă bogată și mereu actuală

Poți să fii o fashionista și fără să golești cardul constant. Ți-am pregătit trucuri istețe pentru a impresiona mereu cu ținutele tale.

Iubim hainele și ne fascinează cum ne pot schimba într-o secundă starea de spirit. Niciodată nu avem prea multe rochii și prea mulți pantofi, e drept, dar cheia unui dulap bine echipat nu stă neapărat în vizitele săptămânale la mall.Iată cum poți să îți construiești și să îți menții o garderobă pe care te poți baza.

E primul pas pe care n-ar trebui să-l treci cu vederea

Toate am trecut măcar odată prin mici dezastre vestimentare: un tricou decolorat la spălare, o bluză din mătase agățată, un pulover care a intrat la apă. Cele mai multe dintre aceste episoade pot fi evitate printr-un gest simplu: citește aceste indicații despre etichetele hainelor. Nu tăia etichetele, vei mai avea nevoie de ele, căci conțin informații utile: tipul de țesătură, temperatura la care ar trebui spălate, dacă necesită spălare automată sau spălare manuală, dacă pot fi călcate și la ce temperatură, sau dacă ar trebui să le duci la curățătorie.

Alegând programul de spălare înscris pe etichetă, te asiguri că hainele nu se decolorează și nu își împrumută culorile, nu se strâmtează, nu se încrețesc. Rufele albe se spală întotdeauna separat, cu un detergent cu enzime de albire. Pentru cele negre, e binevenit un detergent special, care menține culoarea. Întoarce hainele pe dos, pentru a preveni depunerea rezidurilor de detergent, închide fermoarele și îndepărtează elementele metalice. Și nu în ultimul rând, ține alături un ghid de îndepărtare corectă a petelor de pe haine, în cazul în care ai vărsat ceva chiar pe una din bluzele tale favorite.

Rotește ținutele

E minunat când ai o pereche de pantofi sau o pereche de blugi în care te simți perfect și simți că le-ai putea purta în fiecare zi. Ar fi recomandat să nu o faci, nu numai pentru a nu te îmbrăca monoton și repetitiv, ci pentru a-ți proteja lucrurile preferate de uzură. Astfel, e bine să ai măcar două piese de același tip în garderobă, pentru a le putea roti constant. E cu atât mai important în cazul pieselor de bază, așa cum sunt jeanșii, cămășile, tricourile albe, fustele sau pantofii de zi.

Dacă ai un model care îți place foarte mult, ia în calcul să cumperi două obiecte de îmbrăcăminte identice.

Un alt truc este ca atunci când iei hainele curate de la uscat să le așezi undeva în spatele sertarului sau al șifonierului, pentru a apuca să porți și alte haine pe care de obicei le ignori.

Alege cu grijă piesele esențiale

Moda trece și revine, dar sunt unele articole mereu în trend, care se pot asorta la o mulțime de ținute și pot fi purtate atât la birou, cât și în oraș cu prietenii.

Acestea sunt cele la care calitatea primează, pentru că le vei putea îmbrăca mult timp de acum înainte. Investește mai mult în piese de bază realizate din materiale de calitate: pantofi din piele cu talpă joasă și cu toc, jeanși skinny și bootcut, cămăși albe, rochia neagră simplă, fusta creion, cardiganul simplu, sacoul de zi, jacheta de piele, bluza de mătase, trench-ul clasic, pantalonii negri sau navy. E indicat să te uiți după articole uni, cât mai simple, fără imprimeuri sau aplicații, pentru a le putea asorta ușor. Așa nu vei fi niciodată luată pe nepregătite.

Piesele la modă, „de o vară” merită și ele atenția ta, dar în cazul lor poți umbla după chilipiruri, având în vedere că le vei purta doar câteva luni. Combină piesele de bază cu cele sezoniere și vei obține o mulțime de ținute diferite.

Lasă accesoriile să dea tonul

O altă tactică cunoscută și aplicată de stiliști și de bloggerițele de modă este de a crea ținute în jurul unei piese foarte simple, accesorizate cât mai original.

Accesoriile (geanta, pantofii, cureaua, eșarfa, bijuteriile, ceasul) chiar pot schimba cu totul o ținută, îți scot în evidență stilul personal și te fac să arăți chic fără efort.

Câteva exemple:

  • poartă rochia neagră simplă cu o geantă din piele într-o culoare neon și cu ochelari ochi de pisică;
  • asortează o pereche de sandale cu toc și un plic auriu la o ținută formată din jeanși skinny și un tricou alb, basic;
  • poartă o ținută formată din pantaloni navy și cămașă albă cu o pereche de pantofi cu toc, o geantă supradimensionată și o eșarfă cu un print îndrăzneț.

Tu ce secrete ai pentru a fi mereu bine îmbrăcată?


Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Artic

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.