Cum sa ai mereu ceva de imbracat

Ai observat vreodată cum Cara Delevingne apare în sute de poze purtând, adesea, o căciulă? Sau cum Victoria Beckham etalează în fotografii o colecţie inepuizabilă de fuste-creion? Ei bine, faptul în sine nu e doar o întâmplare oarecare – se numeşte Uniformă Personală (UP), şi devine un fenomen din ce în ce mai răspândit printre fashionistele de elită.

Cel mai de soi exemplu este Anna Wintour, redactorul şef al revistei Vogue US, al cărei look “din oficiu” – rochie cu imprimeu, colier voluminos şi tocuri nude – este atât de asociat cu personajul, încât nimeni nu se mai aşteaptă să o vadă vreodată în pantaloni. Ba mai mult, se spune că poartă acelaşi model de pantofi Manolo Blahnik de mai bine de zece ani. Şi că începând din 1994, de când sus-numitul designer le-a realizat special pentru ea, îşi comandă sute de perechi de pantofi identici în fiecare sezon.Stiliştii vedetelor susţin că n-ar fi rău dacă fiecare dintre noi ne-am descoperi propria UP: nu numai că ne-ar asigura o apariţie memorabilă, dar ar fi, să ne înţelegem, şi foarte convenabil. 

“Un signature look… îţi poate face viaţa mai uşoară”, spune Amir Doboş, care a lucrat, de-a lungul timpului cu celebrităţi autohtone precum Laura Cosoi, Andreea Bănică, Gina Pistol sau Ilinca Vandici. “Câteodată, în loc să te agiţi în cautarea unei rochii ideale pentru un eveniment, este mai bine să ai ceva deja pregătit, o ţinută în care ştii că vei arăta bine indiferent de situaţie.”

Deci, cum îţi realizezi un asemenea look? Cum ştii ce ţi se potriveşte şi ce nu? Blogger-ul de modă Jessica Tran (jesslovesfred.com) argumentează că totul ţine un simţ realist al proporţiilor, căruia trebuie să ne supunem fiecare dintre noi. Cum alte cuvinte, dacă haina nu arată bine pe silueta ta, atunci nu o îmbrăca! “Eu mi-am descoperit în timp propriul look-semnătură. A durat ceva”, spune Tran. Nici nu ne miră. Şi în peisajul modei de blog autohtone, deşi nu se poate vorbi propriu-zis de o uniformă, stilul fiecări fashioniste – de la Anamaria Morodan la Viki Nicola sau fabuloasele Alina şi Diana – este vizibil de la o poştă. 

“Este ca în cazul bărbatului ideal”, glumeşte Tran, “când dai peste el, vei şti din prima.” Oricum, un look-semnătură este foarte util pentru întâlnirile de natură formală. O ţinută compusă dintr-o fustă cu talie înaltă şi un top scurt te va face să te simţi ca un personaj super-posh din serialul Mad Man. Dar, iată, mai jos, câteva idei de care trebuie să ţii cont atunci când îţi construieşti semnătura vestimentară.

# 1 Defineşte-ţi stilul personal

Fie că eşti genul mai rebel, mai romantic sau mai hipster, gândeşte-te serios la ce mesaj vrei să transmiţi prin alegerile tale vestimentare. “De exemplu, Alexa Chung – ea abordează mereu un  stil preppy cu accente androgine, cum ar fi o rochie imprimată, purtată cu pantofi oxford”, spune Amir Doboş. “Totul este să nu-ţi fie teamă să experimentezi, până când găseşti vibe-ul potrivit.”

#2 Alege culori + croieli flatante

Mizează pe o familie de culori şi croieli care îţi pun în valoare silueta – şi ţine-le minte pentru momentele în care te apucă febra shoppingului. “În acest mod vei reuşi să porţi ceea ce cumperi cu ceea ce ai deja. Totul se va potrivi, nu vor fi doar piese disparate”, spune Jessica Tran. “Olivia Palermo se pricepe foarte bine la acest lucru. Toate apariţiilei ei sunt impecabile.”

#3 Pune-ţi în valoare atuul

“Identifică-ţi atuul fizic cel mai de preţ şi lucrează în jurul lui, încercând, cu fiecare ţinută, să-l pui în valoare”, spune Amir Doboş. De exemplu, blogger-iţele noastre Diana şi Alina au o pereche de zâmbete fabuloase, pe care nu ezită să le exerseze, mai mult sau mai puţin natural, în fiecare fotografie. Luv u girls!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.