Cum poți face ca bijuteriile să pară mai prețioase decât sunt de fapt

Printre multiplele maniere în care Coco Chanel a revoluționat moda se numără și faptul că ea a fost cea care a popularizat conceptul bijuteriilor neprețioase. Creatoarea era de părere că orice femeie ar trebui să își poată accesoriza corespunzător ținuta, indiferent de starea sa materială, așa că a început să producă, dar și să poarte, la rândul său, șiraguri de perle artificiale și fel de fel de bijuterii din metale mai puțin costisitoare decât clasicele aur sau argint.

În prezent, selecția de bijuterii la prețuri accesibile oricui este imensă… dar trebuie să recunoaștem că nu toate arată la fel de bine. Iată câteva sfaturi care să te ajute să alegi, însă, piese de bijuterie care nu își trădează valoarea, ci, dimpotrivă, par mai sofisticate și mai prețioase decât sunt de fapt.Evită metalele în nuanțe stridente de auriu sau argintiu, care trădează faptul că nu este vorba despre materiale cu adevărat prețioase. Metalele mai închise la culoare arată bine chiar dacă nu sunt cu adevărat scumpe. Metalele mate sunt de asemenea o idee bună, căci arată mereu sofisticat, indiferent cât de mult sau cât de puțin au costat.

Perlele faux arată la fel de bine precum cele naturale sau de cultură. Iar designerii au venit în ultima vreme cu fel de fel de idei ingenioase care fac perlele să nu arate deloc precum podoabele bunicii, ci 100% ca niște accesorii cool care pot fi purtate day-to-night. Câteva exemple legat de cum poți aduce perlele în secolul 21 găsești aici.

Bijuteriile din aur sau argint tind să fie scumpe, dar modelele care nu includ mult material (gândește-te la lanțuri delicate, la inele cât mai subțiri, la cercei micuți) nu sunt foarte costisitoare, și, pe lângă asta, au avantajul că nu se vor demoda absolut niciodată.

Ocoleşte cuprul şi nichelul. Ambele sunt metale care nu ar trebui să se afle mult timp în contact cu pielea. Vei observa că produc urme verzui pe suprafața pielii, care nu numai că sunt inestetice, ci sunt și dăunătoare organismului. Alama sau oțelul inoxidabil sunt variantele de preferat când vine vorba despre metale mai puțin costisitoare, dar care nu sunt periculoase și care își vor menține multă vreme culoarea.

În general, bijuteriile cu forme simple, necomplicate, au tendința de a părea mai sofisticate și mai prețioase decât sunt de fapt. Cu cât o piesă are un design mai complex, cu atât este nevoie de un efort mai mare pentru realizarea sa, ceea ce implică automat și un cost mai ridicat. Bijuteriile simple pot arăta impecabil chiar dacă sunt realizate cu un cost redus.

Faptul că o bijuterie cântărește foarte puțin este marca unei piese ieftine. Nici măcar nu este nevoie să ții piesa respectivă în mână – dacă o adiere delicată de vânt este de-ajuns să îți zboare colierul de la gât, este un semn că acesta a fost realizat dintr-un material ieftin. O bijuterie de calitate nu ar trebui să atârne foarte greu, însă nici să se simtă ca și când ar fi fost fabricată din aluminiu.

Nu e nevoie să te limitezi la metale. Piesele de bijuterie pot include detalii din diverse materiale – de la cauciuc și până la plastic. În aceste cazuri, pentru a păstra un aspect sofisticat, optează pentru modele necomplicate, fără prea multe detalii (după cum spuneam și mai sus, detaliile minuțioase sunt dificil de realizat cu costuri reduse, deci automat își vor trăda valoarea).

În general, bijuteriile care conțin pietre (fie ele colorate sau transparente), nu vor arăta la fel de sofisticat precum unele realizate în totalitate din metal, dar asta nu înseamnă neapărat că e cazul să le ocolești cu desăvârșire. Pietrele semiprețioase sau cele din sticlă (în special transparentă) pot arăta chiar foarte bine.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.