Cum porți o rochie slip din satin în 5 stiluri diferite

Rochiile slip din satin, cu siluetă simplă, clasică, nu sunt pur și simplu un trend, ci piese atemporale pe care le poți purta ani și ani (ba, mai mult, în orice sezon – sunt perfecte pentru layering chiar și pe vreme rece, deci le poți purta pe toată durata anului). Sunt flatante pentru absolut tip de siluetă, de la cele androgine la cele curvy, și pot fi mixate cu tot felul de haine și accesorii în diverse stiluri, astfel încât să poată fi adaptate oricărui context. Iată cum poți purta o slip dress clasică, midi, din satin, în 5 moduri diferite:

CASUAL

Contrastul dintre delicatețea unei rochii din satin și aerul casual al unui cardigan baggy din lână creează echilibru și un vibe grunge (perfect în ton cu obsesia actuală pentru moda anilor ’90). Adaugă o pereche de sneakerși clasici (sau niște ghete combat) și păstrează lucrurile simple la capitolul accesorii – o singură bijuterie minimalistă, precum o pereche de cercei, este suficientă.

BEACHY

Adu aerul de vacanță în viața de zi cu zi, din oraș – alege o slip dress într-o culoare veselă și poartă pe deasupra ei o cămașă albă masculină, neapărat supradimensionată, pentru a da acel aer breezy ținutei. Completează cu o pereche de sandale cu toc și șnur pe gleznă și un colier cu mărgele colorate (mai multe despre ce accesorii sunt HOT vara aceasta poți citi aici).

GLAM

Un outfit perfect fie într-un context formal (dacă ești invitată la o nuntă, de exemplu), fie pentru un date într-un loc mai extravagant – o rochie slip cu inserții din dantelă (mergi pe varianta neagră, mereu classy), plus accesorii cu cristale (o poșetă mini, un colier la baza gâtului și saboți cu toc, într-o nuanță-bijuterie).

COUNTRY

Vibe-ul cottagecore e perfect binevenit și în oraș, nu doar în vacanțele la cabană, de care e inspirat – poartă o rochie slip cu imprimeu floral alături de botine Western și o jachetă din denim, pentru un look cute & casual.

FUNKY

Poartă o slip dress alături de o cămașă cu imprimeu funky (poate fi orice, de la imprimeuri geometrice nerdy la printuri inspirate de manga, precum în exemplul nostru), și completează look-ul cu o pereche de ochelari de soare cool și niște șlapi cu toc (care, apropo, sunt pe lista celor mai HOT încălțări ale momentului – citește mai multe aici).

Foto: Getty Images, website-urile brandurilor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.