Cum cumperi haine vintage

Marele avantaj al ţinutelor vintage este că te poţi lăuda cu îmbrăcăminte unică, de calitate. În străinătate este ceva obişnuit ca femeile să cumpere haine de acest gen, însă în România poate fi greu să găseşti ceva pe placul tău.

Hainele şi accesoriile vintage sunt speciale şi pentru că au reuşit să învingă testul timpului, păstrându-şi acelaşi farmec ca atunci când au fost scoase pe piaţă.

Ce anume sunt hainele vintage?

Nu orice haină veche a bunicii poate fi considerată vintage. Dacă hainele au fost fabricate în anii ’70 sau înainte, doar atunci se poate spune că sunt vintage. Bineînţeles, îmbrăcămintea mai veche de anii ’20 nu prea ar intra în această categorie din simplul fapt că ar fi foarte greu să o găseşti într-o stare bună.

De ce să cumperi haine vintage?

Tocmai pentru că sunt mai greu de găsit, hainele vintage sunt ceva mai scumpe decât cele moderne pe care le găseşti la orice mall. Din acest motiv, multe femei se întreabă dacă merită să cheltuie atâţia bani. Noi credem că da! 

Spre deosebire de hainele din ziua de azi, făcute pe bandă rulandă, hainele vintage sunt mult mai calitative, fiind făcute din materiale mai bune, iar atenţia la detalii se observă imediat.

20 fashion tips care îţi vor face ziua mai frumoasă

Unde găseşti haine vintage?

Din fericire, haine vintage găseşti în multe locuri. Din păcate, nu li se face deloc reclamă, aşa că cel mai probabil vei găsi discuţii pe diferite forumuri, poate un articol-două publicat în vreo revistă sau vei afla de la o prietenă care tocmai şi-a cumpărat cea mai simpatică rochie.

Interesează-te dacă găseşti la tine în oraş un magazin specializat doar în îmbrăcăminte vintage. Dacă nu, află în ce magazine de tip second hand găseşti şi astfel de produse. O altă variantă ar fi să cauţi online, însă există şansa ca hainele sau accesoriile să nu arate ca în poze. Ai grijă de la cine comanzi! De asemenea, din când în când au loc diferite târguri de haine vintage, nu le rata!

Fii pregătită să faci modificări

Din moment ce sunt haine unice, nu poţi alege mărimea perfectă pentru tine, deci poate va fi cazul să scurtezi, să strâmtezi sau să faci alte mici modificări. Ai grijă, totuşi, să nu strici nimic! Mai bine dai câţiva lei în plus la croitor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.