Cum asortezi poseta la silueta?

În cei 50 de metri de la birou până la maşină, studiez trecătorii. Obişnuinţă profesională. Mă uit la anatomia lor, la proporţiile şi volumele pe care le-au alcătuit cu piesele vestimentare care le acoperă corpul, la accesoriile pe care le-au ales să le înfrumuseţeze ţinutele. Nelipsite de pe braţul oricărei doamne sunt poşetele.

Unele sunt moi, purtate pe umăr de doamne grăbite şi preocupate, altele structurate, cu barete scurte, completează ţinute severe, de business, iar altele, încăpătoare, din piele întoarsă în culori frumoase precum verde pin, violet, sau cărămiziu, însoţesc boemele până în 25 de ani.Uneori observ o fiinţă mică şi delicată ce pare să poarte o povară apăsătoare sub forma propriei poşete, mari, grele, încărcărcată cu multe obiecte, iar într-una din zilele ploioase ale săptămânii trecute, m-a depăşit alergând o tânără cu forme rotunde, care avea în mână o micuţă poşetă din lac roşu. Am zâmbit pentru că îmi amintea de un personaj de desen animat.

Sub impresia acestor observaţii, vă propun astăzi un subiect pe care fiecare deţinătoare de poşetă, ar trebui să-l stăpânească: alegerea accesoriului preferat în funcţie de propria siluetă.

După cum v-am sugerat deja mai sus, dimensiunea poşetei va fi în conformitate cu dimensiunea propriului corp. Altfel, prin contrast, o persoană scundă şi suplă care poartă o poşetă voluminoasă va părea şi mai mică, iar formele unei persoane ample vor şi mai accentuate de o poşetă de mici dimensiuni. Poate vă întrebaţi ce se întâmplă seara, la petrecerile preţioase unde, indiferent de dimensiunile proprii, se impune să purtăm o poşetă mică.

În acest caz, alegerea se face după forma poşetei. Cele subţiri, tip plic, repetă formele unei femei suple, androgine, iar cele tip clutch sau minaudière, de formă ovală sau cu marginile rotunjite sunt o alegere înţeleaptă pentru femeile voluptuoase. Ideea care trebuie reţinută este că, ceea ce intră în conflict cu trăsăturile noastre mai puţin plăcute nu va face decât să le evidenţieze, în timp ce repetarea calităţilor noastre fizice prin dimensiunea sau forma accesoriilor, le va sublinia şi mai mult.

Modul în care purtăm poşeta este la fel de important ca dimensiunea sau forma acesteia, deoarece are puterea de a direcţiona privirile către o anumită zonă a siluetei noastre. Astfel, pentru ca poşeta să fie un accesoriu nu doar funcţional ci şi compliment adus anatomiei noastre, cel mai simplu şi eficient lucru pe care îl putem face este să o purtăm în dreptul acelor zone ale corpului cu care ne mândrim.

Astfel, o talie subţire va fi evidenţiată prin purtarea pe umăr a unei genti cu mânere scurte. Acest model nu este potrivit însă în cazul în care nu suntem mulţumite de mărimea sânilor (prea mari sau prea mici).

Dacă aveţi o siluetă cu greutate in partea inferioară: şolduri late, coapse masive, o poşetă tip messenger nu are ce căuta în garderoba voastră, ar atrage atenţie nedorită în această zonă. Acest model avantajează siluetele subtiri, lipsite de curbe naturale.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.