Cum arată și ce fac în prezent supermodelele din ani ’90

Pe 4 decembrie, supermodelul, actrița, femeia de afaceri și personalitatea TV Tyra Banks a împlinit 45 de ani. E greu de crezut că au trecut deja 20 de ani de cânt aceasta și-a început cariera ca model, unde a avut un succes fantastic. Însă ea nu a fost singura. De fapt, acel deceniu e numit „Age of the Supermodel”, iar azi vom arunca o privire asupra supermodelelor din acea perioadă, pentru a vedea cum arată și ce fac în prezent.

Tyra Banks

Atunci: Banks a început să defileze în show-uri de modă la 15 ani și a devenit rapid una dintre cele mai cunoscute modele din lume. A fost prima femeie de culoare care a apărut pe coperta revistelor GQ și Sports Illustrated Swimsuit. În 1997, a primit premiul „Supermodel of the Year” din partea VH1 și a fost un Înger Victoria’s Secret aproape 10 ani.

Acum: În prezent, este producător executiv, prezentator al America’s Top Model, făcând parte și din juriu. Mai este producător executiv și actriță pentru Life-Size 2 și a scris câteva cărți. În plus, a lansat o colecție de produse cosmetice.

Kate Moss

Atunci: Kate Moss a fost descoperită într-un aeroport din New York când avea 14 ani. A lucrat cu numeroase branduri mari, printre care Calvin Klein, și a avut o relație cu actorul Johnny Depp.

Acum: La 44 de ani, Moss încă este model, chiar unul dintre cele mai plătite. De asemenea, a devenit și designer, colaborând cu branduri precum Topshop și Longchamp.

Naomi Campbell

Atunci: Și-a început cariera de model la 16 ani, când a apărut pe coperta revistei Elle UK. Apoi, a devenit primul model de culoare de pe copertele Vogue și Time. A reprezentat branduri majore, precum Prada sau Ralph Lauren, și a apărut și în videoclipuri ale lui Michael Jackson și Madonna.

Acum: De-a lungul timpului, Campbell a trecut prin diverse scandaluri, dar și-a păstrat cariera și fanii. Încă activează ca model și a încercat să fie și actriță. A fondat We Love Brazil, fundație care luptă împotriva sărăciei.

Cindy Crawford

Atunci: În anii ’90, Crawford era deja un supermodel foarte cunoscut. A apărut pe zeci de coperte de reviste, a fost căsătorită cu Richard Gere și cine poate uita reclama Pepsi din 1992 în care aceasta a apărut?

Acum: În prezent, Crawford nu mai este model, lăsând această carieră pe mâinile fiicei sale, Kaia Gerber, care are deja mare succes. Cindy a lansat câteva linii de mobilă, a scris o carte și are o linie de produse cosmetice.

Claudia Schiffer

Atunci: A fost descoperită când avea 17 ani, în 1987, iar în anii ’90 era deja un model extrem de cunoscut. A fost aleasă personal de către Karl Lagerfeld pentru a fi fața Chanel și a colaborat cu numeroase alte branduri importante.

Acum: Este căsătorită cu regizorul Matthew Vaughn, cu care are 3 copii. Mai revine ca model din când în când, pentru branduri precum Chanel, Ferragamo, Alberta Ferretti sau Yves St. Laurent.

Linda Evangelista

Atunci: Deși a activat ca model încă din anii ’80, a devenit mai cunoscută în anii ’90, când și-a tuns părul într-un bob scurt. A devenit fața multor branduri, printre care Revlon, Donna Karen și Versace. La un moment dat, a spus unui reporter că „nu se ridică din pat pentru mai puțin de 10.000 dolari pe zi.”

Acum: După ce s-a retras pentru câțiva ani, Evangelista a devenit în lumea modelingului. A apărut recent în campanii pentru Moschino, linia de machiaj a Dolce & Gabbanna și Hudson’s Bay.

 

 

 

 

*articol preluat din RedBook (autor: Jessica Booth)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.