Creațiile artistului Alex Israel pe eșarfele Louis Vuitton

Seara trecută, în Los Angeles, cu ocazia vernisajului expoziției “Louis Vuitton X” care sărbătorește lunga istorie de colaborări artistice ale Casei, a fost lansata colecția de eșarfe creată de celebrul artist pop Alex Israel.

Călcând pe urmele legendarilor Sol LeWitt, James Rosenquist, Andree Putman, Takashi Murakami, Richard Prince, Stephen Sprouse, Yayoi Kusama, plus mulți altii, Alex Israel a interpretat codurile casei Louis Vuitton prin viziunea proprie asupra artei.

Supermodelul Karlie Kloss pozează în campania pentru noua colecție de eșarfe Louis Vuitton

După ce a creat recent ambalajele parfumurilor Les Colognes Louis Vuitton și o geantă din seria Artycapucines, artistul american vine acum cu o colecție de opt eșarfe, șaluri și pleduri, realizate din mătase și cașmir. Pentru designul lor, Alex Israel a lucrat cu motive desprinse din cele mai cunoscute lucrări ale lui: seriile de picturi Wave și Sky Backdrop, și recenta sculptură Desperado.

Eșarfele Wave sunt lucrate într-o tehnica inovatoare de încrustare și matlasare, ce se traduce prin zeci de ore de lucru manual. Pe o față, eșarfele recreează celebrele picturi ale lui Israel, fiind căptușite astfel încât să reproducă cu fidelitate textura “puffy” a lucrărilor originale, iar pe cealaltă față, eșarfele sunt imprimate cu monograma emblematică a casei de modă franceze.

Israel a conceput 4 mixuri de culori pe care le-a transpus pe mai multe dimensiuni, una din ele fiind jumbo size, rescriind astfel regulile clasice de a purta o eșarfă.

Șalurile Sky Backdrop Monogram sunt realizate din mătase ultralight și cașmir și din imprimate cu motive preluate din alte picturi emblematice ale artistului, parte din cunoscuta serie Sky Backdrop.

Cea din urmă piesă a colecției este o bandană imprimată pe una dintre fețe cu un peisaj cu aer ludic – o scenă din deșertul californian, în stilul pop caracteristic al artistului, cu mașini și cactuși, inspirată de sculptura sa, Desperado, realizată în 2015. Pe cealaltă față, motivul Sky Backdrop este suprapus peste monograma Louis Vuitton.

Începand de astăzi, colecția de eșarfe creată de Alex Israel va deveni disponibilă pentru achiziționare într-o serie limitată de magazine Louis Vuitton din lume, listele de așteptare fiind deja destul de lungi.

Foto: Louis Vuitton

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.