Colecția Louis Vuitton Cruise 2020, o odă închinată New York-ului

Pentru show-ul Cruise 2020, care a avut loc noaptea trecută la New York, Nicolas Ghesquière, directorul artistic Louis Vuitton, a ales ca decor o bijuterie arhitecturală, ce a servit de asemenea drept sursă de inspirație pentru noua colecție – este vorba despre TWA Flight Center, din cadrul aeroportului J. F. Kennedy.
Concepută în 1962 de legendarul Eero Saarinen, clădirea, care are forma unei păsări uriașe, va fi redeschisă pe 15 mai, dup[ renovări majore, și va deveni TWA Hotel, un loc în care publicul va putea experimenta glamour-ul Jet Age, epoca de aur a călătoriilor, când pasagerii zborurilor transatlantice savurau șampanie și trabucuri fine.
Colecția Louis Vuitton Cruise 2020 este inspirată de primele impresii ale lui Nicolas Ghesquière despre New York. Am aterizat aici pentru prima dată când acest terminal era încă deschis, cândva în anii ’90, își amintește designerul despre TWA Flight Center. Când vii pentru prima oară la New York, ai atât de multe de descoperit… imaginile sunt foarte puternice chiar și acum în mintea mea.
Ghesquière a inclus în cadrul colecției simboluri și stereotipuri ale orașului New York – printre referințe au stat costumele business al lucrătorilor la bursă în ’80, hainele elegante ale doamnelor de pe Park Avenue, dar și elemente actuale, precum accente preluate din moda underground sau detalii inspirate de supereroii americani ori arhitectura zgârie-norilor. Una din gențile din noua colecție este inspirată de silueta iconică a clădirii Chrysler, iar câteva dintre capele scurte, o piesă recurentă în cadrul show-ului, au fost decorate cu motive Art-Deco inspirate de clădirile emblematice ale New York-ului.
Ca designer francez, prezentându-mi colecția aici, m-am simțit liber sa îmi exprim emoțiile și să reinterpretez chiar și clișeele acestui minunat oraș, a mai spus Ghesquière.
Invitații au avut parte de un program de trei zile perfect mulat pe spiritul conceptului Cruise, care a început cu o cină la Waverly Inn (unde șervetele de masă au fost brodate cu textul „I LV NY”), continuând cu o plimbare în jurul Statuii Libertății în dimineața dinaintea show-ului (interioarele ambarcațiunii au fost decorate cu logo-ul LV, iar personalul de la bord a purtat uniforme create special în atelierele casei de modă), și încheindu-se, după show, cu o vizită la MoMA, Muzeul de Artă Modernă din New York, unde invitații au petrecut pana în zori.
Foto: Louis Vuitton
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.