Colecția H&M Conscious Exclusive AW20 transformă deșeurile în comori

Colecția H&M Conscious Exclusive AW20 este despre a crea frumusețe din…deșeuri. Da, ai citit bine – fiecare piesă din această colecție plină de eleganță este realizată dintr-un material provenit din deșeuri.

Ceea ce în mod normal este aruncat, de această dată este transformat în mod intenționat în adevărate comori, permițându-ne să apreciem potențialul deșeurilor și să fim inspirați de creativitatea care vine din nevoia de a reutiliza lucrurile.

Țesăturile și procesele inovatoare care transformă deșeurile culturilor alimentare într-o fibră naturală pot fi regăsite în piesele vestimentare precum rochiile de seară opulente din tafta jacquard în nuanțe de negru și verde, jacquard galben sau împodobit cu flori în texturi de verde prăfuit, asociate cu topuri voluminoase și costume cu croială care conturează elegant formele corpului.

De asemenea, colecția Conscious Exclusive revine și cu piese vestimentare destinate bărbaților, printre care smochingul clasic, costume cu croieli impecabile și piese cu imprimeu floral. Printurile din întreaga colecție sunt inspirate de tapetul floral și tapiseriile din vremuri apuse, în timp ce aplicațiile cu flori și motivul recurent al moliei fac aluzie atât la viață, cât și la decădere.

Tocmai la timp pentru sezonul festiv, colecția Conscious Exclusive AW20 va fi disponibilă exclusiv pe hm.com începând cu data de 3 decembrie.

Pentru colecția din acest sezon, ne-am dorit să fim cu adevărat pionieri – depășind în mod sustenabil limitele creativității – concentrându-ne pe deșeuri. Drept urmare, fiecare piesă din această colecție este realizată din materiale cu adevărat uimitoare produse din deșeuri precum cel care transformă resturile provenite din culturile alimentare într-o fibră naturală sau un altul realizat din pastă de lemn din surse sustenabile. Raportându-ne la frumusețe, deșeurile pot fi viitorul modei sustenabile”, declară Ann-Sofie Johansson, consilier de creație în cadrul H&M.

La Bienala de la Veneția din 2018, intitulată May You Live in Interesting Times, echipa de design a fost inspirată de expozițiile având un impact puternic, care, de asemenea, au oferit speranță. Și noi ne dorim o lume bazată pe un viitor optimist, mai degrabă decât să continuăm pe calea periculoasă pe care ne aflăm în prezent. Așadar, selectarea materialelor provenite din deșeuri a fost intenționată și, în acest fel, am creat ceva cu totul special din deșeuri, învățând să apreciem valoarea a ceea ce ne înconjoară”, declară Ella Soccorsi, designer Conscious Exclusive în cadrul H&M.

PIESE-CHEIE

Colecția este caracterizată de volume, forme structurate și volane pline de grație, ce sau o notă dramatică și misterioasă, perfectă pentru sezonului sărbătorilor. Piesele-cheie din colecția feminină includ rochia galbenă realizată din poliester reciclat, cu imprimeu floral și un volan XXL de-a lungul pieptului; rochia mini cu mâneci scurte, în nuanțe de verde prăfuit, și care pare că plutește într-un nor de flori din șifon de poliester reciclat; rochia mini din tafta neagră realizată din poliester reciclat, cu imprimeu floral în nuanțe de verde închis, cu mâneci bufante, decolteu adânc și talie accentuată; rochia de cocktail strâmtă, realizată din poliester reciclat, în nuanțe de forest green, cu un volum remarcabil, concentrat pe un singur umăr.

De asemenea, colecția include piesele clasice care pot fi purtare separat, precum blazerul negru și pantalonii largi de costum, ambele confecționate din Naia ™ Renew (o fibră de celuloză realizată din pastă de lemn provenită din surse durabile și materiale plastice reciclate, combinate cu mătase), topul negru voluminos din poliester reciclat, fără mâneci, cu flori multicolore brodate, și bluza neagră din Naia ™ Renew cu umeri bufanți și mâneci voluminoase.

Piesele-cheie destinate bărbaților includ smochingul negru din poliester reciclat și tencel, smochingul din lână cu un element floral detașabil, jacheta galbenă din jacquard de poliester reciclat, precum și cămașa și pantalonii realizați din biofibră de cânepă Agraloop ™, provenită din deșeuri de culturi alimentare.

ACCESORII

Cerceii și colierele masive, realizate dintr-o varietate de metale reciclate, completează colecția. Bijuteriile au un aer poetic, iar elementele recurente sunt imaginea moliei și a lăcustei. Saboții cu toc înalt, confecționați din VEGEA ™, o piele vegană inovatoare, realizată parțial din subprodusele vinificației, au cizmă detașabilă, de asemenea, din VEGEA ™, care poate fi accesorizată cu clame decorative din metale reciclate. Papionul clasic este fabricat din Naia ™ Renew, în timp ce ochelarii de soare au un profil ultramodern și sunt confecționați din materialul de ultimă generație Made of Air – un nou material realizat parțial din biomasă reziduală și conceput pentru a combate schimbările climatice.

MATERIALE ȘI PROCESE SUSTENABILE

Conscious Exclusive este colecția premium H&M care cuprinde piese de înaltă calitate realizate din materiale provenite din surse sustenabile.

Noile materiale provenite din surse durabile – în cele mai inovatoare moduri – își fac adesea debutul la H&M în cadrul colecțiilor Conscious Exclusive și apoi sunt ulterior extinse pentru a fi utilizate în colecțiile principale. În acest sezon, retailerul suedez a utilizat Agraloop ™ Hemp Biofibre ™ – câștigător Global Change Award 2018 și lansat la nivel mondial cu această colecție – care transformă deșeurile provenite din culturile alimentare într-o nouă fibră naturală, în acest caz uleiul de cânepă.

Naia ™ Renew este, de asemenea, un material nou pentru H&M și se lansează în întreaga lume odată cu această colecție. Fibrele de celuloză Naia ™ Renew sunt produse într-un sistem chimic cu circuit închis din conținut circular – 60% pastă de lemn și 40% materiale plastice reciclate care includ fibre de covor post-consum și alte materiale de ambalare din plastic post-industriale.

În colecția din acest sezon se continuă utilizarea altor câteva materiale sustenabile, incluzând poliesterul reciclat realizat printr-un proces unic care transformă piesele vestimentare și materialele textile care ar fi fost aruncate într-o nouă țesătură. Texloop ™ RCOT ™ este un tip de bumbac reciclat, procesat din utilizarea deșeurile de bumbac pre-consum, păstrând calitatea originală a fibrelor pentru o ulterioară reciclare. Tencelul și bumbacul organic sunt, de asemenea, utilizate alături de noile materiale. Procesul de colorare SpinDye® este o metodă curată și ușor de monitorizat, în care se ia în considerare consumul de apă, CO2 și energie, fiind folosit pentru vopsirea unei părți din poliesterul reciclat regăsit în piesele din cadrul colecției.

Descoperă colecția Conscious Exclusive AW20 exclusiv pe hm.com începând cu data de 3 decembrie.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.