Chuck Taylor si tenisii Converse

In anul 1908, Marquies M Converse a deschis brandul „Converse Rubber Comapany”, in Malden, Statele Unite al Americii.

In 1917 apar tenisii cunoscuti ca Chuck Taylor All Stars sau Converse All Stars, imprimati cu un cerc cu o stea in mijloc, lansati cu scopul de a acapara sectorul pantofilor sport pentru baschet.

Chuck Taylor, denumit si „Ambasadorul baschetului” s-a nascut in 1901 in Indiana si a fost un jucator de baschet care si-a manifestat predilectia pentru tenisii Converse. Din acel moment, acest tip de incaltaminte a iesit din umbra si a devenit popular, iar in 1921 Chuck a devenit principalul promoter al acestor tenisi. Dupa ce Taylor a propus cateva schimbari legate de designul tenisilor, in 1923 a aparut si numele sau imprimat in zona gleznei.

In anii ’50, tenisii „All Stars” au devenit populari in randul culturii greaser si ai iubitorilor stilului de muzica rockabilly, un gen timpuriu de rock&roll. In aceasta perioada, acesti tenesi au devenit numarul 1 in America.

Consumatorii au cerut mai multa varietate in designul tenisilor, iar pentru a respecta culorile diverselor echipe de baschet, au aparut sireturile colorate, puse la clasicii converse cu alb si negru, ca apoi sa apara si o gama diversificata de culori.

La inceput erau produsi tenisii scurti si cei lungi, dar in scurt timp s-au lansat si tenisii lungi pana la nivelul genunchilor. Materialele din care erau cofectionati tenisii s-au diversificat, printre acestea numarandu-se: pielea si denimul. De asemenea, a aparut modelul elastic, fara sireturi. Inainte de moartea sa in 1969, Chuck a fost co-designer-ul liniei de tenisi „All Stars”.

In anii ’70, fanii muzicii punk-rock, au adoptat acest tip de incaltaminte, drept marca personala pentru stilul lor preferat de muzica. Membrii formatiilor punk-rock, printre care trupa The Ramones, promovau trendul, purtand tenisi Converse All Stars la concertele lor.

Atunci cand membrul trupei Nirvana, Kurt Cobain a purtat faimosii tenisi in anii ’90, fanii muzicii grunge-punk au imbratisat acest trend si tenisii Converse au redevenit populari.

In anul 2003, brandul Converse a fost cumparat de Nike, iar designul tenisilor a suferit diferite modificari. Materialul de baza nu mai era panza dubla din bambac, ci un singur strat de panza, material textil. Din cauza reclamatiilor, s-a revenit la varianta dubla din bumbac, iar pretul a fost marit.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.