Cele mai spectaculoase look-uri de la podiumurile de la Fashion Week

Suita de Săptămâni ale Modei – New York, Londra, Milano, Paris – care a adus pe podiumuri propunerile caselor de modă pentru sezonul toamnă/iarnă 2020, se încheie. Iată care au fost cele mai spectaculoase look-uri din colecțiile de la Fashion Week(s):

Off-White: Sportswear vs Couture

fashion week toamna iarna 2020

Nu este prima dată când un designer s-a gândit să îmbine detalii din sfera sportswear cu elemente inspirate de haute couture, dar versiunea pe care Virgil Abloh a propus-o în colecția Off-White pentru toamnă/iarnă 2020 readuce în atenție acest concept. Dihotomia casual/elegant a fost un laitmotiv al colecției, însă cel mai mare impact vizual a venit prin intermediul a trei ținute (două dintre ele purtate de surorire Hadid, Gigi și Bella, care au fost însoțite pe podium de mama lor, Yolanda, fost model la rândul său) care au îmbinat siluetele voluminoase ale unei suite de rochii de seară cu simplitatea cool a gecilor din fâș.Christopher Kane: Kinks & Fetishes

fashion week toamna iarna 2020

Christopher Kane a introdus în show-ul pentru sezonul toamnă/iarnă 2019 elemente asociate cu fetișuri sexuale (printre care cauciucul și vinilul transparent), pe care le-a integrat în cadrul colecției, alături de materiale prețioase și croieli pline de feminitate, rezultatul fiind un contrast aparte între eleganță și kink. Noua colecție, cea destinată sezonului toamnă/iarnă 2020, aduce din nou în atenție aceste elemente, sub forma detaliilor din gel colorat încapsulat în pouch-uri din vinil, de data aceasta poziționate pe haine.

Prada: Micro Bags

fashion week toamna iarna 2020

Credeai că moda genților micro mini a apus? Ai numai pe jumătate dreptate. Dacă poșetele precum iconica „Le Mini Chiquito” (o geantă minusculă, de numai 5,2 centimetri, lansată de Simon Porte Jacquemus acum un an, creând o isterie mondială, devenind simultan subiectul memelor pe internet, dar și l’objet du desir al anului 2019) au devenit un accesoriu mult prea hyped încât tindem să considerăm că nu mai au o viață lungă pe lista trendurilor actuale, însă colecția Prada toamnă/iarnă 2020 vine să demonstreze că gențile minuscule încă sunt IN, atâta vreme cât le porți fie la gât, precum un colier cu pandantiv, fie pe centuri.

Balenciaga: XXL Shoulders

fashion week toamna iarna 2020

Demna Gvasalia are o pasiune pentru preluarea câte unui element din istoria modei, reinventându-l în maniere fresh, adesea folosindu-se de exagerări atent studiate. Cel mai recent exemplu este constituit de umerii mega-ultra-extra înalți care au punctat majoritatea look-urilor din colecția Balenciaga pentru toamnă/iarnă 2020. Inspirați de anii ’80, au apărut pe pulovere, rochii și sacouri, conturând siluete sobre, dar de impact maxim.

Simone Rocha: Hobo Chic

fashion week toamna iarna 2020

La prima privire, multe dintre look-urile de pe podiumul show-ului Simone Rocha toamnă/iarnă 2020 par alcătuite din resturi de materiale sau din parți ale unor haine, toate suprapuse pentru a crea un look cel mai bine descris prin sintagma hobo chic. De fapt, inițiativa ei este lăudabilă, în condițiile în care moda se îndreaptă tot mai mult către metode de reciclare a hainelor vechi (la cea mai recentă ediție a Premiilor Oscar, acum o lună, actrița Saoirse Ronan a purtat o rochie Gucci la crearea căreia a fost folosit același material ca și pentru rochia sa de la Premiile Bafta).

Fendi: Tech Accessories

fashion week toamna iarna 2020

Pe lângă poșetele micro mini, pregătește-te pentru încă un trend în ceea ce privește accesoriile minuscule. Colecția Fendi pentru toamnă/iarnă 2020 propune ca accesoriile precum cutia de încărcare a căștilor wireless sau stylusul smartphone-ului să fie agățate de centuri. Silvia Venturini Fendi a colaborat cu brandul de accesorii tech de lux Chaos pentru a crea o serie de carcase stylish pentru câteva dintre piesele de tehnologie cele mai populare în acest moment (precum căștile Apple AirPods)

Richard Malone: High Fashion Harness

fashion week toamna iarna 2020

Nu este nici pe departe prima dată când accesoriile tip ham își fac locul în colecțiile de modă, iar în colecțiile prezentate de-a lungul suitei de Săptămâni ale Modei ce tocmai se încheie, au apărut pe destul de multe podiumuri (Christopher Kane, Gucci, Michael Kors, Vera Wang), dar poate cea mai ușor de abordat variantă a venit în colecția lui Richard Malone, care a îmbinat sex appeal-ul hamurilor fetiș cu vibe-ul playful al bretelelor, rezultatul fiind surprinzător de îmbietor pentru a fi abordat în viața de zi cu zi.

Thom Browne: Unisex

fashion week toamna iarna 2020

Thom Browne este unul dintre designerii care a militat mereu pentru egalitatea între sexe, propunând nu o dată ținute ce au iscat controverse, dar și enorm de multe laude, precum fuste pentru bărbați. În show-ul pentru sezonul toamnă/iarnă 2020, a susținut încă o dată acest concept, trimițând pe podium absolut fiecare look în dublu exemplar, prezentat pe câte o femeie și câte un bărbat, demonstrând că nu este nevoie ca hainele să fie modificate în funcție de sexul purtătorului, ci moda unisex este viitorul.

Foto: Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.