Cele mai spectaculoase colecții de la London Fashion Week

În lumea modei, fiecare septembrie, an de an, se traduce prin suita celor patru principale Săptămâni ale Modei – New York, Londra, Milano, Paris. Am vorbit aici despre reperele pentru sezonul de primăvară/vară care au prins contur pe podiumurile din New York, iar acum a venit momentul să facem o trecere în revistă a celor mai interesante colecții din cadrul Săptămânii Modei de la Londra, care tocmai ce s-a încheiat.

Burberry

Riccardo Tisci, noul director creativ al casei Burberry, a pus pe podium, pentru debutul său la cârma brandului englez, o suită impresionantă de look-uri – 134, mai exact. Colecția a fost structurată în trei părți – Refined, Relaxed & Evening, și, conform spuselor designerului însuși, cuprinde câte ceva pentru fiecare: „pentru mame și fiice, pentru tați și fii“.Într-adevăr, privind pleiada de look-uri care au apărut pe podiumul Burberry, este greu de imaginat că s-ar putea găsi o nișă pe care Tisci să nu o fi acoperit. Pentru fanii loiali ai brandului, trench coat-ul, piesa-cult a casei, a venit în diverse iterări – prins în talie cu centuri XXL, cu inserții din piele de crocodil, cu tivuri împodobite cu mărgele strălucitoare, ori cu eșarfe atașate. Și apropo de eșarfe, s-au regăsit masiv în prima parte a colecției, sub formă de centuri sau inspirând printuri regăsite pe cămăși. The working girl are de unde alege din suita de sacouri și fuste trei sferturi, și tot fustele trei sferturi vin și în variante party-ready, din piele, sau date-worthy, cu pliseuri romantice.

Pentru bărbați, costumele cu detalii neașteptate (cum ar fi curelele din sfoară sau lanțurile purtate pe diagonala pieptului) au fost alternate pe podium cu trench coat-uri (bineînțeles) și cu piese casual cool, precum cardiganurile cu inserții inspirate de imaginea corsetelor. Pentru contextele formale, propunerea lui Tisci a fost un set de rochii negre, lungi până în pământ, care se mulează perfect pe formele siluetei feminine, definindu-le și punându-le în valoare.

J.W. Anderson

Ai putea să te lași ușor intimidată de multitudinea de detalii din care a fost compus fiecare look al noii colecții a lui Jonathan Anderson – dar la o privire mai atentă, vei observa că nu este cazul. Pe cât de complexe sunt piesele din colecție, pe atât sunt de interesant de purtat – de la tunicile în colțuri, purtate peste fuste decupate tot în colțuri (alertă de trend în revenire – tivurile asimetrice!) și până la topurile cu mâneci explodate”, purtate cu fuste micro mini cu panglici XXL, sau pantalonii de costum cu patch-uri în genunchi.

Gareth Pugh

Un omagiu pentru the outsider society” – aceasta a fost ideea de la care a pornit colecția nouă a lui Gareth Pugh. Un teritoriu, de altfel, familiar designerului. Line-up-ul a inclus modele gender fluid, și o coregrafie specială creată de Benjamin Milan (care a lucrat în trecut cu Madonna și FKA Twigs).

În ceea ce privește hainele, s-a făcut remarcat un shift de la clasica paletă cromatică focalizată pe negru – Pugh a inclus nuanțe de roșu, oranj și roz, dar a păstrat două elemente definitorii: accentele de inspirație BDSM și un print împrumutat din arhiva proprie, cu care a acoperit câteva modele din cap până în picioare (literalmente).

Victoria Beckham

Suprapunerile au fost elementul-cheie al noii colecții ce poartă semnătura Victoriei Beckham. Rochii peste pantaloni (într-un omagiu adus anilor ’90, perioada în care Victoria, pe atunci cunoscută mai degrabă drept Posh Spice, încă nu crea haine pentru alții, dar era masiv apreciată pentru stilul său), topuri peste tricouri, și o suită de sacouri lungi, cu aer masculin, care merg purtate cu orice și oricând – o marcă, de altfel, a colecțiilor Victoriei.

Colanții neobișnuit de lungi, cu tivul despicat în partea de jos, și rochiile lungi din lână, tăiate în colțuri, sunt printre highlight-urile colecției.

Roksanda

Culoare, culoare și iar culoare. Colecția Roksandei Ilincic a vibrat în toate nuanțele curcubeului, de la galben solar sau turcoaz orbitor până la oranj stins sau bej elegant. Siluetele fluide au stat la baza colecției – până și look-urile sobre, cum ar fi costumele cu sacou și pantaloni drepți, au fost îndulcite cu accente delicate – eșarfe lungi purtate pe dedesubtul jachetelor și vizibile pe sub ele, sau panglici imense prinse în cruce peste look-uri formate din pantaloni largi și trench coat-uri.

Chalayan

Highlight-urile colecției au fost cu siguranță piesele de inspirație masculină, cărora li s-a oferit o tușă ludică – o pereche de pantaloni scurți cu croială largă au fost scoși în evidență printr-o bretea prinsă oblic peste torso, iar sacourile și vestele bărbătești, în dungi sobre imprimate pe un fundal gri, au fost reinventate cu ajutorul unor inserții din elastic care le-au modificat forma clasică, dându-le un aer jucăuș și nonșalant.

Emilia Wickstead

Un mix între sobrietatea anilor ’40 și powersuiting-ul anilor ’80 – asta a stat la baza colecției primăvară/vară 2019 imaginată de Emilia Wickstead. Rochii cu aer rigid, aproape sumbru, au fost intercalate pe podium cu deux pièces-uri formate din sacouri și pantaloni scurți, fiecare cu un detaliu aparte, fie că a fost vorba despre un decupaj inedit la nivelul decolteului sau un guler XXL ieșind de sub reverele unui blazer clasic.

Foto: Imaxtree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.