Cele mai impresionante colecții haute couture ale sezonului primăvară 2019

De la accente din latex create sur mesure și până la siluete inspirate de Madame de Pompadour aduse în actualitate, iată care au fost look-urile cele mai impresionante care au apărut pe podiumurile pariziene cu ocazia Săptămânii Haute Couture primăvară 2019, care tocmai s-a încheiat.

Alexandre VauthierPentru a realiza o parte dintre look-urile din cadrul colecției – mai exact, în cazul siluetelor create din suprapuneri de volane – Alexandre Vauthier a colaborat cu legendara Maison Lemarié, un atelier parizian specializat în manipularea materialelor prețioase precum mătasea sau voalul, la care multe case couture apelează atunci când au nevoie de ajutor la partea tehnică de construcție a ținutelor.

Un look standout al colecției a fost și rochia verde smarald bătută cu cristale din cap până în picioare (complet cu cizme perfect asortate). De altfel, Vauthier a punctat mai multe ținute cu sclipiri date de paiete sau cristale expert plasate. Printre reacțiile extrem de încântate la adresa show-ului s-a numărat cea a lui Céline Dion, care a vizionat show-ul din front row.

Viktor & Rolf

Piesele haute couture nu sunt ceva ce lumea poartă zi de zi, dar colecția couture creată de Viktor Horsting & Rolf Snoeren a venit cu o serie de mesaje atât de relatable, încât a făcut ca toată lumea să își dorească să poată purta zilnic rochii inscripționate cu mesaje precum „I’m not shy, I just don’ t like you”, „No photos, please”, „Fuck this, I’m going to Paris”, „Sorry I’m late, I didn’t want to come”, „Go fuck yourself”, sau – simplu și la obiect – „No”.

„Fashion Statements” și-au numit cei doi designeri noua colecție, iar denumirea vine cu un dublu sens, căci show-ul a făcut un statement atât la propriu, cât și la figurat.

Valentino

„Nu inventezi culoarea, dar poți inventa noi armonii pentru culori”, e de părere Pierpaolo Piccioli, motorul creativ din spatele casei Valentino. Ținutele monocrome din cadrul colecției au avut un efect hipnotizant grație nuanțelor vibrante, dar vedetele show-ului au fost look-urile alcătuite din asocieri neașteptate de culori – roz & bleu pastel + galben muștar, de pildă, sau verde aprins + maro + blush & alb. Chiar și în cazul printurilor, designerul a mizat pe asortări inedite – printuri florale compuse din asocieri precum pasteluri & griuri sau pasteluri & tonuri vibrante de oranj, roz sau albastru.

Chanel

Chiar dacă nu a fost prezent la show din cauza oboselii acumulate, Karl Lagerfeld a pus la cale, ca de obicei, un veritabil spectacol. În timp ce Parisul începea să fie acoperit de zăpadă, invitații la show-ul Chanel couture au fost transportați într-un decor idilic, o vilă italiană cu piscină și palmieri, care a constituit fundalul pe care a fost prezentată colecția inspirată de moda secolului XIX, unul dintre punctele de referință favorite ale creatorului.

Siluetele sofisticate amintind de eleganța delicată a celebrei Madame de Pompadour au fost puse cap la cap cu o deosebită atenție la detalii, fie că a fost vorba despre straturile de dantelă expert suprapuse, fie că a fost vorba despre accente din penaj, broderii florale realizate dintr-un mix de materiale prețioase și paiete – pentru multe dintre look-uri, casa Chanel a apelat la ajutorul atelierelor artizanale specializate pe tehnici couture de manipulare a textilelor.

Christian Dior

Pentru show-ul couture Christian Dior, Maria Grazia Chiuri, directorul creativ al casei, a adus circul în oraș – literalmente. Trupa feminină de acrobație Mimbre a fost invitată pentru un performance la Musée Rodin, pe fundalul căruia a fost prezentată colecția, la rândul ei inspirată de costumațiile de circ. Costumele de dresori de animale au fost redate sub forma unor tuxedo looks, salopetele de arlechin au devenit rochii suave, inscripțiile de pe postere au fost recreate cu migală pe topuri, ba chiar și dungile specifice corturilor de circ și-au găsit locul pe o serie de rochii și fuste.

Givenchy

Colecțiile couture nu se limitează la reperele clasice – materiale scumpe, aplicații prețioase etc. Clare Waight Keller a demonstrat acest lucru incluzând în colecția Givenchy couture un detaliu pe cât de neconvențional, pe atât de spectaculos: latexul. Pentru a crea look-urile (pantaloni, o mini capă, un top, un accesoriu sub formă de mânecă), s-a apelat la ajutorul unui brand specializat pe creații din latex – Atsuko Kudo (un label respectat în industria fashion și adorat de staruri precum Kim Kardashian West, Lady Gaga, Beyoncé, Miley Cyrus).

Foto: Imax Tree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.