Cele mai importante colecții de la London Fashion Week

De la look-uri princiare și până la referințe către filmele erotice – colecțiile de la London Fashion Week au bifat câte ceva pentru toate gusturile. Iată care au fost cele mai memorabile look-uri din colecțiile pentru sezonul toamnă/iarnă, apărute pe podiumurile de la Londra.

Simone RochaUn element recurent al colecției – bustierele – au apărut în varii forme: fie întrevăzute subtil pe sub straturi de organza, fie purtate peste rochii cu dimensiuni voit exagerate sau peste trench-coat-uri supradimensionate, în variante din mătase somptuoasă, din paiete strălucitoare, sau, în cazul unuia dintre look-uri, din dantelă delicată, cu bordură din cristale roșii. Alura sobră a siluetelor oversize a fost îndulcită de suavitatea materialelor (majoritatea look-urilor au fost realizate din organza, mătase satinată sau voal de mătase), iar accesoriile – bentițe din mărgele, amintind de aspectul tiarelor regale, cercei candelabru și clame de păr cu aer prețios – au întregit look-ul princiar.

Victoria Bechkam

Victoria Beckham nu s-a abătut de la look-ul clasic al colecțiilor sale – sobru, dar chic și feminin. Pentru toamnă/iarnă 2019, însă, a infuzat line-up-ul cu accente puternice de culoare – roșul aprins, redat în diverse nuanțe, a fost un laitmotiv al show-ului, făcându-și apariția în cadrul mai multor look-uri, dar pete de albastru cobalt, galben solar sau roz fuchsia și-au făcut de asemenea locul în colecție. Ținutele standout au fost o serie de pardesie stil capă, cu cordoane prinse pe orizontală, la nivelul umerilor, și un set de fuste cu brâuri modelate pe stilul corsetelor, accentuând forma siluetei.

J.W. Anderson

La prima vedere complicate, siluetele imaginate de Jonathan Anderson pentru sezonul toamnă/iarnă 2019 nu sunt, de fapt, atât de dificil de purtat. Rochiile drapate, mantourile cu cape asimetrice, tricotajele cu volane din mătase, sacourile alcătuite din suprapuneri de materiale – întreaga colecție a fost dominată de un aer dramatic cu doze serioase de romantism – vezi rochiile din mătase sau pene și tivurile din voal semitransparent care au marcat multe dintre look-uri.

Christopher Kane

Colecția lui Christopher Kane pentru toamnă/iarnă 2019 a fost presărată cu detalii desprinse din aria fetișurilor sexuale – de pildă, cauciuc, latex, sau plastic transparent. Remarcabilă este maniera în care Kane a reușit să infuzeze până și cele mai sobre piese cu o doză de kink – sacoul cu rever cu ținte, puloverul turtleneck cu mâneci amintind de aspectul unor cătușe, trench coat-ul din cauciuc semitransparent și – nu în ultimul rând – detaliile din plastic colorat care au punctat aproape fiecare look din cadrul colecției.

Molly Goddard

Pe podiumul Molly Goddard au alternat două mood-uri: pe de o parte unul diafan – straturi de tulle suprapuse pentru a crea cascade de volane, culori pastel, pliseuri delicate, transparențe; pe de altă parte, unul sobru – elemente clasic masculine au fost reinterpretate, de la sacouri la pantaloni de costum și până la printuri argyle. Cele două direcții s-au completat reciproc – pantalonii bărbătești au însoțit creațiile din tulle, glugile tricotate au venit alături de rochii pline de feminitate, jambierele au făcut pereche cu fustele trei sferturi, totul într-un echilibru perfect.

Chalayan

Un studiu al pliurilor – așa s-ar putea rezuma colecția Chalayan pentru toamnă/iarnă 2019. Fiecare look a inclus drapaje, pliseuri, împăturiri, suprapuneri, practic, un joc de origami ale cărui rezultate s-au tradus printr-o colecție de siluete construite cu precizie imensă, dar nicidecum rigide, ci, dimpotrivă, debordând de feminitate – de la rochiile fluide din voal de mătase la siluetele cu aer fetișist, din piele, sau sub forma unor tunici intercalate cu detalii inspirate de lenjerie, și până la jumpsuit-urile dintr-un mix de stofă și mătase.

Burberry

Defilarea Burberry (a doua colecție creată de designerul Ricardo Tisci pentru brandul englez) s-a deschis cu o suită de look-uri inspirate de streetwear, cu o tentă ușor nostalgică (via referințe către era Nineties). Geci imense, matlasate, cojoace, pantaloni de trening, topuri stil corset (amintind de „going out tops” ale anilor ’90) și câteva accente grunge. A doua parte a colecției a fost focalizată pe look-uri grown-up, mai sobre, printre care fuste creion (reinventate în versiuni cu nasturi sau panel-uri din material diferit), pardesie în diverse nuanțe de bej, clasicul trench coat al casei Burberry, în varii reiterări fresh, și un set de rochii de seară cu detalii prețioase (accente din pene sau borduri din blană).

Foto: Imax Tree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.