Cele mai grațioase bijuterii ale sezonului de primăvară

Motivele florale nu sunt nici pe departe un element nou sau surprinzător al garderobei de primăvară, însă, cu toate acestea, reușesc să rămână absolut mereu în tendințe, indiferent ce alte trenduri le completează la un anume moment în timp – când a fost ultima oară când florile au fost privite drept unfashionable? Niciodată!

Vorbeam într-un articol recent (îl găsești aici) despre cum purtăm imprimeurile florale în acest sezon, iar acum a venit rândul accesoriilor – pentru că, la fel ca și în cazul pieselor vestimentare, detaliile florale sunt acel element delicat și romantic care va arăta mereu impecabil pe bijuterii.

Elementele florale și-au făcut locul pe fel și fel de modele de bijuterii – le-am remarcat în multe dintre colecțiile pentru sezonul curent. De pildă:

La Badgley Mischka sub formă de bujori realizați mătase și mărgele minuscule.

Tot în colecția Badgley Mischka am remarcat încă un model – florile upside down, realizate tot din mătase.

La Dolce & Gabbana, am remarcat că bijuteriile cu flori fac pereche excelentă cu piese vestimentare imprimate, la rândul lor, tot cu flori.

Tot la Dolce & Gabbana am observat că niște bijuterii cu flori sunt metoda perfectă de a accesoriza ținute boudoir (sfat valabil, de altfel și în cazul oricăror outfituri monocrome care nu au nevoie de vreun alt accesoriu odată ce ai adăugat o pereche de cercei cu flori, să zicem).

La Oscar de la Renta, bijuteriile florale capătă forme minimaliste și sunt mixed & matched cu piese geometrice.

La Anteprima trendul floral este preluat într-o variantă ultramodernă – piesele de bijuterie sunt decupate din metal în forme ale florilor cu ajutorul laserului.

Și să nu uităm de designerii români, care au venit la rândul lor cu propuneri de bijuterii florale – una dintre cele mai ingenioase pe care le-am descoperit recent este cea a designerului Adela Cremene, care creează piese ce includ flori reale, pe care le numește bijuterii de ierbar”.

Bijuteriile sunt lucrate în totalitate manual – un bonus este că acest lucru asigură faptul că fiecare piesă este unică. Procesul de realizare este captivant: plantele sunt culese și identificate, după care trebuie să stea la presat aproximativ două săptămâni. Apoi se pregătește o răşină specială, transparentă, asemănătoare unui chihlimbar, şi se toarnă în matriţe peste plantele selecţionate. Abia după ce sunt complet uscate, piesele sunt fixate pe baze de argint placat cu aur și ambalate în fiole miniaturale împreună cu etichete ce descriu povestea din spatele plantei.

De pildă, teiul argintiu are o frunză aparte, care, după iarna geroasă și dezghețul primăverii, se dizolvă, din ea rămânând doar nervurile, ce arată ca o dantelă delicată. Florile de Daucus carota înfrumusețează dealurile și munții din jurul Brașovului pe toată durata verii. Este denumită astfel datorită florii care seamănă cu o dantelă. Floricica roșie din centrul celorlalte se zice că este un strop de sânge al reginei, care s-a înțepat cu acul în timp ce cosea dantela. Și tot așa, fiecare plantă încapsulată vine cu o poveste captivantă despre originile sale.

Bijuteriile create de Adela Cremene au fost puse la bătaie în cadrul concursului Poartă primăvara cu tine, organizat de Delaco Grace – regulamentul complet al campaniei poate fi consultat aici.

Dacă atunci când te-ai răsfățat cu câte o porție de cremă de brânză Delaco Grace, ai înscris codul unic aici, pentru șansa de a câștiga una dintre cele 610 de bijuterii, nu uita să accesezi acest link pentru a verifica dacă ai câștigat, însă chiar dacă nu ai apucat să participi, te invităm să descoperi aici mai multe sfaturi despre wellbeing.

Accesează pagina de Facebook Delaco Grace pentru și mai multe tips & tricks despe modurile în care poți să porți primăvara cu tine.

Iar pentru o primăvară plină de graţie, intră pe embracespring.eva.ro şi citeşte mai multe articole despre modă, stil & going out.

Foto: Imaxtree, Pebs, Delaco Grace

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.