Cele mai eficiente trucuri de organizare a unui dressing

Pentru că nu avem toate norocul să deținem un dressing spațios precum cel al lui Carrie Bradshaw, sunt sigură că orice ajutor pe partea aceasta este binevenit. Iată, mai jos, câteva dintre cele mai utile trucuri de organizare a unui dressing frumos și eficient, demn de o adevărată #CosmoGirl!

Reorganizează umerașele

Umerașele groase ocupă mult loc, așa că rezervă-le pentru hainele grele, precum paltoanele, care au nevoie de extra susținere. În rest, folosește umerașe cât mai subțiri. Și încearcă trucul cu cheița de la doza de suc sau bere. Plasează cheița pe un umeraș  cum vezi în imaginea aceasta, iar apoi agață un al doilea umeraș de partea de jos a ei, pentru a putea depozita două piese de îmbrăcăminte într-un spațiu cât mai îngust.

Ai grijă de accesorii

Accesoriile merită să fie păstrate la loc de cinste. Ai putea să transformi o bibliotecă de la IKEA într-un dulap de accesorii – e locul perfect pe care să pui la display genți și pantofi. Sau ai putea să aplici un strat de vopsea pe niște lăzi vechi, să le montezi pe perete cu șuruburi și – bam! – etajeră DIY. Fă rost de cutii pentru pălării (în care, apropo, poți păstra mai multe pălării suprapuse). Iar ochelarii de soare pot fi păstrați într-o tavă compartimentată, plasată în interiorul unui sertar.

Aplică metodele lui Marie Kondo

Dacă stai prost la capitolul spațiului de depozitare, caută pe YouTube tutorialele lui Marie Kondo pentru împăturire – poți deveni maestră origami… în domeniul hainelor. Învață cum să împăturești totul cât mai compact, de la tricouri și până la lenjeria intimă, astfel încât acestea să ocupe cât mai puțin loc. Și nu uita – organizatoarele speciale pentru sertare, cu compartimente, sunt o investiție care merită.

Citește și Arta de a te îmbrăca confortabil, un articol în care îți oferim 22 de idei casual cool pentru garderoba ta de primăvară.

Creează extra spațiu din nimic

Poți crea spațiu de depozitare oriunde, de exemplu, poți transforma o ușă în dulap pentru accesorii, plasând agățători pentru curele, eșarfe sau genți. De asemenea, poți monta bare metalice în diverse spații înguste, de care poți agăța apoi umerașe.

Depozitează pantalonii eficient

Agățătorile metalice în formă de S te ajută să depozitezi blugii astfel încât să ocupe mult mai puțin spațiu decât dacă i-ai împături. Fă rost de un rastel și de un set de astfel de agățători și nu va mai fi nevoie să ții blugii pe rafturi, unde ocupă mult loc. Din experiența mea, acesta este unul dintre cele mai eficiente trucuri de organizare a unui dressing, atunci când nostalgia te face să nu renunți nici măcar la jeanșii din liceu!

organizare dressing

Gențile au parte de un tratament VIP

Depozitează gențile de dimensiuni mici în interiorul genților mai mari – trucul acesta te va ajuta să menții forma celor din urmă. Asigură-te că gențile nu sunt înghesuite, astfel încât să se îndoaie și să își piardă forma. Umple-le cu șervețele, șosete vechi sau bubblewrap. Poșetele scumpe ar fi bine să le păstrezi în sacii textili speciali pe care i-ai primit la achiziționarea lor, însă gențile mai ieftine pot fi agățate pentru a economisi spațiu.

Depozitul secret

Investește în cutii pentru depozitare pe care le poți pune sub pat, sau, atunci când cumperi un pat nou, alege unul care are sertare dedesubt. De asemenea, poți folosi cufere vintage pe post de măsuțe de cafea (double duty, deci), și asigură-te că atunci când achiziționezi noptiere, alegi unele cu sertare. Poți crea spațiu pentru extra sertare chiar și în interiorul șifonierelor, dedesubtul hainelor care sunt mai scurte, cum ar fi fustele sau topurile.

Când vrei să reorganizezi…

Pune în practică aceste trucuri de organizare a unui dressing, însă nu înainte de a te despărți fără regrete de hainele și accesoriile care-ți încarcă inutil spațiul de depozitare. Scoate la vedere tot ce deții, de la haine la accesorii, într-o singură cameră, astfel încât să ai o privire de ansamblu asupra a tot ceea ce reunește garderoba ta. Apoi…

…Declutter ca la carte

Împarte lucrurile de care vrei să scapi în patru secțiuni:

 1. Piese de designer (sau orice piese mai speciale)
  Pe astea poți să le vinzi pe site-uri precum Depop, Ebay, Vestiaire Collective. Asigură-te că le faci poze clare și frumoase, care te ajută să le vinzi mai repede. Fotografiază-le pe un fundal neutru și în lumină bună.
 2. De rezolvat
  Aici intră hainele și accesoriile care pot fi „salvate” cu un strop de efort. Ai o pereche de cizme cam zgâriate și cărora le-au căzut flecurile? Le poți repara ușor ducându-le la un cizmar. Ai un cardigan de care te-ai cam plictisit? Schimbă-i nasturii cu unii cool. Iar blugii ăia pătați… ar putea fi salvați dacă le coși peste pată un patch sau legi de ei o bandană.
 3. Poate mai merită
  Pune în categoria asta numai și numai lucrurile la care îți e cu adevărat greu să renunți. Reține – dacă nu ai purtat ceva de mai bine de un an, e destul de clar că nu vei mai purta lucrul acela vreodată (excepție fac piesele speciale, cum ar fi rochiile de ocazie).
 4. Scapă de ele
  Prin „a scăpa de” nu ne referim să le arunci la gunoi. Donează ce nu mai porți, sau fă schimb cu prietenele tale. Nu e cazul să arunci nici măcar hainele care au defecte mari sau sunt extrem de uzate. Caută pe net locuri unde le poți duce pentru ca materialele să fie reciclate.

Foto: iStock.

Citește și Trei lookuri iconice Yves Saint Laurent și descoperă variante de a le recrea.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.