Cele mai comune greșeli vestimentare pe care le facem pe caniculă

Pe timp de vară și mai ales când e caniculă, trebuie să avem mare grijă cum ne îmbrăcăm. Nu trebuie să uităm cât de importantă este sănătatea, iar aceste greșeli vestimentare o pot afecta mai mult decât crezi.

Iată care sunt cele mai comune greșeli și cum le poți evita:

Porți haine mulateDeși arată bine, mai ales pe persoanele cu o siluetă de invidiat, hainele prea mulate nu sunt recomandate vara. Acestea nu lasă pielea să respire, deci există șansa să te încălzești prea tare și să ți se facă rău. În plus, cui îi place senzația de abdomen sau spate plin de transpirație?

Alege, în schimb, hainele mai largi. Bluzele oversized sunt ideale în această perioadă, la fel și fustele sau pantalonii mai largi.

Porți haine din materiale sintetice

Nici acestea nu lasă pielea să respire și, mai mult, te vor încălzi și mai tare decât crezi. Alege piese vestimentare din bumbac, mătase și, în cazul în care ții neapărat să porți ceva dintr-un material sintetic, ai grijă să fie foarte larg – chiar cu 2 mărimi mai mari.

Citește și: 5 idei de coafuri perfecte pentru zilele caniculare 

Porți încălțăminte nepotrivită

Evită pe cât posibil încălțămintea din piele sau orice material gros, dar și pe cea fără „găuri de aerisire”. Picioarele tale au mare nevoie de aer, mai ales pentru că reglează temperatura întregului corp. Să nu mai spunem de mirosul „minunat” care apare atunci când te descalți… Bineînțeles, este recomandat să porți cât mai des sandale, dar ai grijă să nu fie prea strânse pe picior.

Porți sutiene cu push-up

Și te miri că transpiri în zona sânilor? Când e caniculă ar trebui să părtrezi pieptul cât mai liber, deci un strat de 5 cm de burete nu este deloc recomandat. Alege un sutien cu burete cât mai subțire, o bustieră sexy sau, și mai bine, renunță la sutien, dacă poți.

Citește și: Cum scapi de caniculă dacă nu ai aer condiționat 

Îți bazezi stilul pe haine

Regula e simplă: renunță la haine și concentrează-te pe accesorii! Bineînțeles, nu ne referim la a umbla dezbrăcată pe stradă, ci la a purta haine cât mai simple și care să nu acopere mult. Nu e deloc greu să îți păstrezi stilul vara: concentrează-te pe accesorii – pălărie de soare, ochelari de soare, coliere, brățări, geantă – și poartă un ruj intens colorat.

Tu ce alte greșeli crezi că mai fac femeile când e caniculă?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.