Cele 5 greșeli capitale pe care le poate face o femeie când cumpără haine

Noi, femeile, suntem împătimite recunoscute ale modei, machiajului și coafurilor. Vrem mereu să arătăm impecabil, să impresionăm cu o apariţie desăvârşită şi să furăm ochii tuturor atunci când păşim într-o încăpere. Dacă vrei că privirile celor din jur să fie admirative şi să nu stârnești chicoteli, trebuie să ții cont de aceste greșeli capitale de look și să le eviți cu orice preț.

Iată care sunt cele mai mari greșeli pe care le poate face o femeie în privința alegerilor vestimentare:

1 În jeanși și ținute casual peste tot

Știm că jeanșii sunt cea mai comodă și versatilă piesă vestimentară pe care o poate purta o femeie, însă la fel de bine știm și că există și momente în care nu se potrivesc. Daca nu ai un dress-code la birou, poți purta zilnic clasicii jeanși, însă la o ieșire la cină cu iubitul, la o cununie sau la orice alt eveniment unde vrei să impresionezi, este cazul că adopți un stil mai elegant.

Când nu respectăm dress-code-ul la un eveniment și observăm că toți participanții sunt îmbrăcați elegant, numai noi suntem îmbrăcați inadecvat, dispare orice urmă de bună dispoziție și relaxare. Poți găsi cu ușurință ținute elegante care să fie comode și să se plieze pe stilul tău, așa că pentru data viitoare când trebuie să participi la un eveniment deosebit, alege una dintre aceste rochii pentru ocazii speciale. Vei găsi o mulțime de modele superbe la prețuri avantajoase, așa încât să arăți de milioane, fără să cheltui tot salariu.

2 Măsura, cel mai important număr când vine vorba despre haine

Am fi tentate să credem că cel mai important număr când vine vorba despre haine este prețul. Nimic mai greșit! Numărul pe care trebuie să-l ai mereu în minte când cumperi haine este măsura pe care o porți. Dacă porți 40 nu achiziționa și nu purta niciodată un 36, iar dacă porți 34, un 38 te va face să te pierzi în haine și ele să se scurgă de pe tine într-un mod deloc atractiv.

Îți spunem din proprie experiență: un număr mai mic nu se va mula mai frumos pe trupul tău și nu-ți va pune în valoare decolteul, așa că alege mereu haine pe măsura ta, indiferent care ar fi aceea.

3 Prea mult, foarte colorat și plin de paiete

Cu siguranță ai auzit de dictonul american care ne spune ”less is more” (”mai puțin înseamnă mai mult”). Este unul dintre sfaturile pe care trebuie să le ai mereu în minte când ieși din casă. Faimoasa Coco Chanel chiar le sfătuia pe femei ca de fiecare data când ies pe ușă să se privească în oglindă și să renunțe la un accesoriu.

Nu îți supraîncărca ținuta niciodată, oricât de extravagant ar fi evenimentul la care participi. Nu îmbina foarte multe culori, mai ales dacă sunt nuanțe puternice, și ai mare grijă la cantitatea de sclipici și paiete din ținuta ta. Știm că vrei să furi privirile, însă asta nu înseamnă că trebuie să porți rochii pline de sclipici și în nuanțe țipătoare. Alege o ținută simplă, bine accesorizată și care îți pune în valoare atuurile.

4 Sursa de inspirație, ținutele de scenă ale divelor

O altă greșeală capitală înrudită cu cea de la numărul 3 este să purtăm ținute inspirate din hainele pe care le poartă pe scenă dive precum Beyonce sau Jennifer Lopez. Ținutele respective sunt potrivite pentru scenă și în niciun caz nu trebuie să mergi la birou sau la o cină în oraș purtând astfel de haine.

Chiar și în cazul în care te avantajează o astfel de ținută, ea este de obicei extravagantă și concepută să atragă atenția asupra artistei de pe scenă, aşa că ar trebui evitată.

5 Prețul și brandul, singurele criterii de alegere

Iată încă o greşeală pe care o comit multe femei: ghidarea după numele firmei şi după preţ. Doar pentru că o rochie poartă eticheta unui brand internaţional şi a avut un preţ cu multe zerouri, asta nu înseamnă că este şi de bun gust.

De obicei, preţul este un criteriu după care ne putem ghida când vine vorba despre calitatea materialului, însă există şi multe magazine cu haine deosebite la prețuri accesibile. Alege în funcție de material, croială, model și uită de prețuri și firme. O femeie cu gusturi bune poate arăta impecabil îmbrăcată cu câteva sute de lei, așa că nu contează foarte mult cât a costat o rochie.

Ce alte greșeli de vestimentație crezi că mai fac femeile? Tu ai comis vreuna dintre erorile de mai sus?

Sursa foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.