Ce trebuie să știi pentru a alege rochia de seară perfectă

Să găsești rochia de seară perfectă poate fi o adevărată provocare. Trebuie să îți vină bine, să se încadreze în tendințele actuale, să fie pe gustul tău, dar și a celorlalți invitați. Lucrurile pot deveni mult mai simple, dacă alegi să urmezi sugestiile de mai jos.

Hainele pe care le îmbraci îți influențează semnificativ starea de spirit, iar acest lucru se aplică în cazul oricărei ținute. De aceea, unul dintre cele mai importante lucruri atunci când alegi o piesă de îmbrăcăminte este să te simți cât mai bine atunci când o porți. Pentru fiecare dintre noi sunt importante diverse aspecte, însă o rochie de seară perfectă le va întruni pe toate cele de mai jos.Fă alegerea în funcție de eveniment

Rochiile de seara elegante, dacă sunt bine alese, pot transforma orice femeie în atracția serii.  

Un prim detaliu de care trebuie să ții cont este să faci alegerea în funcție de eveniment. Există nenumărate situații în care unele ținute pot fi total nepotrivite. Uite câteva reguli simple:

  • Rochiile albe și foarte ample sunt nepotrivite pentru nunți.
  • Nu alege modele prea decoltate sau sexy la petrecerile organizate de compania la care lucrezi, nici în cazul botezurilor.
  • Mizează mai degrabă pe simplitate și nu pe opulență. Un număr exagerat de bijuterii sau prea mult sclipici nu vor fi niciodată o alegere inspirată.
  • Alege o ținută comodă, dacă evenimentul va avea loc în aer liber, într-un spațiu mai puțin amenajat.
  • Dacă petrecerea are stabilit un dress code, nu te abate de la el.
  • În cazul evenimentelor din timpul zilei, alege o ținută mai simplă, în culori mai  deschise.

Rochia potrivită corpului tău

Rochia perfectă va fi foarte rar aceeași pentru două femei diferite. Fiecare persoană are caracteristici fizice unice, forma corpului fiind influențată de greutate și de modul în care aceasta este distribuită. Cheia este să îți cunoști proporțiile și să te folosești de tendințele actuale pentru evidențierea plusurilor și ascunderea minusurilor. Există mai multe tipuri de forme ale corpului, dar este foarte important să știi că nu există corp perfect. Printre acestea întâlnim: silueta pară, silueta măr, clepsidră, triunghi inversat, silueta rectangulară. Pentru a afla în ce categorie te încadrezi, trebuie să te măsori și să te analizezi cu atenție. Va fi mult mai simplu să găsești ținutele care ți se potrivesc și care te avantajează.

Lungimea și culoarea

De la mini la maxi, orice rochie poate fi fermecătoare. Tivul se poate opri deasupra genunchilor, la același nivel, sau peste genunchi. Deși tendințele vestimentare dictează ce „se poartă” într-un anumit sezon, lungimea rochiei trebuie aleasă în funcție de caracteristicile fiecărei persoane în parte. Totodată, acest detaliu le va transmite celorlalți mici sugestii despre personalitatea ta.

Există mai multe aspecte pe care este recomandat să le iei în considerare din acest punct de vedere și anume: înălțimea pe care o ai, formalitatea evenimentului, sezonul și dacă vrei sau nu să ți se vadă pantofii.

În ceea ce privește înălțimea, este important să știi faptul că rochiile lungi sunt mai degrabă potrivite femeilor înalte, pe când cele mai scurte, celor mai scunde.

La fel de importantă este culoarea. Aceasta trebuie aleasă în funcție de nuanța pielii, a părului, de sezon  și de evenimentul la care urmează să participi.

Dacă ești roșcată evită roșu, roz sau portocaliu, în cazul blondelor nu sunt recomandate culorile precum auriu, argintiu, roșu, portocaliu, sau verde mentă și oliv în cazul nuanțelor de blond platinat. Dacă ești brunetă, negrul îți poate da un aer de mister, însă poate fi prea mult dacă ai și tenul sau ochii închiși la culoare. Pentru femeile cu păr șaten opțiunile sunt mult mai multe, această culoare de păr fiind potrivită cu aproape orice culoare de îmbrăcăminte.

Tendințele actuale

Marii designeri vestimentari au prezentat pentru acest sezon o serie de modele de rochii de seară care nu au trecut neobservate. S-au remarcat detalii precum transparența, broderiile lucioase sau simple, dantela, volumul adăugat mânecilor sau fustelor, volanele, inserțiile de blană. Lungimile alese de majoritate designerilor pentru colecțiile actuale, trec bine de genunchi, oprindu-se la mijlocul gleznei și chiar puțin mai jos. Versace și Valentino au optat pentru modele transparente cu broderii florale și dantelă, iar Oscar de la Renta a prezentat modele de rochii midi, cu volum. În cazul caselor de modă Fendi și Chanel, urmând același stil luxos care le caracterizează creațiile, colecțiile cuprind detalii de blană, în diferite culori și forme.

În final, indiferent de modelul, culoarea sau lungimea rochiei de seară, unul dintre cele mai importante lucruri este să te simți bine și confortabil atunci când o îmbraci. În acest mod vei reuși să adopți exact atitudinea necesară pentru a fi în centrul atenției oricărui eveniment.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Fashion Agenda

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.