Ce spun culorile pe care le porti despre tine?

Atunci când cumpărăm o haină, nu o alegem doar în funcţie de model, mărime şi preţ, ci şi în funcţie de culoarea sa. Poate crezi că o culoare anume pur şi simplu te avantajează, dar adevărul este că o alegi şi în funcţie de personalitatea ta, fie că o faci sau nu în mod conştient.

Jennifer Baumgartner, doctor în psihologie şi autoare a cărţii „You Are What You Wear”, consideră că „ceea ce purtăm poate fi un indicator despre ceea ce se petrece înauntru. Există o permanentă conversaţie între interior şi exterior”. Iată, deci, ce spun culorile pe care le porţi despre tine:Albul sugerează inocenţa, puritatea şi umilinţa. De obicei, persoanele care obişnuiesc să poarte alb sunt sincere, umile, respectuoase şi sigure pe sine.

5 semne ca esti o tipa stilata

Negrul sugerează sofisticarea şi puterea. Dacă îţi place să porţi negru, cel mai probabil eşti o tipă modernă, stilată şi graţioasă.

Roşu este cea mai pasională culoare. Femeile care poartă des roşu sunt sexy, au încredere în forţele proprii, ştiu cum să atragă atenţia asupra lor şi nu le e teamă să se afle în poziţii de leadership. De asemenea, studiile au arătat că bărbaţii se simt atraşi de această culoare, considerând că o femeie este mai atrăgătoare dacă poartă roşu.

Albastru este o culoare liniştită, care semnifică armonia, pacea şi calmul. Persoanele care obişnuiesc să poarte haine albastre sunt de obicei încrezătoare, loiale şi liniştite. Este recomandat să purtăm bluze sau cămăşi albastre la interviurile de angajare, arată studiile.

Cum influenteaza zodia stilul vestimentar

Violetul este culoarea regilor. Când porţi îmbrăcăminte violet, arăţi celor din jur că eşti stilată, senzuală, creativă.

Verdele este simbolul naturii, al tinereţii şi al fertilităţii. Dacă îţi place această culoare, cel mai probabil eşti o persoană plină de viaţă, veselă, generoasă.

Maro este culoarea pământului. Indică o persoană pe care te poţi baza, profundă, de obicei serioasă, care ţine la tradiţii.

Ce spune lenjeria ta intima despre tine?

Galbenul duce mereu cu gândul la soare şi la căldură. Persoanele care obişnuiesc să aleagă haine galbene sunt fericite, optimiste şi prietenoase. Este de evitat să porţi prea mult galben, totuşi – poate ridica nivelul anxietăţii.

Portocaliul este una dintre cele mai energice culori. Arată că eşti o persoană plină de viaţă, jucăuşă, care abia aşteaptă o nouă provocare.

Gri reprezintă eleganţă şi înţelepciune. Când porţi gri, oamenii din jurul tău tind să te respecte şi să te considere o persoană de încredere.

Tu ştiai toate aceste lucruri despre culorile pe care le porţi? Dacă deschizi şifonierul, care este culoarea care domină?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.