Ce să porți și ce să nu porți la o petrecere în grădină

Petrecerile în grădină sunt un mod fabulos de a petrece o noapte de vară. Dress code-ul nu este unul standard – diferă în funcție de eveniment, însă, în majoritatea cazurilor, te poți ghida după cele câteva sugestii de mai jos pentru a pune cap la cap un outfit în care să te simți și confortabil și să fii și în temă cu atmosfera. Așadar, iată ce ar fi bine să porți și ce ar fi preferabil să nu porți la un garden party:

Don’t: Genți cu aer prețios

Do: Poșete effortlessly chic

Geantă Zara, 149 lei – aiciDa, este vorba de o petrecere, ceea ce înseamnă că nu e potrivit să porți o geantă de zi, însă nici un clutch cu aer prețios nu își are locul în peisaj. Din fericire, trendurile actuale se mulează fix pe ideea de rafinament cu aer de nonșalanță. Precis ai observat că cele mai populare genți ale sezonului sunt cele din pai/rafie – ei, bine, ele au fost reeditate astfel încât, de la simple coșuri, s-a ajuns la modele structurate, perfecte pentru petrecere, dar care păstrează o tușă casual grație împletiturilor din pai. O astfel de geantă este perfectă pentru un garden party și se potrivește cam oricărui tip de outfit.

Don’t: Să ocolești cu totul rochiile lungi

Do: Rochiile lungi și vaporoase, atent alese

Rochie Mango, 299 lei – aici

Faptul că o petrecere are loc în aer liber nu înseamnă că nu poți purta o rochie lungă – trebuie doar să te asiguri că tivul cade undeva un pic deasupra nivelului gleznelor, astfel încât materialul să nu atingă solul, riscând să se murdărească sau să se deterioreze. Evită rochiile strâmte, care nu prea se potrivesc cu vibe-ul unei seri în aer liber, și optează în schimb pentru modele romantice, cu siluete vaporoase, eventual în nuanțe dulci și jucăușe – perfect în ton cu aerul boem al unui astfel de eveniment.

Don’t: Colierele masive

Do: Eșarfele

Eșarfă Uterque, preț la cerere – aici

În general, bijuteriile masive au un aspect cam prea încărcat pentru a fi purtate la un garden party, care se presupune că este genul de eveniment fancy, dar cu aer effortless. În locul unui colier statement, poartă o eșarfă – alege una cu un model care să iasă în evidență, cum este cea de mai sus, care include franjuri, și care va arăta, grație lor, superb odată cu orice adiere a vântului.

Don’t: Tricourile

Do: Body-urile

Body Uterque, 289 lei – aici

Tricourile sunt perfect potrivite pentru petreceri, fie că le porți cu jeans sau cu o fustă, dar pentru că la o petrecere în grădină, cel mai probabil nu vei purta tocuri (sfatul nostru ferm este să nu), un tricou este totuși un pic cam casual pentru un astfel de decor. În schimb, un body este perfect – iar unul cu print gingham, care aer un aer picnic chic, este perfect!

Don’t: Pantofi din materiale care se deteriorează ușor

Do: Pantofi din piele/piele ecologică

Pantofi Zara, 149,90 lei – aici

Pantofii din material textil (bumbac, pânză, satin), sunt, ca vibe, potriviți pentru o petrecere în grădină, însă riști destul de mult să îi strici. Dacă evenimentul de desfășoară într-o grădină care include porțiuni asfaltate, go for it, dar în cazul în care vei petrece mai mult timp pe iarbă, o variantă mai safe este să porți pantofi din piele sau piele ecologică – ambele sunt materiale mai durabile și care nu se pătează de la pământ, iarbă, polen de flori.

Don’t: Pantofi cu toc cui

Do: Tocuri cât mai joase și cât mai groase

Saboți Cult Gaia, 368 euro – aici

Ideal ar fi să nu porți tocuri la o petrecere în grădină, nu numai pentru că este inconfortabil, ci și pentru că riști să le strici. Dacă totuși simți nevoia să porți ceva cu toc, alege o pereche de saboți cu kitten heel, și mergi pe o variantă care să aibă tocul cât mai gros, mai exact, suprafața pe care calci să fie cât mai mare, pentru a evita ca, din cauza greutății pe care o exerciți asupra lor, tocurile să intre în pământ.

Don’t: Bijuterii complicate

Do: Bjuterii cu forme inspirate din natură

Cercei Mango, 49,90 lei – aici

Păstrează bijuteriile cu pietre prețioase pentru evenimente mai formale, iar pentru un garden party, încadrează-te în decor cu piese ale căror forme sunt inspirate de floră sau faună.

Don’t: Pălării din fetru

Do: Pălării din pai

Pălărie Clyde, 279 euro, aici

Pălăriile din fetru au un aer puțin prea formal, în schimb, o pălărie din paie cu formă structurată (ne referim aici la finisaje clean, spre deosebire de aspectul pălăriilor pentru plajă) și cu o panglică pe care o poți lăsa liberă sau o poți lega sub bărbie, este opțiunea perfectă pentru o petrecere în grădină.

Don’t: Să te limitezi doar la rochii sau fuste

Do: Seturi co-ord de pantaloni + top

Pantaloni, 149,90 lei – aici; tunică Zara, 149,90 lei – aici

Fustele și rochiile sunt primele opțiuni, de regulă, când cineva se gândește la o ținută pentru o petrecere în grădină, dar tocmai de aceea ai putea aborda treaba diferit, optând pentru o pereche de pantaloni. Un outfit coordonat, care include un top și un pantalon imprimate cu aceleași motive, este o opțiune cît se poate de actuală și cool care arată invariabil sofisticat și pus la punct, deși nu necesită mai deloc efort.

Don’t: Coronițe cu flori

Do: Bentițe delicate

Bentiță KateriniMou, 275 lei – aici

Vremea coronițelor cu flori din material textil a apus de ceva vreme, dar poți crea un aer diafan și plin de feminitate look-ului tău cu ajutorul unei bentițe cu flori metalice, care va deveni instantaneu piesa statement a outfitului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.