Ce să porți la o petrecere de vară (în afara de clasica little black dress)

Încep prin a face un disclaimer pentru ce am spus în titlu – rochia neagră e o opțiune extrem de potrivită pentru orice fel de petrecere, nu degeaba e o piesă de rezistență în garderoba feminină de multe decenii încoace. Astăzi, însă, vorbim despre câteva alternative pe care le poți încerca cu ocazia următoarei petreceri la care mergi.

Un mix perfect între prețios și casual – o pereche de pantaloni din jacard de mătase + o bustieră. Alura sofisticată a pantalonilor este echilibrată de aerul necomplicat al bustierei. De notat faptul că talia joasă începe să își facă ușor-ușor înapoi loc în tendințe, după ce talia înaltă a deținut ceea ce am putea numi un „monopol” în ultimii ani (de la look-urile observate pe podium și până la propunerile editorilor și stiliștilor, taliile înalte erau mai mereu propuse în defavoarea celor joase, în special în tandem cu topuri scurte). Așadar, fă-ți curaj și poartă un look ca-n anii 2000 – bustieră cropped + pantaloni cu talie joasă.Încă un truc de styling inspirat de fotografia de mai jos, care se bazează tot pe contrastul formal/informal – părul strâns cât mai simplu la spate, într-o coadă basic sau într-un coc prins la baza gâtului, este un mod perfect de a completa aerul sexy al sandalelor cu toc cui, compunând o imagine de ansamblu perfect echilibrată.

SHOP THE LOOK:

Pantaloni H&M – 119 lei – aici

Nu e greu de dedus de ce majoritatea femeilor își doresc să reproducă look-ul pariziencelor – este vorba despre un șarm aparte provenit din nonșalanța cu care fac piese nesofisticate să arate smart & polished.

Un look cât se poate de simplu de reprodus: poartă un blazer cu centură în talie, purtat peste o maletă simplă și o fustă scurtă. Talia accentuată și tivul scurt al fustei oferă doza necesară de senzualitate, așa că nici măcar nu mai ai nevoie neapărat de tocuri – ba chiar iat[cât de bine arată un astfel de outfit alături de o pereche de botine basic.

Opțional, poți reproduce ideea de look à la parisienne adăugând o beretă (cu toate că, în ciuda clișeului binecunoscut, franțuzoaicele veritabile nu poartă berete – Jeanne Damas, model și fondatoare al brandului Rouje, a povestit acum câțiva ani într-un interviu pentru Vogue că, la o ședință foto cu tematica à la française”, stilistul (francez) a trebuit să caute pe Google cum se poartă o beretă pentru că nimeni din echipă (formată de asemenea din francezi) nu știa cum anume se pune pe cap. Cu toate acestea, este perfect okay să porți o beretă atâta vreme cât nu o asociezi cu alte elemente stereotipic franțuzești (bluze cu dungi marinière, de pildă), ci o asortezi unui look neutru.

SHOP THE LOOK:

Sacou Mango – 399,90 lei – aici

Când nu știi ce să porți la o petrecere, o pereche de jeans + tocuri e salvarea imediată – este chiar o variantă de party outfit aprobată de style icon-ul Carine Roitfeld, care a spus cu ocazia mai multor interviuri că e o ținută go-to pentru când nu are alte idei legat de ce să poarte.

Perechea favorită de skinny jeans e o opțiune perfect în regulă, dar, ca și în cazul rochiei negre, pentru a evita să arăți la fel ca încă vreo câteva alte fete de la petrecere care au mers pe aceeași idee, alege în schimb o pereche de jeanși cu un detaliu special – un model cu tiv despicat, ori o croială cropped, ori într-o altă culoare decât bleumarinul clasic, etc.

SHOP THE LOOK:

Jeans Zara – 129,90 lei – aici

În general, lumea se cam teme de rochiile albe lungi de teamă să nu arate precum o mireasă, însă o modalitate de a face o astfel de rochie să nu arate nicicum a bridal look este să o asociezi cu o pereche de sneakers.

SHOP THE LOOK:

Rochie Mango – 249,90 lei – aici

Un costum de inspirație masculină va rămâne întotdeauna o opțiune perfectă pentru un look sofisticat de petrecere, dar poți devia un pic de la aspectul clasic cu un costum într-o nuanță pastelată, dulce, cu croială diferită față de cea tradițional masculină.

SHOP THE LOOK:

Pantaloni ACNE Studios – 420 euro – aici

Tocurile înalte sunt obligatorii” e o regulă de party dressing pe care poți să o încalci liniștită. Nu e deloc necesar să porți tocuri înalte la petreceri (de fapt poți foarte bine să nu porți deloc tocuri), mai ales dacă nu te simți confortabil pe ele sau dacă nu sunt tocmai stilul tău. O pereche de kitten heels arată tot pe atât de sofisticat și feminin precum niște stilettos.

SHOP THE LOOK:

Saboți Zara – 149,90 lei – aici

În locul unei rochiei negre clasice despre care vorbeam mai sus, poți purta un sacou lung… și atât. În plus, poți profita de faptul că șosetele au un moment de glorie în acest moment în modă, pentru a le purta alături de perechea aceea de pantofi care te cam bătea, dar care o să se simtă mult mai confortabil purtată cu o pereche de statement socks.

SHOP THE LOOK:

Sacou Zara – 299,90 lei – aici

Șosete Oysho – 19,90 lei – aici

Ideea de slip dress suprapusă peste un top turtleneck sună mai degrabă ca ceva ce purtam toate în 2015, dar dacă ți-e dor de o astfel de asociere, o poți aduce în actualitate cu ajutorul detaliilor – asimetrii, șosete statement (despre care vorbeam și mai sus), o geantă oversized în locul unui model miniatural care e varianta clasică pentru seară (după ce câteva sezoane la rând gențile de dimensiuni mici au fost în tendințe, modelele supradimensionate recapătă popularitate).

SHOP THE LOOK:

 

Geantă Kara – 450 euro – aici

Dacă un pyjama look ți se pare mai degrabă potrivit pentru un brunch decât pentru seară, un truc pentru a face o pereche de pantaloni din mătase, stil pijama, să arate mai elegant, este să îi porți cu o pereche de sandale cu toc înalt și șnur pe gleznă – un truc de styling de care se folosește adesea Gigi Hadid (și nu numai) este înfășurarea șnurului pe picior peste pantalon, creând un look alternativ croielii clasice drepte.

SHOP THE LOOK:

Sandale Zara – 199,90 lei – aici

Foto: Imaxtree, website-urile brabdurilor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.