Ce purtăm în sezonul rece: pardesiele, paltoanele şi gecile în tendinţe

De la piese cu aer sporty/casual (geci sau veste matlasate) la cele sofisticate (paltoane din lână, cu printuri inspirate de moda masculină sau cu talia accentuată prin cordoane), iată care sunt principalele tendinţe ale sezonului toamnă/iarnă 2019 în materia de outerwear.

Vestele matlasate

Vestă lungă, Zara, 199,90 lei – aici, vestă scurtă, Zara, 249,90 lei – aici, vestă cu cordon, COS, preţ la cerere – disponibilă în magazinele COS

Vestele matlasate sunt perfecte pentru vremea de toamnă, care este perioada perfectă pentru a încerca exerciţii de layering. Suprapune o vestă matlasată, din fâş, peste orice piesă cu mânecă lungă – de la pulovere din lână sau topuri din tricotaj şi până la cămăşi. Poţi opta pentru varianta de inspiraţie utilitară, scurtă, sau pentru una cu croială lungă, până la jumătatea coapselor.

Pardesiele masculine

Palton herringbone, Zara, 349,90 lei – aici, palton scurt, Pull and Bear, 199,90 lei – aici, palton scurt, Stradivarius, 179,90 lei – aici

Pardesiele şi paltoanele cu imprimeuri care, cândva, erau specifice modei masculine – herringbone, carouri, houndstooth – dar au migrat de mult şi către garderoba feminină, cimentându-şi locul printre piesele de outerwear clasice.

Sezonul acesta, le vedem asortate alături de alte piese tipic bărbăteşti, pentru un look sobru, dar sofisticat, ori alături de piese de inspiraţie streetwear, în contexte mai casual.

Paltoanele cu cordon

Palton crem, Mango, 499,90 lei – aici, palton cu dungi, Zara, 449,90 lei – aici, platon gri, HM, 799,90 lei – aici

Paltoanele sau pardesiele stil halat, cu cordon în talie, au avantajul că sunt una dintre variantele cele mai călduroase de outerwear (stau lipite de corp).

Alege un model din lână sau stofă mai groasă şi o croială clasică, astfel încât să îl poţi purta ani de-a rândul şi în orice context. Preferatele noastre în acest moment sunt un model din caşmir (o investiţie care merită preţul mai ridicat), un pardesiu din lână în culoarea caramelului şi unul cu dungi fine şi nasturi care imită aspectul unui sacou bărbătesc.

Canadiana lungă

Canadiană, Zara, 399,90 lei – aici, canadiană, Bershka, 199,90 lei – aici, canadiană, COS, preţ la cerere – disponibilă în magazinele COS

Trendurile nu ţin, din păcate, întotdeauna cont de comoditate şi practicalitate, dar vestea bună în acest sezon este că multe dintre tendinţele actuale se întâmplă să fie ultra practice. Canadienele lungi, de pildă.

Dacă iarna trecută, printre cele mai populare geci erau jachetele puffer cu siluete cropped, sezonul acesta a venit rândul variantei mai lungi – şi, implicit, mai călduroase.

Finisajele Glossy

Geacă puffer, Zara, 299,90 lei – aici, trench coat, Mango, 449,90 lei – aici, parka lungă, Zara, 349,90 lei – aici

Finisajele lucioase nu numai că arată ultra cool, ci mai vin cu un avantaj – tratamentele aplicate pe materiale pentru a crea acel finish glossy implică faptul că acesta devine impermeabil! Iată, deci, cum încă unul dintre trendurile majore ale sezonului toamnă/iarnă 2019 are la bază ideea de practicalitate.

Finisajele glossy vin sezonul acesta pe jachete, pe trench coat-uri, chiar şi pe geci puffer. Printre favoritele noastre se numără o parka cu efect şifonat, o geacă matlasată cu siluetă supradimensiionată şi un trench coat cu aspect de piele lăcuită.

Pielea faux

Trench coat, Bershka, 229,90 lei – aici, overshirt, Zara, 199,90 lei – aici, overshirt, Pull & Bear, 159,90 lei – aici

Jachetele din imitaţie de piele sunt perfecte pentru vremea de toamnă, dar le poţi purta fără probleme şi la iarnă, pe dedesubtul unui mantou mai marg sau al unei geci puffer (modelele tip overshirt sunt perfecte pentru layering). Poţi opta de asemenea pentru un model inspirat de silueta trench coat-urilor. De fapt, propunerea noastră e să alegi variantele cu cordon în talie, care se înscriu perfect în tendinţele curente.

Poartă jachetele din piele faux alături de piese cu aer delicat şi feminin, pentru a crea contrast (rochii scurte sau din materiale fluide, fuste din lână despicate), dar şi alături de jeanşi, pentru a crea un look casual lipsit de efort.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.