Ce ochelari de soare ți se potrivesc în funcție de forma feței

Sunt un accesoriu chic, nelipsit niciunei femei, care ne protejează vederea de razele nocive ale soarelui, ne feresc de ridurile de expresie și ne completează ținutele. Vara începe când nu mai putem pleca de acasă fără ochelarii de soare, care devin la fel de importanți ca geanta sau perechea preferată de pantofi.

Pentru că este un accesoriu esențial pentru sănătatea ochilor noștri și pentru că îi folosim atât de des, este nevoie ca ochelarii noștri de soare să fie unii de calitate, care să ofere protecție și să nu îți lase urme când îi porți mai mult timp.

Însă înainte să alegi unii din gama extrem de largă de modele, culori și forme de pe piață, trebuie să știi care ți se potrivesc. Culoarea ramelor poate fi aleasă în funcție de culoarea pielii sau a părului, însă forma și dimensiunea lor trebuie să fie în concordanță cu forma feței tale.

Femeile cu fața ovală, cu trăsături echilibrate, bărbia mai îngustă decât fruntea și pomeți înalți, sunt cele mai norocoase. Ele pot alege orice model, pentru că proporțiile chipului le permit. De la cei supradimensionați, până la cei rotunzi, pătrați sau drepunghiulari, orice model va arăta grozav și va complimenta într-un mod aparte trăsăturile. Noi ne-am opri la acești ochelari Ray Ban, cu un aer foarte cool și pe care îi asociem de la prima privire cu vara și vacanța.

Un chip dreptunghiular se caracterizează printr-o bărbie mai proeminentă, trăsături mai aspre și o frunte lată. Dacă te încadrezi în această categorie ai nevoie de niște ochelari cu rame rotunjite și subțiri, într-o culoare neutră, care să „îndulcească” trăsăturile.

Dacă ai fața rotundă, înseamnă că ai obraji pronunțați, o bărbie rotunjită, iar distanța de la frunte până la bărbie este aproximativ egală cu cea de la o ureche la alta. În acest caz poți alege ochelari de soare cu detalii îndrăznețe, colorați, cu lentile alungite și nu foarte înalte; perechea perfectă ar trebui să se oprească fix deasupra pomeților. Alege ochelarii dreptunghiulari sau pătrați, cu linii îndrăznețe, și ferește-te de cei rotunzi.

Chipul în formă de inimă, cu o frunte mai lată, bărbie ascuțită și pomeți înalți, este pus cel mai bine în valoare de ochelarii de tip „cat-eye”, care complimenteaza frumos liniile chipului și dau un aer sexy și misterios. Se potrivesc și ramele supradimensionate care să aducă un echilibru între proporțiile frunții și ale bărbiei.

Fața triunghiulară este îngustă, cu o bărbie ascuțită și mică, iar fruntea vizibil mai lată. Persoanele cu acest tip de chip trebuie să creeze un echilibru între cele două și pot alege ochelarii cu detalii pe partea de sus a ramelor, o idee mai lați decât linia maxilarului. Sunt potrivite ramele de tip „cat-eye” sau cele care urmăresc delicat linia sprâncenelor și se opresc deasupra pomeților. Evită ochelarii de soare supradimensionați, care îți acoperă cu totul chipul.

Simbol al feminității, stilului și eleganței, ochelarii de soare aduc un plus de rafinament și completează perfect orice ținută de vară, iar pe plajă sunt nelipsiți. Adaugă mai multe modele în colecția ta de accesorii și poartă-i și în funcție de starea ta de spirit.

Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.