Ce ochelari de soare purtăm sezonul acesta

Ca și în cazul hainelor sau al machiajului, și în cazul accesoriilor – al ochelarilor de soare,în particular, căci despre ei vom vorbi aici – există niște reguli care dictează cu ce ne-ar sta bine în funcție de fizionomie, de trăsăturile pe care le avem. (Secretul este să creezi contrast – rame rotunde pentru fețe ascuțite, rame pătrate sau dreptunghiulare pentru fețe rotunde, rame alungite, stil aviator, pentru fețe în formă de inimă care au devoie de definire în partea inferioară, și tot așa).

Ideal este, totuși, să iei aceste reguli nu drept un ghid strict de purtare, ci să experimentezi cu ceea ce simți că îți vine bine. Tocmai pentru că există atât de multe modele de ochelari de soare din care poți alege, ar fi chiar păcat să te limitezi la un singur stil.Iată, așadar, care sunt cele mai hot tendințe ale momentului în materie de eyewear – atât de multe și de diverse încât e imposibil să nu găsești ceva care să îți fie potrivit:

Retro cat eye

Gândește-te la genul de ochelari pe care îi purtau Marilyn Monroe, Audrey Hepburn sau Elizabeth Taylor în anii 50 și 60. Ramele groase din plastic colorat și lucios, cu colțurile de sus alungite către tâmple, sunt cele către care trebuie să te orientezi. Poți scotoci prin colecția bunicii sau prin magazinele vintage, în căutarea unor piese autentice, însă poți face rost și mai ușor de perechi nou-nouțe, căci o mulțime de labeluri au abordat acest trend cu aer nostalgic.

RĂSFAȚĂ-TE

Ochelari de soare Le Specs X Adam Selman, 87 euro – aici

ECONOMISEȘTE

Ochelari de soare Bershka, 49,90 lei – aici

 The Matrix Look

Ochelarii care par desprinși din Matrix creează un look ușor mai asupru, așa că merg la fix dacă vrei să echilibrezi niște elemente mai girly din cadrul ținutei (poartă-i de exemplu, cu o rochie vaporoasă, de vară). Îi poți purta, bineînțeles, și cu outfituri super casual, cum ar fi jeans & tricou, dar îți propun să te limitezi la o singură piesă de bijuterie în jurul feței, un lanț minimalist sau niște cercei simpli, pentru a nu distrage atenția de la forma ochelarilor.

RĂSFAȚĂ-TE

Ochelari de soare Off-White, 260 euro – aici

ECONOMISEȘTE

Ochelari de soare Zara, 79,90 lei – aici

Sixties Revival

Gândește-te la ramele retro din plastic, supradimensionate, în genul celor pe care le purta Twiggy în jurul anilor ’60. Sunt ideali dacă îți surâde trendul retro, dar modelele cat eye nu sunt pe placul tău. Optează pentru rame rotunjite, ovale, și lentile cât mai închise la culoare, mate.

RĂSFAȚĂ-TE

Ochelari de soare ACNE Studios, 260 euro – aici

ECONOMISEȘTE

Ochelari de soare Pull & Bear, 49,90 lei – aici

Vibe Futurist

Ne referim aici la ochelarii cu lentile mari, dar fără rame (care duc cu gândul la echipamentul pentru protecția ochilor pe care l-ar folosi cineva pe o navă spațială). Optează neapărat pentru lentile colorate (tocmai ca să eviți look-ul de ochelari de protecție veniți direct din laborator).

RĂSFAȚĂ-TE

Ochelari de soare Retrosuperfuture, 175 euro – aici

ECONOMISEȘTE

Ochelari de soare Attention Frames, 22 dolari – aici

Lentile în dégradé

Încă o referință care bate în retro – ochelarii cu rame ultrasubțiri, aproape invizibile, și lentile colorate în dégradé, care amintesc de moda anilor 2000 (gândește-te la Anastacia sau la Robert Downey Junior).

RĂSFAȚĂ-TE

Ochelari de soare llesteva, 200 euro – aici

ECONOMISEȘTE

Ochelari de soare Bershka, 59,90 lei – aici

Micro-mini

Printre cei mai hyped ochelari ai momentului se numără cei de dimensiuni cât mai mici. Am vorbit despre ei și aici, unde spuneam că, dacă nu ești convinsă (arată ușor ciudat pe față, fiind o formă neobieșnuit de mică), poate te ajută să știi că sunt celebrity-approved – Kim a povestit într-un episod din reality show-ul ei cum Kanye i-a trimis un mail în care îi spune să lase deoparte ramele supradimensionate și să poarte în schimb ochelari micuți, precum cei ce erau populari în anii ’90. Un trend pe care, de altfel, deja îl îndrădesc vedete precum Gigi & Bella Hadid, Rita Ora și Rihanna.

RĂSFAȚĂ-TE

Ochelari de soare George Keburia, 180 euro – aici

ECONOMISEȘTE

Ochelari de soare Attention Frames, 32 dolari – aici

Foto: Imaxtree, website-urile brandurilor

Text: Cătălina Teodorescu

Citeşte şi: Ce ochelari de soare ți se potrivesc în funcție de forma feței

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.