În ce piese de referință merită să investești

Primăvara pare un moment bun să-ți înnoiești garderoba, iar tu abia așteptai ocazia să-ți satisfaci o mică extravaganță. Însă zeci de mii de lei dați pe o singură geantă reprezintă o investiție uriașă (poate chiar de-a dreptul obscenă), mai ales dacă te gândești la toate lucrurile pe care le-ai putea face cu banii respectivi. Să vorbim despre fashion resale.

Citește și Cum compui un look expresiv când ai fața pe jumătate acoperită de mască?

Dacă ai strâns suficient cât să-ți cumperi acea piesă de lux după care salivezi de ani de zile, să știi că nu sunt bani aruncați, ci o investiție. „Ai putea să recuperezi o bună parte din ei dacă decizi vreodată să vinzi itemul cumpărat”, susține Sasha Skoda, șef de operațiuni în cadrul The RealReal, o companie de resale pentru piese de lux. Iată care sunt itemurile care se vor dovedi, în final, cele mai bănoase investiții pentru tine.

Cât la % din prețul original al itemurilor fashion poți recupera în timp, la resale

 • 89% – Genți de designer
  Cea mai bună investiție este o geantă de designer, un model atemporal, cum ar fi cel propus de Hermès. Nu ai 10.000 de dolari care zac nefolosiți pe undeva? Niște prețuri mai rezonabile — și niște investiții la fel de bune — găsești la Louis Vuitton sau la Chanel.

 • 70% – Poșete trendy
  Următoarea pe listă ca și investiție de valoare ar fi o poșetă mai puțin clasică, dar foarte drăguță — precum un Loewe Puzzle sau un saddlebag de la Christian Dior.
 • 70% – Bijuterii fine
  Piesele de lux, de designer — precum brățara Cartier Love, de exemplu — își mențin aproape toată valoarea inițială de-a lungul timpului. Metalele și pietrele prețioase nu se deteriorează nici dacă sunt purtate constant.
 • 45% – Tocuri de lux
  Chiar și în condiție impecabilă, pantofii de designer precum acești Louboutin cu talpă roșie nu îți vor aduce prea mulți bani înapoi, la preț de resale. Sunt frumoși, totuși.

 • 40% – Ochelari de brand
  Da, e adevărat, ochelarii de soare sunt chiar și mai greu de vândut la mâna a doua decât pantofii, însă recuperezi ceva bani și pe ei. Sunt obiecte ușor de rătăcit, iar oamenii caută mereu să și-i înlocuiască pe cei pierduți.
 • 33% – Paltoane de marcă
  Nu sunt un item foarte căutat la resale, dar tot poți face bani pe un Burberry pe care l-ai cumpărat de la reduceri, de exemplu. Paltoanele deja purtate de la Moncler și Canada Goose valorează chiar mai mult.

Unde să vinzi acel item cool

 1. VESTIAIRE COLLECTIVE
  Poți face cerere să devii seller în cadrul acestei piețe de lux super exclusiviste.
 2. THEREALREAL
  Un site de resale pentru produse de lux de calitate, care sunt verificate și certificate în prealabil.
 3. POSHMARK
  Produsele de pe această aplicație ușor de folosit sunt de calități diferite, dar piesele tale cool vor dispărea repede de pe „rafturi”.
 4. REMIX SHOP
  Site-ul românesc unde poți să vinzi atât items de designer, cât și produse de zi cu zi, pe care ți le-ai luat de la Zara sau Asos.
 5. EBay
  Poate că geanta ta va declanșa un război al licitațiilor — nu se știe niciodată!

Foto: Imaxtree.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.