Ce genți purtăm vara asta?

Care sunt cele mai cool modele de genți ale momentului? În contexte casual, îți propunem să mergi pe varianta XXL sau să optezi pentru o geantă clasică din rafie (puncte bonus dacă o umpli cu flori!), iar dacă țintești către un look mai polished, mergi pe un model minimalist într-o nuanță suprasaturată sau o geantă ultra-sleek cu monogramă.

Go XXL!

Spune adio genților mici (mai ții minte toată isteria cu Mini Chiquito de la Jacquemus și glumele despre ce încape în ea?) și hello genților mari. Și când zicem mari, nu ne-ncurcăm. Mari, gigantice, XXL! Practic, de mărimea unui bagaj de mână (pro tip: o astfel de geantă chiar o să-ți prindă bine când zbori și nu vrei să mai pui un bagaj mare la cală). Gențile mari sunt în trend și multe branduri high fashion (Chanel, Givenchy, Prada) au prezentat în colecțiile pentru sezonul curent versiuni de genți extra-large – unele chiar comic de mari, vezi Maison Margiela (în foto de mai sus). Deși e tentant, încearcă să nu umpli totuși geanta cu tot ce-ți trece prin cap. Keep it light, but fashionable.

Mini belt bags

Dacă încă nu îți vine să renunți la gențile micro mini, optează pentru o versiune care se prinde pe curea. Sau, alternativ, o geantă micuță purtată la gât, similar unui pandantiv. Spre deosebire de gențile extra-large, despre care vorbeam mai sus, o geantă mini este potrivită și în alte contexte decât ultra casual – de exemplu, sunt perfecte pentru un date sau o ieșire seara în oraș, când tot ce ai nevoie să păstrezi în ele e un ruj și cheia de la casă (sorry, telefonul probabil trebuie să îl ții în buzunarul de la jachetă).

Rafie și flori

Rafia și florile sunt două elemente asociate mereu cu sezonul cald – gențile din rafie au acel aer de vacanță în Capri și merg perfect cu rochiile din satin, voal sau mătase care sunt mega la modă vara asta. Dacă vrei să dai un aer și mai boem ținutei, cumpără un buchet de flori (alege unele care nu se ofilesc ușor, cum ar fi hortensiile sau bujorii) și folosește-le ca… extra accesoriu, purtându-le în geanta ta din rafie și alături de rochia ta vaporoasă preferată.

Monogramă

Vorbeam aici despre cum bijuteriile cu inițiale sunt printre accesoriile IT ale momentului – ei bine, la fel de cool sunt și gențile personalizate cu inițialele tale. Multe branduri de lux oferă acest serviciu complimentary atunci când achiziționezi o geantă nouă, sau chiar dacă te hotărăști ulterior, însă dacă vrei să personalizezi o geantă oarecare, există locuri în care poți face asta, sau poți să cumperi de pe site-uri precum Etsy sau Amazon kit-uri speciale pentru monogramat (asta dacă intenționezi să îți ștanțezi inițialele pe mai multe genți sau accesorii din piele).

Nuanțe tari

Imposibil să nu fi observat că nuanțele tari sunt din nou în trend – intră în orice magazin și o să fii orbită de toate hainele și accesorii în culori suprasaturate, aproape neon. Și pentru că tonurile puternice sunt ușor intimidante și destul de dificil de purtat, poți foarte bine să bifezi trendul cu ajutorul unei genți într-o culoare aprinsă în schimb, purtată cu haine în nuanțe neutre (albastru intens cu alb/nude e mixul nostru preferat!).

Go vintage

Hainele și accesoriile second hand nu mai sunt un simplu trend, ci au devenit pentru mulți un lifestyle, datorită unui factor important – sustenabilitatea. Dă o raită prin boutique-urile vintage și prin magazinele second hand, și nu neglija că ai putea da peste comori vintage în cutiile de depozitare de la părinții sau bunicii tăi de acasă (ba chiar e posibil să vrei să porți gențile pe care le purtai prin anii 2000, având în vedere obsesia curentă a modei cu era Y2K).

Foto: Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.