Ce faci cu hainele care ți-au rămas mari după ce ai slăbit

Ce faci cu hainele care nu-ți mai vin după ce ai slăbit? Faptul că sunt un pic prea largi nu înseamnă neapărat că trebuie să renunți la ele. Iată câteva trucuri de styling pe care le poți încerca pentru a continua să incluzi în ținute și piese care sunt ușor mai mari decât măsura ta curentă la haine:

Ai o pereche de mom jeans care ți-au rămas mari? Croiala lor este de așa natură încât nici nu e nevoie să faci mare lucru ca să poți continua să îi porți – pur și simplu lasă-i să cadă pe șolduri, transformându-i din pantaloni cu talie înaltă în pantaloni cu talie joasă. Blugii cu siluete relaxate, care arată ca și când au fost împrumutați din garderoba masculină, sunt oricum în tendințe, iar vremea mom jeanșilor începe oricum să apună, deci te alegi cu o piesă din denim mulată fix pe trendurile actuale. Pentru a echilibra look-ul relaxat al jeanșilor, poartă în partea de sus un top strâmt.

Strânge-i cu o curea” e probabil cel mai la îndemână sfat pe care-l poți primi legat de ce să faci cu o pereche de pantaloni care ți-au rămas mari, dar după cum probabil ai observat de-a lungul timpului, nu este mereu atât de simplu pe cât sună – nu toți pantalonii arată bine strânși în talie, pentru că aspectul final depinde foarte mult de croială, de material, dar și de cât de largi sunt, de fapt.

În cazul pantalonilor din materiale moi (stofă, bumbac, in, mătase), ar trebui să meargă figura, dar pentru a evita un look care trădează faptul că este vorba despre niște pantaloni un pic prea mari pe care vrei să îi faci să nu cadă de pe tine, aplică un mic truc care va face totul să pară natural – strânge pantalonii dedesubtul găicilor pentru curea, în loc să treci cureaua prin ele. Pentru că este un look atipic, rezultatul va arăta ca și când ai ales în mod deliberat o pereche de pantaloni prea mari pentru tine, cărora le-ai creat efectul de paperbag waist (termenul provine de la imaginea pungilor din hârtie care, strânse la baza de sus, au același aspect cu materialul care se strânge în partea superioară a unei fuste sau a unei perechi de pantaloni).

Ce faci cu un palton sau pardesiu care îți este mare (poate pentru că ai slăbit, poate pentru că ai dat în vreun magazin peste un model care ți-a plăcut mult, însă nu mai aveau decât măsuri prea mari pentru tine, dar cu toate astea l-ai cumpărat)? Pune-i pernuțe la umeri pentru a recrea look-ul boxy al anilor ’80! Astfel, un palton prea mare va părea că a fost ales în mod deliberat să arate așa, cu un vibe retro. Dacă te pricepi cât de cât la cusut, poți face acest lucru acasă, dar dacă nu, poți apela la serviciile de croitorie pe care le oferă orice spălătorie chimică (retușurile de acest gen costă foarte puțin).

Regula taliei strânse cu o curea se aplică, în general, pantalonilor, dar nu pierde din vedere faptul că poți face același lucru și cu talia unui pardesiu care arată prea larg pe tine atunci când este purtat ca atare. Pentru un aer cool, renunță la cordonul cu care vine la pachet pardesiul sau trench coat-ul și poartă în schimb o geantă-curea care, pe lângă faptul că arată cool, este și un accesoriu extrem de practic.

O fustă sau o rochie care îți este mare poate fi drapată și reglată pe dimensiunile tale, apoi prinsă cu o broșă în lateral. Efectul este același cu al unei rochii sau fuste parte peste parte, care se traduce printr-un look extrem de flatant pentru orice tip de siluetă, grație modului în care materialul învăluie corpul și îi scoate în evidență formele.

Pe același principiu ca mai sus poți drapa și prinde pe un umăr o jachetă care îți este mare, pentru un look inspirat de colecția Balenciaga toamnă/iarnă 2017 (pentru care Demna Gvasalia, directorul creativ al brandului, s-a inspirat la rândul său din arhivele casei, recreând un look observat în fotografii dela show-urile couture puse în scenă de Cristóbal Balenciaga, în cadrul cărora modelele țineau cu mâinile capetele jachetelor și ale pardesielor, lipindu-le de un umăr).

Pentru a contracara efectul ușor bizar al unui sacou care îți este mare… poartă-l drept rochie! Singurul aspect de care trebuie să ai grijă este ca sacoul să fie îndeajuns de lung încât să te poți mișca confortabil în el. Pentru un impact și mai mare, adaugă o piesă de bijuterie statement.

Bonus trick: se întâmplă uneori ca atunci când slăbești, să scadă și măsura pe care o porți la pantofi (pentru că picioarele se subțiază odată cu restul corpului). În cazul încălțărilor cu diverse decupaje (sandale, saboți, peep toes etc.), nu prea ai ce face, însă în cazul pantofilor închiși, da. Poți procura de la magazinele de încălțăminte sau din hypermarketuri inserții speciale pentru încălțări, care arată ca o a doua talpă și pot fi introduse în pantofi pentru a micșora spațiul din interior fără ca aceștia să devină incomozi.

Foto: Imax Tree

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.