Ce culoare alegi la pantofi în funcție de culoarea rochiei?

Vrei să ai tot timpul o apariție care să impresioneze? Unul dintre secretele unei ținute impecabile constă în potrivirea cromatică a pieselor care o compun. Culorile pe care le purtăm sunt o mostră a personalității noastre și, totodată, ne influențează starea de spirit.

Așadar, asortarea rochiei cu pantofii, din punct de vedere cromatic, ne oferă beneficii care trec dincolo de valoarea estetică.

Dacă te confrunți și tu cu dilema vestimentară a asortării cromatice dintre încălțăminte și rochie, atunci trebuie să afli secretele pe care le dezvăluim în cele ce urmează!

Ce pantofi porți la rochiile în nuanțe nude?

O rochie într-o nuanță nude este o opțiune sigură, conservatoare și totuși foarte feminină și elegantă. O astfel de ținută se pretează pentru birou, pentru cocktailuri și recepții, dar și pentru ocaziile speciale. În funcție de stilul său, poate fi purtată fără probleme în combinații vestimentare casual.

În ceea ce privește nuanța pantofilor potriviți pentru o rochie bej, nude, crem sau cappuccino, poți alege, în principiu, încălțăminte în orice culoare. Dacă mizezi pe creearea unei ținute monocrome, atunci este foarte important să te joci cu texturile. O pereche de pantofi lucioși nude se va asorta foarte bine cu o rochie bej cu volane, dar și cu o rochie foarte simplă, în aceeași nuanță.

O altă variantă este să combini în cadrul aceleași ținute nuanțe nude diferite. Nu-ți fie teamă nici de mixul dintre bej, crem, cappuccino și roz pudrat.

Cum asortezi pantofii la o rochie roșie?

Rochia roșie este un element vestimentar care emană senzualitate și putere. În funcție de stilul ei, dar și de materialele folosite, ea este ideală fie pentru evenimentele cu ștaif, fie pentru o seară romantică în oraș. Pentru birou, este de preferat să te orientezi către acele nuanțe de roșu mai închis, deoarece coraiul, de exemplu, este o culoare care epatează.

În principiu, unei rochii roșii poți asorta orice nuanță de nude, dar și negru. Dacă îți dorești o ținută îndrăzneață, optează pentru încălțăminte portocalie sau chiar roz.

Ce pantofii alegi pentru rochia galbenă?

Purtarea unei rochii galbene este o dovadă de curaj, mai ales dacă rochia este mulată și destul de transparentă. O rochie galbenă este foarte potrivită ca ținută de vară, emanând energie și optimism. Pentru a nu da greș când porți o astfel de rochie, alege încălțămintea potrivită.

Și de această dată nuanțele nude sunt cât se poate de adecvate, însă la fel de bine poți opta pentru pantofi de culoare verde smarald, albastru electric sau, de ce nu, portocaliu.

Ce culoare alegi la pantofi dacă porți rochie albastră?

Albastrul este culoarea asociată, deseori, cu eleganță supremă. O rochie de acest gen reprezintă o opțiune vestimentară sofisticată și totuși nu foarte greu de asortat. Dacă vrei să ieși din banal, poți miza pe o rochie într-o nuanță de albastru marin, la care să porți pantofi nude ori încălțăminte în nuanțe metalice.

În cazul în care optezi pentru o rochie bleumarin, alege, de asemenea, pantofi sau sandale nude, negre sau în aceeași nuanță.

Unei rochii turcoaz alătură încălțăminte într-o nuanță neutră, verde sau albastru deschis.

Cum porți rochia verde?

Verdele este o nuanță foarte elegantă, dar care oferă totuși posibilități multiple în ceea ce privește asortarea pantofilor din punct de vedere cromatic. Dacă porți o rochie verde smarald, o alegere de altfel foarte sofisticată, optează pentru încălțăminte aurie sau argintie, în nuanțe metalizate.

Rochiile măslinii se asortează perfect cu pantofi nude ori maro, în timp ce rochiile verde forest pot fi combinate cu pantofi negri, albaștri sau chiar animal print.

Dacă vrei să aflii ce tipuri de pantofi ai la dispoziție, consultă ghidul epantofi, care conține un adevărat glosar în materie de încălțăminte. De asemenea, ține cont de regulile și poartă mereu ținute stilate!

Sursa: Digital Work Force

Surse foto: Pixabay, Wikimedia, Pexels, Pxhere

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.