Ce bijuterii se poartă (și modelele la care să renunți)

Care sunt tipurile de bijuterii în tendințe în acest moment și care sunt modelele pe care ar fi mai bine să le pui, pentru moment, la păstrare? Află mai jos:

Renunță la: colierele masive din metal/ Poartă: coliere subțiri, cu pandantive, purtate în suprapuneri

Colier Mango, 79,90 lei – aici, set coliere H&M, 39,90 lei – aici, colier Bershka, 29,90 lei – aiciRenunță la colierele metalice mari, așa-zisele bib necklaces” și poartă în locul lor lanțuri subțirele, delicate, cu pandantive micuțe. Poți purta și unul singur, dar efectul este cu atât mai cool cu cât suprapui mai multe. Încă un detaliu de care poți ține cont este să alegi pandantivele astfel încât să aibă o însemnătate anume pentru tine (o inițială, un simbol care să ilustreze un obiect la care ții etc).

Renunță la: colierele choker/ Poartă: coliere la baza gâtului

Colier Rosantica, 195 euro – aici, colier Stradivarius, 59,90 lei – aici, colier Mango, 79,90 lei – aici

Colierele choker, în special versiunile late din materiale textile sau stil panglică legată de jur împrejurul gâtului au cam ieșit din tendințe. Dacă îți place totuși ideea de choker, poartă în schimb varianta actualizată – coliere scurte, care cad pe zona claviculei, puțin sub baza gâtului. Foarte populare încep să devină modelele din zale (de metal sau rășină).

Renunță la: un singur cercel/ Poartă: cercei asimetrici

Cercei Mango, 49,90 lei – aici, cercei Zara, 59,90 lei – aici, cercei H&M, 59,90 lei – aici

Look-ul cerceilor mismatched este IN, deci vești bune dacă aveai vreo pereche din care ai pierdut unul. Singura regulă pe care trebuie să o respecți aici este ca cei doi cercei, deși diferiți, să aibă un punct comun (același material, același tip de finisaj, aceeași culoare etc). Poți cumpăra seturi deja mismatched sau te poți juca cu accesorii pe care deja le ai.

Renunță la: cerceii cu franjuri/ Poartă: cercei cu cristale

Cercei Zara, 79,90 lei – aici, cercei Mango, 79,90 lei – aici, cercei Mango, 69,90 lei – aici

Moda cerceilor cu franjuri sau ciucuri a apus. Cerceii cu cristale (sau pietre de tot felul care imită cristalele) sunt în vogă în acest moment și sunt un accesoriu perfect de purtat fie la un eveniment formal, fie pentru a transforma un outfit simplu, cum ar fi o pereche de blugi și un tricou, într-un look de going out. Află de aici cum să alegi modelele care par mult mai prețioase decât sunt de fapt.

Renunță la: brățările masive/ Poartă: brățări subțiri din metal

Brățară COS, preț la cerere – disponibilă în magazinele COS, set brățări H&M,49,90 lei – aici, brățară ASOS, 11,49 euro – aici

Brățările care seamănă a ceva ce ar purta Wonderwoman nu mai sunt în tendințe de ceva vreme. În locul lor, mergi pe varianta brățărilor delicate, fine, care fac încheietura să arate mai subțire, chiar dacă este vorba despre brățări rigide din metal, nu despre brățări tip lanț. Poți purta și mai mult de una deodată dacă modelele sunt foarte subțiri și discrete.

Renunță la: bijuteriile cu multe pietre colorate/ Poartă: bijuterii din rășină

Cercei H&M, 24,90 lei – aici, set brățări Mango, 99,90 lei – aici, cercei ASOS, 13,99 euro – aici

Accesoriile din rășină colorată sau transparentă au un moment de mega popularitate. Poartă-le în contexte casual, pentru a completa outfituri de zi de zi, dar și seara, alături de cizme trei sferturi, rochii asimetrice sau fuste micro mini cu aer Sixties.

Renunță la: cerceii candelabru/ Poartă: cercei cu aer vintage

Cercei Mango, 49,90 lei – aici, cercei Zara, 59,90 lei – aici, cercei H&M, 24,90 lei – aici

Pune cerceii candelabru la păstrare pentru moment și, în schimb, dacă îți plac cerceii mari, poartă unii de inspirație retro – poți căuta prin colecția mamei sau a bunicii, prin târgurile de vechituri sau prin vintage shop-uri, sau, dacă nu ai răbdarea necesară, poți procura unii chiar din magazine precum Zara sau H&M. În plus, o veste bună pentru persoanele care nu au piercinguri – majoritatea modelelor noi de cercei vintage respectă întru totul imaginea clasică și vin în varianta cu clips.

Renunță la: bentițele metalice/ Poartă: clame metalice

Set clame de păr Mango, 49,90 lei – aici, clame de păr COS, preț la cerere – disponibile în magazinele COS

Pune pentru moment la păstrare bentițele metalice și înlocuiește-le cu clame de păr metalice cu aer minimalist. Poți prinde o astfel de clamă pur și simplu în laterala capului, în zona tâmplelor, sau poți să upgradezi o coadă de cal așezând o clamă fix deasupra ei.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.