Ce alegi între pielea naturală și pielea ecologică

Femeilor le plac pantofii şi încălţămintea în general, asta e clar. Când mergi la cumpărături, găseşti o gamă largă de modele, unele dintre ele din piele naturală, altele din piele ecologică.

Din păcate, uneori este greu să faci diferenţa între cele două tipuri şi, de fapt, nici nu ştii care este cel bun pentru tine.

Iată cele mai importante avantaje şi dezavantaje ale fiecăruia:

Preţ

Încălţămintea din piele naturală este mai scumpă decât cea din piele ecologică din două motive: procesul prin care aceasta trece până ajunge pe raft este mai lung, iar aprovizionarea este limitată. Materialele sintetice sunt produse în fabrici, cât de mult este necesar, deci sunt mai ieftine.Comoditate

Când îţi cumperi încălţăminte nouă din piele, ţi se va părea rigidă şi incomodă, pentru că este nevoie să treacă ceva timp până când pielea începe „să se lase”. Materialele ecologice, pe de altă parte, vor fi confortabile încă de la început.

Din acest motiv, este recomandat să cumperi încălţăminte din piele ecologică dacă nu o vei purta atât de des.

Longevitate

Pielea ecologică se strică mai repede, din păcate, acesta fiind şi motivul pentru care este mai comodă încă de la început. Pielea naturală, în schimb, va rămâne confortabilă şi va continua să arate bine chiar şi mai mulţi ani.

Consecinţe

Foarte multe persoane preferă pielea ecologică din motive etice, în încercarea de a salva animalele. La urma urmei, din asta este făcută pielea naturală… Cel mai des folosită piele este cea de vacă, însă şi cea de porc, cal, căprioară, oaie, struţ sau şarpe poate ajunge pe nişte pantofi sau cizme.

Pentru a-ţi da seama din ce material este confecţionată încălţămintea pe care vrei să o cumperi, ia în considerare următoarele:

Uită-te la etichetă. Poate părea evident, dar multe persoane pur şi simplu se uită doar aspect şi nu fac alegerea potrivită.

Uită-te cu atenţie la margini. Pielea ecologică va avea marginile perfecte, în timp ce pielea naturală va avea un aspect brut.

Uită-te cu atenţie la pori. Dacă aceştia sunt „prea bine” aranjaţi, cu siguranţă materialul este sintetic. Dacă sunt dispuşi aleatoriu, este natural.

Miroase materialul. Pielea naturală are un miros specific care nu poate fi confundat.

Tu ce fel de încălţăminte preferi?

 

 

Sursă foto: pixabay

4 comentarii
  1. Pielea naturala.La cate animale sunt sacrificate zilni ca sa mancati voi bine,ce conteaza.Oricum ati prefera sa arunce pielea?Trebuie folosita la ceva.Apropous,mincati carne?(:

  2. Mereu aleg incaltaminte din materiale sintetice. cu tehnologiile din iua de astazi, o pereche de incaltaminte facuta bine, din piele ecologica sau alternative (exista din „piele” de ananas, din funghi, si alte materii organice, care lasa piciorul sa respire si sunt durabile), vor rezista si se vor pastra cel putin la fel de bine precum cele facute din animale macelarite.

  3. Una care nu are ochi sau corzi vocale!
    Una care nu plânge înainte să-i fie luată viața!
    Una care nu presupune despielițarea animalului de viu!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.