Care sunt trendurile care vor domina sezonul de primavara/vara 2016

By  | 

Îți prezentăm piesele și ținutele cheie care-ți vor defini garderoba în sezonul de primăvară/vară 2016. Sunt eclectice, cu o doză puternică de inspirație din moda anilor 90, dar suficient de bine împlântate în trendurile prezentului astfel încât să nu fie prea dificil de abordat sau adaptat. 

Nostalgia anilor nouăzeci

Regăsindu-se pe aproape toate podiumurile de modă din marile orașe – Londra, Paris, New York și Milano – influențele pop ale modei nouăzeciste abundă în acest sezon. Designeri ca Burberry, Celine, Calvin Klein, Hugo Boss și Chloe au prezentat variațiuni ale modei anilor nouăzeci – fie că a fost vorba de simplitatea proaspătă a tăieturilor urbane, cu tendințe sporty, sau de materialele cu volum extrem sau cu alură tech.

primavara vara 5

The new grunge

Cu rădăcini tot în perioada anilor nouăzeci, grunge-ul pe care ni-l propun designerii pentru sezonul de primăvară/vară 2016 este complet original. Implică look-ul ”neglijent” – haine rupte, șifonate, cu aspect vintage, care par handmade sau pur și simplu par… trecute prin multe. Ca o definiție, noul grunge înseamnă piese care par nepotrivite, dar care în mod paradoxal dau foarte bine una lângă alta. De exemplu, Saint Laurent mixează ținute de festival cu tiare prețioase, sau Chloe, care aduce în prim plan denimul sfâșiat, mixândul cu rochii florale romantice.

Pantofii pe care trebuie sa ii ai in garderoba

primavara vara 4

Explozie de culoare

De mult nu au mai dat designerii dovadă de atâta originalitate atunci când vine vorba de utilizarea culorilor puternice sau materialelor… neașteptate în colecții. Chiar dacă nu te vezi purtând pantalonii din plastic transparent de la Loewe sau rochia kabuki de la Maison Martin Margiela, trebuie să recunoști că aceste idei merită apreciate. Pentru că, deși extreme, ideile lor celebrează creativitatea și te îmbie să îndrăznești, măcar uneori, să te îmbraci și altfel.

primavara vara 3

Explozie de accesorii

Individualitatea, capacitatea de a purta o haină și de o mula pe personalitatea ta, și nu invers, e o calitate pe care orice femeie ar trebui să o dețină. Și când vine vorba de individualitate stilistică, accesoriile sunt cele care dau tonul și te ajută să te remarci. Sezonul acesta accesoriile sunt mari, multe, colorate și deosebit de creative. Gucci, Chanel, Marc Jacobs, Prada și Miu Miu ne prezintă ținute accesorizate bogat (foarte bogat!) și pline de personalitate.

10 piese vestimentare la care sa renunti

primavara vara 2

Diafan & super-soft

La polul opus se află simplitatea și minimalismul materialelor ușoare – de exemplu din organza. În sezonul de primăvară/vară 2016, romantismul este ultra-feminin, siluetele sunt fine, mânecile sunt largi, satinul alunecă și dantela arată extraordinar. Noul tipar de rochie anul viitor? Celebra ”slip dress” cu bretele subțiri, reminiscentă a rochiilor de noapte. Fii cu ochii pe Calvin Klein, Dior și Simone Rocha, nu te vor dezamăgi.

primavara vara 2016 1

Hear me roar

Ținutele care sărbătoresc femeia în toată complexitatea ei, care o ajută să se simtă puternică și să-și exprime individualitatea – sunt la mare căutare sezonul următor. Cuvântul de ordine este atitudine – și foarte mulți designeri, de la Versace la Louis Vuitton, au creat exact asta – piese cu atitudine, care te ajută să-ți pui în valoare toate atuurile.

primavara vara 2016

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *