Care este relația dintre ochelari și popularitate?

Purtarea ochelarilor este distractivă, utilă și sănătoasă. Rolul ochelarilor este de a proteja vederea, dar și de a crea un aspect fermecător. Pentru unii oameni, plăcerea de a avea aceste accesorii a apărut încă din tinerețe, pentru că ochelarii i-au ajutat să câștige în popularitate în cercul de prieteni. Cei care poartă ochelari sunt de obicei în centrul atenției.

Potrivit oamenilor de știință, oamenii care poartă ochelari par mai inteligenți, pentru că dau impresia că sunt preocupați de lectură, de studiu și în plus, ei creează senzația că sunt mai raționali și de încredere. Ochelarii influențează aspectul feței și afectează modul în care percepem chipul unei persoane. Un studiu din anul 2007 arată că oamenii care poartă ochelari au succes mai mare la interviurile de angajare și interacțiunea lor cu alte persoane este mai bună. Acest accesoriu îi ajută să fie mai atrăgători, mai demni de încredere și astfel probabilitatea de a impresiona este mai mare.

Femeile cu ochelari sunt mai sexy?

Bărbații întorc capul după femeile cu ochelari, pentru că aceste accesorii creează impresia de femei sexy și intelectuale, ceea ce este o provocare în ziua de azi. Dacă forma ochelarilor este glamour, atunci cu siguranță femeile care îi poartă nu vor trece neobservate. Cei mai sexy sunt considerați ochelarii cat-eye, puțin alungiți, care sunt în trend și în acest an. Și ochelarii aviator sunt senzaționali mai ales dacă sunt ovali și au lentile mai mari.

Există un stereotip despre femeile care poartă ochelari, care spune că acestea ar fi mai raționale și conservatoare. Despre ele se crede că arată mai inteligent, asta pentru că oamenii asociază ochelarii cu multe competențe, cum ar fi studiul, succesul, hărnicia. Acest stereotip este de fapt o prejudecată, despre care specialiștii spun că nu este chiar un indicator al inteligenței, cum sunt de pildă obiceiurile care dezvoltă multe aspecte privind personalitatea oamenilor.

Care sunt ochelarii la modă în 2021 și cum arată ei în ochii altora?

 

Ochelarii sunt un accesoriu bun în ziua de azi, pentru a vă prezenta personalitatea și a vă face mai atractive în fața celor din jur. Desigur contează și aspectul fizic, ochelarii doar completează ținuta vestimentară, sunt o piesă ce poate schimba imaginea unei persoane, o face mai sofisticată, mai seducătoare și sexy în același timp. Totuși, este clar că pe unele femei ochelarii le avantajează, iar pe altele nu.

Principalele tendințe în modă în materie de ochelari, din anul 2021, sunt:

  • Ochelari în stil John Lennon
  • Ochelari cu rame strălucitoare, cu cristale Swarovski
  • Ochelari cu rame mari, pătrate
  • Ochelari cu rame groase
  • Ochelari cu rame aviator
  • Ochelari cat-eye, ovali și alungiți
  • Ochelari cu rame pe jumătate de lentilă
  • Ochelari cu rame oversized
  • Ochelari cu rame transparente
  • Ochelari Browline cu lentile fumurii, colorate.

Toate aceste tendințe sunt interesante, fapt pentru care oamenii își doresc să cumpere ochelari speciali. Bărbații care își iubesc foarte mult ochelarii devin și mai fericiți când sunt lăudați pentru ei, astfel sunt convinși că au creat o bună impresie, tocmai pentru că îi poartă. Unii dintre ei chiar se laudă cu ochelarii și aleg mereu modele extravagante, prin care să atragă atenția.

După cum am precizat anterior, ochelarii sunt atractivi și reprezintă o achiziție deosebită pentru aspectul lor. Dacă au și un strat antireflex, atunci aspectul lor este și mai plin de rafinament. Beneficiile oferite de acest tratament sunt mari: protejează ochii de oboseală, previne sensibilitatea la lumină intensă, îmbunătățește contrastul imaginilor vizualizate, crește siguranța la volan pe timp de zi și noapte.

Mulți oameni sunt îngrijorați de lumina albastră, care le provoacă oboseală oculară și le afectează calitatea somnului. Partea bună este că astfel de probleme pot fi prevenite prin folosirea de ochelari de calculator, care blochează lumina albastră de la diferite gadget-uri: laptop, smartphone, calculator.

Există ochelari de soare care blochează și lumina albastră, dar și ochelari de vedere cu filtru de protecție împotriva luminii albastre de la calculator.

Sursă: Agenția PROMOdesk
Sursă foto: Pixabay, Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.