Trend Alert: Cum porți bustiera tricotată

Bustiera tricotată a devenit un IT-item printr-o întâmplare absolut banală. În august 2019, Katie Holmes a fost surprinsă de paparazzi într-o după-amiază în care se afla în New York purtând un outfit, pe cât de relaxat, pe atât de cool: o bustieră și un cardigan, ambele din cașmir, ambele semnate de brandul american Khaite. Pozele au făcut înconjurul globului și, în foarte scurt timp, cele două piese au fost epuizate atât online, cât și în magazine (în ciuda prețurilor piperate – 520 dolari pentru bustiera tip bralette din cașmir și 1.540 dolari pentru cardiganul din cașmir). Look-ul a devenit într-atât de emblematic încât Zara, iar mai apoi o întreagă serie de retaileri, au venit cu omagii proprii dedicate acestui duo.

katie holmes bustiera tricotata

Mai bine de jumătate de an mai târziu, bustiera tricotată și-a cimentat statutul de trend al momentului. Iată, așadar, câteva idei de outfituri pornind de la acest IT-item.Metoda Katie Holmes

bustiera tricotata

Bustieră, Zara, 79,90 lei – aici

Nu e întâmplător faptul că acest look a propulsat-o pe Katie în atenția lumii modei – simplitatea unei bustiere tricotate purtată nonșalant pe dedesubtul unui pulover induce un aer aparte de senzualitate. Poți plusa cu încă o piesă din lână care să întregească aerul hot – o pereche de pantaloni scurți din lână și niște cizme slouchy care ating nivelul genunchiului (alege un model cu toc jos pentru a nu echilibra vibe-ul sexy al restului elementelor ce alcătuiesc ținuta).

Ton pe ton

bustiera tricotata

Bustieră, Zara, 59,90 lei – aici

La prima privire, ai crede că în fotografia de mai sus este vorba despre o rochie simplă, minimalistă, dar, de fapt, look-ul include o bustieră în exact aceeași nuanță (și din același material) precum rochia, suprapunerea celor două având ca rezultat un aer playful & cool, completat perfect de o pereche de cizme lungi (care depășesc tivul rochiei, astfel încât pielea nu este deloc vizibilă, atenția concentrându-se asupra decolteului) și o poșetă într-o nuanță asortată.

Metoda Katie Holmes – inversată

bustiera tricotata

Bustieră, Zara, 79,90 lei – aici

Dacă ai achiziționat deja o bustieră și un pulover din materiale identice și în aceeași nuanță, metoda lui Katie Holmes nu e singura manieră de a le purta împreună – poți inversa ordinea, purtând bustiera pe deasupra puloverului (funcționează cu atât mai bine cu cât este vorba despre piese din lână subțire).

Neon + piele

bustiera tricotata

Bustieră, Zara, 59,90 lei – aici

Nuanțele neon nu se dau duse din tendințe nici în acest sezon, cu toate că au (re)explodat în popularitate de ceva vreme deja. Pentru a păstra vibe-ul fresh, asociază-le cu unul dintre trendurile new entry – piesele din piele (propunerea noastră este să optezi fie pentru piele ecologică, ori, dacă preferi pielea naturală, mergi pe varianta vintage). Așadar, o bustieră tricotată într-o nuanță neon electrizantă va face pereche perfectă alături de niște pantaloni din piele cu croială dreaptă, clasică.

Eleganță atemporală

bustiera tricotata

Bustieră, ASOS, 16,49 euro – aici

Outfiturile co-ord (compuse din două sau mai multe piese asortate, din același set) sunt o metodă infailibilă de a arăta stylish în orice context. Pentru un date sau o seară în oraș, îți propunem mixul de mai sus – o fustă și o bustieră, ambele din lână cu model reiat și cu inserții cu sclipiri metalice, completate de o pereche de pantofi cu toc și bijuterii fine, purtate în suprapuneri (la gât, pe mâini și/sau pe încheieturi).

Grunge vibe

bustiera tricotata

Bustieră, ASOS, 16,99 euro – aici

Bustiera tricotată capătă valențe grunge – optează pentru un model imprimat cu carouri și poart-o cu pantaloni track din fâș ori cu blugi largi, un beanie și o pereche de ghete cu talpă XXL. Pentru un vibe ultra casual, inspirat de anii ’90, leagă în talie un hanorac.

Hippie

bustiera tricotata

Bustieră, ASOS, 16,99 euro – aici

Moda boho/hippie își face revenirea în tendințe, așa că poți integra bustiera tricotată într-un look de inspirație șaizecistă: poart-o cu accesorii retro de inspirație hippie și cu un cardigan cu franjuri. Puncte bonus dacă asortezi și o pereche de Go-Go boots!

Effortlessly casual

bustiera tricotata

Bustieră, Zara, 59,90 lei – aici

Încearcă un exercițiu de suprapuneri purtând o bustieră tricotată peste o cămașă albă, clasică, masculină. Este ideal ca modelul cămășii să fie ușor supradimensionat, pentru un contrast cât mai puternic față de croiala strâmtă a bustierei. Completează aerul effortlessly casual cu o pereche de blugi largi.

Foto: Unsplash, website-urile brandurilor

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.